تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۳
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان میرجاوه گفت:تب کریمه کنگو یک تب زود گذر در دام است که فقط با معاینه دام در کشتارگاه قابل تشخیص است.
نگه داری اولیه گوشت در یخچال بهترین راه جلوگیری از انتقال تب کریمه کنگو است
نگه داری اولیه گوشت در یخچال بهترین راه جلوگیری از انتقال تب کریمه کنگو است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل ازپایگاه خبری لادیز؛ ملک حسین ریگی  اظهارداشت:متولی  واردات دام سازمان جهادکشاورزی است که پس صدور موافقت نامه اولیه در خصوص واردات دام با سن خاص و تعیین کشتارگاه و قرنطینه دام، فرد می تواند دام را وارد کند.

وی افزود: پس از واردات دام ،آن را به دامپزشکی تحویل می دهند و دامپزشکی اقدامات اولیه در خصوص  سم پاشی انجام می دهد و در طول 5 روز قرنطینه دام، نظارت مستقیم بر سلامت دام داردو چنانچه در این 5 روز دام مشکل خاصی نداشته باشد، مجوزاعزام به کشتارگاه داده می شود .

وی خاطرنشان کرد:دامپزشکی معاینات اولیه از لحاظ ظاهری را انجام می دهد ،تشخیص نهایی بیماری دام از طریق معاینات بالینی و ثانویه در کشتارگاه و توسط کارشناسان بخش دولتی و خصوصی انجام و سپس گوشت برای بسته بندی و ارسال به بازار مصرف آماده می شود و چنانچه دام بیماری خاصی داشته باشد، معدوم خواهدشد.

ریگی با اشاره به بیماری های دامی ، تاکیدکرد:تب کریمه کنگو یک تب زود گذر در دام است که فقط با معاینه دام در کشتارگاه مشخص می شود و تنها کاری که دامپزشکی می تواند دراین زمینه انجام دهد این است که دام هایی که کنه دارند کنه زدایی و سم پاشی انجام دهد تا عوامل بیماری زا حذف شده و سپس دام راهی کشتارگاه  شود.

وی افزود: دام های کشفی به خصوص شتر پس از محرز شدن وضعیت قاچاق بودن آن، باید قرنطینه و آزمایش شود و سپس به کشتارگاه فرستاده شود، در کشتارگاه کیفیت گوشت دام از لحاظ شفاف بودن رنگ گوشت و خون ،سالم بودن کبد و ریه دام و انگل های بیماری زا مشخص و سپس راهی بازار مصرف می شود.

کارشناس نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره دامپزشکی شهرستان میرجاوه نیز اظهارداشت:گوشت دام پس از کشتار باید24 ساعت در یخچال در دمای 0 تا 4 درجه نگه داری شود چرا که هنگامی که جمود نئشی انجام داده می شودPH گوشت پایین می آید واین کار موجب از بين رفتن ويروس هاي منتقل كننده بيماري هاي مشترك دام و انسان مي شود كه ممكن است در گوشت وجود داشته باشد.

رامین علیان لاریجانی افزود: هیچ گاه نباید گوشت گرم مورد استفاده قرارگیرد و لازم است تا گوشت 24ساعت در یخچال نگه داری شود تا چنانچه دام آلوده به بیماری هایی مانند تب مالت ،تب کریمه کنگو باشد این بیماری ها ازبین رفته و به انسان منتقل نشود.

وی خاطرنشان کرد:گوشت تازه باید ممهور به مهر دامپزشکی بوده و از مکان های معتبر تهیه شود و گوشت تازه باید دارای رنگ قرمز روشن ، فاقد ترشحات و چرک و بوی نامطبوع بوده و خون گیری آن کامل باشد .

انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcaw0n0.49n0w15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما