تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۵
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند، عنوان کردند: امضای امروز آمریکایی‌ها پای برجام با امضای دیروز آنها در قرارداد الجزایر فرقی ندارد لذا دولت پیش از جمع آوری سانتریفیوژ ها ضمانت های قابل پذیرش از آمریکا بگیرد.
امضای آمریکایی‌ها پای برجام با امضای آنها در قرارداد الجزایر فرقی ندارد/ دولت پیش از جمع آوری سانتریفیوژ ها ضمانت های قابل پذیرش از آمریکا بگیرد
امضای آمریکایی‌ها پای برجام با امضای آنها در قرارداد الجزایر فرقی ندارد/ دولت پیش از جمع آوری سانتریفیوژ ها ضمانت های قابل پذیرش از آمریکا بگیرد
به گزارش عصر هامون، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند، عنوان کردند: امضای امروز آمریکایی‌ها پای برجام با امضای دیروز آنها در قرارداد الجزایر فرقی ندارد لذا دولت پیش از جمع آوری سانتریفیوژ ها ضمانت های قابل پذیرش از آمریکا بگیرد.

دولت قبل از جمع آوری سانتریفیوژها ضمانت های لازم را از آمریکایی ها بگیرد
محمدحسن آصفری دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی عصر هامون با بیان اینکه آمریکایی ها هزاران قرارداد الجزایر با ایران را ناکام گذاشتند، خطاب به دولت گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که قبل از اقدامات اعتماد ساز بایستی ضمانت های قابل پذیرش و استفاده از آمریکایی ها و اتحادیه اروپا اخذ گردد لذا دولت پیش از اینکه اقدام به جمع آوری سانتریفیوژ ها، اورانیوم و راکتو اراک نماید ضمانت نامه های لازم از آمریکا دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه آمریکایی ها در طول تاریخ نشان دادند که قابل اعتماد نیستند، افزود: هر موضوعی که منابع آمریکایی ها در آن لحاظ نشود هیچ حد و حدودی را نمی شناسند و جان ملت ها برایشان اهمیتی ندارند و تمام حقوق ملت ها و توافقنامه ها را زیر پا می گذارند.

شورای عالی امنیت با تشکیل کمیته نظارت جلوی سو استفاده امریکا را بگیرد
وی ادامه داد: در طول تاریخ شاهد بد رفتاری ها و کینه توزی آمریکایی ها بر علیه ایران بودیم این کشور همواره به دنبال تهدید و اقدامی علیه جمهوری اسلامی بوده و امروز در بحث توافق و برجام ما نباید مجددا تنها با ضمانت صحبت های قانون مدارانه به اصطلاح آمریکایی اقدامات اعتماد ساز را فراهم نماییم باید طوری عمل کنیم که توافق برجام راه برگشت به عقب برای کشور نباشد.
آصفری در ادامه بیان کرد: توافق برجام زمانی می تواند اهمیت داشته باشد که ضمانت های لازم از سمت آمریکایی ها داده شود ضمانت هایی که قابل پذیرش و استفاده باشد.
دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: شورای عالی امنیت ملی باید هر چه سریعتر کمیته نظارت بر برجام را که متشکل از متخصصین سیاسی و فنی است را تشکیل دهد تا شاهد سواستفاده آمریکایی ها بار دیگر در کشور نباشیم.

اعتماد دوباره به آمریکا کلاه گذاشتن بر سر ملت و دولت است
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اطمینان به آمریکا منطقی و عادلانه نیست زیرا اعتماد به او کلاه بر سر ملت گذاشتن است.
محمد ابراهیم رضایی در گفت و گو با زاهدانه در خصوص بدعهدی های غربی ها و خصوصا آمریکایی ها در مواردی مانند قرارداد الجزایر اظهار داشت: طبق تجربه ای که بر عملکرد آمریکا در طی سالیان متمادی به دست آورده ایم باید این سوء ظن را نسبت به این عنصر پلید یعنی آمریکا داشته باشیم و بدانیم او تا نفس دارد به بد عهدی های خود ادامه می دهد و نسبت به جمهوری اسلامی ایران دشمنی خواهد داشت.
وی گفت: در برجام هم این نکته قابل بیان است که خود آمریکا به این توافقات نیاز داشته است و گرنه آنها هرگز حاضر نبودند کمترین حقی برای ملت ایران قائل باشند، لذا در این شرایط هم ما همچنان به آنها بدبین هستیم و سوءظن را نسبت به آمریکا داریم.
رضایی افزود: ما هیچگاه به دشمن خود آمریکا خوش بین نخواهیم شد زیرا او بدعهدی های زیادی تاکنون از خود نشان داده است.
وی با اشاره به اینکه آمریکا برخلاف این قرارداد در جنگ از صدام حمایت کرد، ادامه داد: آمریکا نه تنها صدام را حمایت کرد بلکه گروه داعش را ساماندهی کرد تا از این طریق به ملت ما ضربه وارد کند و هم اکنون هم اگر بخواهد کشورعربستان که در حال حاضر مظهر نادانی و حماقت است را همه جانبه حمایت و علیه ما تحریک می کند؛ اما باید بداند ملت ایران همانگونه که در هشت سال دفاع مقدس با دفاعی جانانه تمام ابر قدرت های جهان را شکست داد امروز نیز اگر کوچکترین ضربه ای را بخواهند به بدنه این ملت و مردم وارد کنند با آنها برخورد خواهیم کرد و کوتاه نمی آئیم.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اطمینان به چنین آمریکایی منطقی و عادلانه نخواهد بود زیرا اعتماد به آمریکا کلاه بر سر ملت و دولت گذاشتن است.

امضای امروز آمریکایی‌ها پای برجام با امضای دیروز آنها در قرارداد الجزایر فرقی ندارد
مشاور امور بین الملل رئیس مجلس به قرارداد الجزایر و بدعهدی آمریکایی ها و عدم پایبندی آنها به آن قرارداد اشاره و تاکید کرد: عده‌ای نباید ساده‌انگاری کنند که امضای امروز آمریکایی‌ها پای برجام، با امضای دیروز آنها در قرارداد الجزایر تفاوتی دارد؛ این آمریکا همان آمریکای دیروز است و اگر بر اجرای برجام به طور دقیق نظارت نکنند، همان بلاهای دیروز بر سر ما خواهد آمد.
حسین شیخ الاسلام مشاور امور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه عده ای در داخل به دنبال بزک کردن چهره آمریکا هستند، اظهار کرد: متاسفانه عده ای تحلیلشان در مورد آمریکا، تحلیل ملت ایران و مقام معظم رهبری نیست، آمریکار را موجود خبیثی که کودتای ۲۸ مرداد را انجام داده، روبرت هایزر را فرستاده و شاه را بر ایران مسلط کرده و آدم کشی ها و ترور را ترتیب داده و آمریکایی که هواپیمای مسافربری ما را مورد هدف قرار داده نمی شناسند.
وی در ادامه عنوان کرد: آنها یک آمریکای دیگری را می شناسند، و آنها با این طرز تفکرشان در صدد توجیه هرگونه رابطه با آمریکا هستند.
مشاور امور بین الملل رئیس مجلس با بیان اینکه ملت باید بصیرت خود را حفظ کنند تا از پشت آمریکا به ما خنجر نزند، تصریح کرد: ما باید خیلی خوب آمریکای جنایتکار را بشناسیم، و چهره واقعی آن را به ملت نشان دهیم.
شیخ الاسلام در ادامه به قرارداد الجزایر و بدعهدی آمریکایی ها و عدم پایبندی آنها به آن قرارداد اشاره کرد و افزود: اولین بند این تفاهم‌نامه این بود که آمریکا حق دخالت در امور داخلی ایران را ندارد، اما دیدیم که آمریکا در جنگ از صدام حمایت کرد و حتی سکوهای نفتی ما را مستقیما هدف قرار داد، آیا این دخالت نیست.
وی همچنین تاکید کرد: عده‌ای نباید ساده‌انگاری کنند که امضای امروز آمریکایی‌ها پای برجام، با امضای دیروز آنها در قرارداد الجزایر تفاوتی دارد؛ این آمریکا همان آمریکای دیروز است و اگر بر اجرای برجام به طور دقیق نظارت نکنند، همان بلاهای دیروز باز بر سر ما خواهد آمد.
مشاور امور بین الملل رئیس مجلس  در پایان بر ضرورت مبارزه همه‌جانبه با آمریکا اشاره و خاطرنشان کرد: آمریکا همواره به دنبال ذلت نظام و مردم بوده است، بنابراین این پایداری در مقابل آمریکا باید در تمام ابعاد نظامی، علمی، رسانه‌ای و سایبری تداوم داشته باشد.

تعجب میکنم برخی ها امریکا را برای ایران یک خیرخواه جلوه میدهند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تغییر باور نسبت به گرگ صفت بودن آمریکا در بین مسولین کشور را خطر بسیار بزرگی دانست و گفت: رویکرد آمریکا امروزه طوری است که برای برخی ها اسباب خوشحالی را فراهم کرده و برای برخی دیگر اسباب تامل و دقت!
زاکانی بیان داشت:امروز جانی ترین مفسدترین و دیکتاتورترین و متحجرترین همپیمانان متعلق به آمریکاست. درمقابل شعار ایران اسلامی عدم توجه به قدرت های جهانی بوده و علاوه بر آزادی, به عدالت و معنویت الهی می اندیشد.
وی گفت: آمریکا امروز از خشن ترین سلاحها همچون سلاح اتمی و شیمیایی علیه بشریت استفاده می کند اما ایران همواره موضع تدافعی داشته است. ابزار ایران اسلامی, فرهنگی و اندیشه ای است همچنان که حزب الله لبنان با ظرفیت اندیشه ی اسلامی ظهور کرد.
رئیس کمسیون برجام مجلس شورای اسلامی گفت: یک خیال واهی بوجود آمد که هرکس به آمریکا نزدیک تر شود سودش بیشتر است اما هیچکس حق ندارد از تبعیت نظم نوین طراحی شده توسط آمریکا خارج شود, این رویکرد حتی اعتراض کشورهای اروپایی را بوجود آورد طوری که آمریکا از دوستانش هم جاسوسی میکند.
زاکانی گفت: آمریکا مذاکره را نه برای برد-برد بلکه برای از میدان به در کردن کشور مقابل می خواهد, ما پنج تقابل اساسی با آمریکا داشتیم, هدف اصلی مردم ایران ضدیت با استبداد و استکبار بود اما تا یک سال بعد از انقلاب, سفارت آمریکا در نهایت خویشتنداری ملت ایران پابرجا بود, اما به دلیل توطئه های مکرر و زورگویی های متعدد دانشجویان این لانه جاسوسی را تسخیر کردند, با گرفتن این سفارت, مسیر انحراف انقلاب اسلامی مسدود شد و غرب گرایان صحنه ی قدرت را تحویل انقلابیون دادند, با این حرکت پرونده ی نفوذی عناصر داخلی آمریکا بیرون آمد و آنها رسوا شدند. 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره بر سخنان روئسای جمهور مختلف آمریکا در رابطه با توان ایران بیان داشت: کارتر می گوید من سه بار در کاخ سفید گریه کردم, یکبار در قضیه ی سفارت و یکبار در قضیه ی طبس و یکبار دیگر زمانی بود که امام به ما گفت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

آمریکا به خاطر یک کلمه زیر قرارداد الجزایر زد
این کارشناس مسائل سیاسی با یادآوری بدقولی های آمریکا در سالهای گذشته گفت: آمریکا به خاطر یک کلمه زیر قرارداد الجزایر زد و به عهد خود وفا نکرد. نباید انتظار خوش قولی و باقی ماندن بر سر توافق بسته شده را داشت. آمریکا هیچگاه قابل اعتماد نبوده و نخواهد بود. 
 زاکانی گفت:در سال ۶۷ بیشترین آسیب به خاطر خوشخیالی برخی افراد در داخل بود, در طول سالهای بعد از دفاع مقدس پروژه های متعددی را طرح ریزی کردند که نظام اسلامی برانداز شود اما موفق نشدند, در سال ۸۹ هم جنگ عظیم اقتصادی را علیه ما به راه انداختند.
وی با اشاره به دشمنی دیرینه و واضح آمریکا با ایران بیان داشت: تعجب میکنم برخی ها امریکا را برای ایران یک خیرخواه جلوه میدهند, در مواد هسته ای موادی داریم که تنها خاصیت پزشکی دارند اما در سال ۸۶ این امکان را مسدود کردند و به بیماران رحم نکردند, بعد دانشمندان ما به خاطر تولید این مواد سوخت ۲۰درصد خواستند اما باز هم ندادند بعد که تولید کردیم امروز گفتند می دهیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره بر اقدامات اخیر آمریکا و افزایش نفوذ و قدرت  ایران در منطقه و کل جهان، گفت: امروز توانمندی و زورگویی آنها تمام شده و به مذاکرات متوسل شدند, شایعه شد که ایران سر حزب الله و بشار اسد معامله می کند!..این درحالی است که به لحاظ واقعی تحلیل شد, ایران نمی تواند حمایتش از بشار و حزب الله لبنان منصرف شود, حتی روسیه در حمایت از بشار اسد عدول کرده بود اما ایران باقی ماند و بشار اسد فهمیده است که ادامه ی قدرتش منوط به پایبندی به انقلاب اسلامی است.
زاکانی بیان داشت: امروز آمریکا به دنبال مهار انقلاب اسلامی و محصور کردن ایرانیان در درون مرزهای خود است, آنها بدنبال همبازی شدن ایران در بازی های کثیف آمریکایی در عرصه ی بین المللی است.

روند اجرای برجام باید به دقت رصد شود/ غرب در اجرای برجام قابل اعتماد نیست
نماینده مردم مرکز هرمزگان در مجلس با تاکید بر تشکیل هیات نظارت بر برجام اظهار کرد:کشورهای غربی در اجرای صحیح برجام قابل اعتماد نیستند از این رو نظارت بر برجام ضروری است.منصور آرامی ، نماینده مردم بندرعباس درمجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت تشکیل هیات نظارت براجرای برجام گفت:برجام موضوع مهم کشور است که با مسائل سیاسی ، اقتصادی کشور گره خورده است .
وی با تاکید بر رصد برجام اظهار کرد:از نظر ما کشورهای غربی و ۱+۵ برای اجرای صحیح و سرانجام رساندن برجام قابل اعتماد نیستند از این رو نظارت بر برجام ضروری است.
آرامی افزود: در توافق هسته ای برای کسب امتیاز پوئن هایی به غرب داده شده تا موارد مطابق برجام پیش رود و از لحاظ سیاسی، امنیتی مشکلی پیش نیاید لذا نظارت بر عملکرد طرف مقابل ضرورت دارد و مسئولان  باید در مراحل اجرای برجام اشراف داشته باشند.
نماینده مردم بندرعباس درمجلس با اشاره به تاخیر در تشکیل هیات نظارت بر برجام خاطر نشان کرد:برجام موضوع مهم کشور است و اجرای صحیح آن از سوی طرف های غربی دارای اهمیت است  ازاین رو مجلس باید با توجه به حساسیت کار نظارت خود را بر این مهم آغاز کند.
نباید سرانجام قرارداد الجزایر بر سر برجام هم بیاید
عضو کمیسیون برجام با بیان اینکه نباید سرانجام قرارداد الجزایر بر سر برجام هم بیاید،گفت: این ایراد بزرگی است که هیأت رئیسه طرح یک فرویتی بررسی برجام را به کمیسیون غیرتخصصی ارجاع داد، دسترسی به امان نظامی در برجام آمده.
مهرداد بذرپاش افزود: گزارشی که امروز تقدیم مجلس شد شامل تلاش‌های پنج کمیته تخصصی در کمیسیون برجام بود.
وی ادامه داد: تلاش ویژه کمیسیون برجام به خاطر این بود که مدت های زیاد مجلس کلا در جریان مذاکرات نبود.
عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام ادامه داد: هدف اصلی مذاکرات رفع تحریم های مهمی بود که در سال های گذشته صورت گرفته بود.
بذرپاش افزود: یکی از تمرکزهای اصلی شناخت تحریم هایی که رفع می شوند و تقسیم بندی آنها به تحریم هایی که لغو می شوند و تحریم هایی که تعلیق می شوند، بود.
وی تاکید کرد: باید تا 26 مهر گزارش را تقدیم مجلس کرده و مجلس نظر نهایی خود را ارائه می داد.
عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام گفت: مساله بعدی نظارت و مسائل دفاعی امنیتی بود.
بذرپاش ادامه داد: حضور سلائق مختلف سیاسی اجتماعی در کمیسیون و دخیل بودن نظر آنها در نوشتن گزارش کمیسیون برجام نقطه قوت گزارش امروز کمیسیون برجام بود؛ افراد حاضر کارکشته بودند به طوری که سه رئیس کمیسیون در آن حاضر بودند و نقطه ضعف این گزارش زمان کم موجود برای تهیه آن بود.
وی گفت: در صورت اجرای بخشی از قطعنامه 2231 امنیت کشور به صورت جدی به خطر می افتد؛ باید طوری اقدام شود در صورتی که رئیس جمهور آمریکا عوض شود برجام تغییری نکند و اگر تغییر یافت ما هم نسبت به آن اقدام کنیم؛ تقریبا همه کاندیداهای ریاست جمهوری در آمریکا گفته اند که برجام را متوقف خواهند کرد.
عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام تاکید کرد: باید بدانیم که با عهدشکن ترین افراد عالم معامله می کنیم لذا باید حواسمان جمع باشد؛ 10 سال دیگر نه دولت روحانی خواهد بود و نه اوباما و نه مجالس امروز؛
اگر قدرت وتو نبود همین الان برجام متوقف شده بود؛ نباید سرانجام قرارداد الجزایر بر سر برجام هم بیاید.
بذرپاش گفت: اگر ایرادات نص صریح برجام باشد مانند دسترسی به اماکن نظامی باید ما آن را شفاف تذکر بدهیم و جلوی آن را بگیریم اما اگر جایی در برجام ابهام باشد (نص صریح نباشد) ما نظر دولت را قبول می کنیم و به آن استناد می کنیم.
وی ادامه داد: این ایراد بزرگی است که هیأت رئیسه طرح یک فرویتی بررسی برجام را به کمیسیون غیر تخصصی یعنی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  ارجاع داد و به کمیسیون دارای صلاحیت یعنی کمیسیون برجام نیامد.
قرارداد الجزایر اولین کلاهی بود که آمریکایی ها بعد از انقلاب بر سرمان گذاشتند
نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت: برجام دارای ضعف های بزرگ ساختاری است اگر احتیاط نکنیم در مرحله اجرا جلوی زیاده خواهی آمریکا را نگیریم و خوش بینی سیاست مدارهای خودمان را نگیریم این کلاه گشاد تا ساق پای ها خواهد آمد.
بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در خصوص بدعهدی های غربی ها و خصوصا آمریکایی ها در مواردی مانند قرارداد الجزایر گفت: ما تا به حال با آمریکایی‌ها 3بار مذاکره کرده ایم و با این یک باری که منجر به برجام شده است می شود  4 بار که با آنها مذاکره کرده ایم؛البته در هر 3بار مذاکره قبلی آمریکا بر سر ما کلاه گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: اولین کلاه در مذاکرات الجزایر بود که بر سرمان رفت؛ در این مذاکرات ما به هیچکدام از اهدافمان نرسیدیم اما آمریکایی ها به فراتر از اهدافشان رسیدند.

مراقب نباشیم در برجام هم کلاه گشاد آمریکایی‌ها تا ساق پای ما می‌آید
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: کلاه دوم هم در خصوص آزادی گروگان های غربی در لبنان بود که با آنها مذاکره کردیم که این بار هم آمریکایی ها و غربی ها به تعهداتشان عمل نکردند.
نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت: کلاه سوم بحث مذاکرات 82 و 83 بود که منجر به توافق سعدآباد شد که صنعت هسته ای ما متوقف شد و اینجا هم آمریکایی ها به حداقل وعده های شان عمل نکردند.
وی در خصوص سابقه بدعهدی آمریکا در 3 مذاکره گذشته خاطرنشان کرد: قرار بود در مذاکرات آخر اوباما و اتحادیه اروپا برای لغو تحریم ها اقدامات اساسی را انجام دهند اما آن چیزی که تا به حال مشخص است و احتمال داده می شود دوباره شاهد بدعهدی آمریکا باشیم،این بار طرف غربی و آمریکا کلاه گشادی آماده کرده که اگر مراقب نباشیم این کلاه گشاد تا ساق پای ما خواهد آمد.
این نماینده مردم در مجلس در پایان گفت: چون برجام دارای ضعف های بزرگ ساختاری است اگر احتیاط نکنیم و در مرحله اجرا جلوی زیاده خواهی آمریکا و خوش بینی سیاست مدارهای خودمان را نگیریم این کلاه گشاد تا ساق پای ما خواهد آمد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchq6nq.23nqwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما