تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۱
فضای سبز در شهرها به عنوان ریه‌های تنفسی شهرنشینان بشمار می‌آید و به همین دلیل فقدان و کمبود آن به معنی عدم وجود سلامت و تندرستی در شهرها محسوب می‌شود و اهمیت این فضاها در شهرها به حدی است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع به حساب می آید.
سرانه فضای سبز برای هر شهروند سورانی۳ و نیم متر مربع است
سرانه فضای سبز برای هر شهروند سورانی۳ و نیم متر مربع است
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از با مهرستان، شهردار سوران با اشاره به نقش و جایگاه فضای سبز در زندگی شهرنشینی اظهار داشت: فضای سبز هم از دیدگاه تامین نیاز های زیست محیطی شهرنشینان و هم از نظر تامین فضاهای فراغتی و بستر ارتباط و تعامل اجتماعی از جایگاه ویژه ای در زندگی شهرنشینان برخوردار است.
عباس سپاهی در خصوص سرانه فضای سبز در شهر سوران اظهار داشت: سرانه فضای سبز برای هر شهروند در شهر سوران ۳ و نیم متر مربع می باشد.
وی با اشاره به وجود باغات مسکونی در جنوب شهر سوران خاطرنشان کرد: این میزان سرانه فضای سبز بدون در نظر گرفتن باغات جنوب شهر سوران است و اگر این باغات را نیز در سرانه فضای سبز شهری لحاظ کنیم این میزان به ۷ الی ۸ متر برای هر شهروند ارتقا می یابد.
وی افزود: ایجاد فضای سبز مطلوب علاوه بر ارتقای کیفیت منظر شهر می‌تواند از آلودگی شیمیایی و صوتی هوا پیشگیری و همچنین به عنوان یکی از منابع گذران اوقات فراغت برای شهروندان محسوب شود.
وی ضمن اشاره به ضرورت افزایش سرانه فضای سبز شهری و اهمیت توجه به این زیرساخت شهری، خاطرنشان کرد: با داشتن فضای سبز مطلوب، شهری سالم با شهروندانی پرنشاط و روحیه خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: هر شهروند در هر شرایطی روزانه به چند ساعت فضای ساکت و آرام نیاز دارد، که فضای سبز شهری می تواند این نیاز و فضا را تامین نماید.
سپاهی به نوع گونه های گیاهی کاشت شده در پارکها و فضای سبز اشاره و تصریح کرد: از جمله گونه های گیاهی مورد کاشت در شهر سوران می توان گل خورشیدی، اطلسی، بید مجنون، آفتابگردان زینتی، گل خرزهره و نخل زینتی را نام برد.
وی با اشاره به ناسازگاری برخی از گونه های گیاهی در شهر سوران خاطرنشان کرد: شهرداری پارسال در پارک ها و فضای سبز شهری اقدام به کاشت گل رز کرد اما این گونه گیاهی با آب و هوای این منطقه ناسازگار بوده و خشک شد و در این راستا شهرداری از کاشت گونه های گیاهی که با آب و هوای منطقه ناسازگار باشد خودداری می کند.
سپاهی با اشاره به آب و هوایی شهر سوران اضافه کرد: با توجه به آب و هوای گرم و خشک منطقه، انتخاب درست و دقیق گیاهان برای کاشت در فضاهای سبز ضروری می باشد.
وی ادامه داد: هر گونه گیاهی برای رشد به یک سری فاکتورها مانند نور، حرارت و رطوبت نسبی نیازمند است که برای انتخاب گیاه باید این فاکتورها در نظر گرفته شود.
سپاهی یادآور شد: در بلوار ورودی شهر سوران نیز تعدادی اصله نهال نخل و زبان گنجشک غرس شده است.
 
۱۰-۱۲ میلیون تومان در ماه صرف هزینه نگهداری فضای سبز می شود
شهردار سوران به هزینه های نگهداری از فضای سبز سطح شهر اشاره و افزود: در ماه حدود ۱۰ الی ۱۲ میلیون تومان برای نگهداری فضای سبز هزینه می شود.
سپاهی افزود: فضای سبز موجود زنده است و باید آن را سر زنده نگه داریم و در این راستا نیازمند همراهی مردم هستیم و شهروندان می توانند در توسعه فضای سبز شهر با شهرداری همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در زمینه حفظ و نگهداری فضاهای سبز و همچنین امکانات رفاهی و وسایل بازی موجود در پارک ها شهروندان و مسئولین شهرستان با شهرداری سوران نهایت همکاری و مساعدت را دارند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای حفظ و نگهداری فضاهای سبز شهر کارهای متعددی انجام شده است که به صورت روزانه و مستمر صورت می‌پذیرد.
 
طرح جداسازی آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز از آب شرب در دست اقدام است
شهردار سوران به انتقال آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز اشاره و افزود: آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز شهر سوران از ۳ کیلومتری بالادست شهر سوران تامین می شود.
سپاهی اذعان کرد: هزینه برق مصرفی انتقال آب برای آبیاری فضای سبز در ماه حدود ۲ و نیم میلیون تومان می باشد.
شهردار سوران با اشاره به اینکه فضای سبز در شهرستان سوران افزیش خواهد یافت، اظهار داشت: باتوجه به مشکلات کم آبی شهرداری سوران با اجرای سیستم های نوین آبیاری فضای سبز را در شهر سوران افزایش خواهد داد.
سپاهی خاطر نشان کرد: طرح جداسازی آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز از آب شرب در دست اقدام است و در این زمینه تا کنون مطالعات اولیه صورت گرفته است و برای تامین اعتبار به استانداری ارسال شده است.
وی ادامه داد: چنانچه اعتبار این طرح تامین شود، شهرداری سوران در این راستا اقدامات اساسی را به مرحله اجرا خواهد رساند.
سپاهی خاطرنشان کرد: امیدواریم روزی فرا رسد که در شهر سوران هیچ فضای سبزی با آب شرب آبیاری نشود.
 
۸ فضای پارک در سطح شهر سوران
شهردار سوران به پارک های موجود در سطح شهر سوران اشاره و افزود: در حال حاضر در شهر سوران ۶ پارک کودک، لاله، گلستان، ۲۲ بهمن، کهن ملک و پارک کهن میر در اختیار عموم شهروندان می باشد.
وی با اشاره به مراحل ساخت و بهره برداری از پارک وحدت خاطرنشان کرد: ساخت و بهره برداری از پارک وحدت شهر سوران در مراحل انتهای کار خود است و به زودی به فضاهای پارک شهرستان اضافه خواهد شد.
وی افزود: ساخت پارک شهروند در منطقه مسکن مهر شهر سوران در زمینی به مساحت پانصد متر مربع از جمله پروژهای در دست اقدام شهرداری می باشد.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد پارک و مراکز تفریحی برای رفاه حال شهروندان در اولویت شهرداری سوران قرار دارد و در این راه از تمام ظرفیتها و پتانسیل های بومی و محلی و امکانات موجود بهره خواهد برد.
 
کمبود فضای بازی کودکان
شهردار سوران با اشاره به کمبود فضای بازی کودکان در شهر اذعان کرد: سرانه فضای بازی کودکان در شهر سوران نسبت به میانگین استاندارد کشوری پایین تر است.
سپاهی به ضرورت فضاهای مناسب برای تفریح و بازی کودکان اشاره و خاطرنشان کرد: بازی برای کودکان یک حق تلقی می شود و در شکل گیری شخصیت آنان نقش مهمی دارد و همچنین وسیله ای برای افزایش مهارت های حواس، بیان احساسات، برقراری روابط و همکاری آنها با دیگران است.
وی تصریح کرد: با توجه به نیاز اساسی کودکان به فضای بازی در صورت تخصیص اعتبار از استان شهرداری نسبت به افزایش مکان های تفریحی برای کودکان اقدام خواهد کرد.
سپاهی خاطرنشان کرد: با هدف استانداردسازی و پیشگیری از بروز حوادث احتمالی برای کودکان در پارک کودک، ۲۲ بهمن و وحدت وسائل پلی اتیلن بازی کودکان نصب شده است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdccseqm.2bqmi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما