تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۰
اختلاف سلیقه ها و مشکلات بین مسئولین ورزشی این روز ها سبب شده که رشته ورزشی اسکواش در استان با افول مواجه شود.
اختلاف سلیقه مسئولین، ورزش استان را به حاشیه برد/ از افول رشته ورزشی اسکواش تا عدم پرداخت دو ساله حقوق مربیان
اختلاف سلیقه مسئولین، ورزش استان را به حاشیه برد/ از افول رشته ورزشی اسکواش تا عدم پرداخت دو ساله حقوق مربیان
به گزارش خبرنگار ورزشی عصر هامون اسکواش ورزشی راکتی است که به صورت تک‌نفره (۲ بازیکن) و دونفره (۴ بازیکن) در زمینی کاملاً احاطه‌شده با دیوارهای معمولاً شیشه‌ای بازی می‌شود. شیشه‌ای بودن دیوارها تماشای بازی توسط تماشاگران را امکان‌پذیر می‌کند. در مسابقه‌های بین‌المللی دیوارهای بیشتری از جنس شیشه در نظر گرفته می‌شوند.
با وجود ورزشکاران توانا اسکواش و همچنین هیئت ورزشی خبره در استان به دلیل عدم حمایت از سوی مسئولان مربوطه و نبود بودجه این رشته ورزشی در استان طرفداران بسیار اندکی دارد این در حالی است که مقام معظم رهبری امسال را به سال دولت و ملت، همدلی و هم‌زبانی نامگذاری کرد تا دیگر اختلافی در کشور سبب ایجاد مشکلات در کشور نشود اما اختلافات مسئولین ورزشی استان این روز ها سبب شده تا رشته ورزشی اسکواش مورد بی مهری قرار بگیرد، در حالیکه با رفع این موانع می توان از جایگاه خوبی در کشور برخوردار شود.
یکی از دشواری‌های اسکواش این است که برخلاف دیگر ورزش‌های راکتی، توپ در اغلب اوقات از پشت سر بازیکن می‌آید. اسکواش با توپ و راکت مخصوص بازی می‌شود. هدف اصلی این بازی، ضربه‌ای به توپ است که حریف نتواند به راحتی ضربه بعدی را به دیوار بزند و یا به دشواری واکنش نشان دهد.
بازی با زدن سرویس آغاز می‌شود و پس از برخورد به دیوار با زاویه‌ای معین وارد زمین سرویس می‌شود. هر بازیکن به طور یکی ‌در میان توپ را با راکت به دیوار روبرو می‌زند و حریف باید آن را به همان دیوار برگرداند. ضربه‌ها باید با سرعت و زاویه‌ای زده شوند که حریف نتواند توپ را به دیوار روبرو برگرداند. مسابقه اسکواش شامل سه یا پنج گیم و هر گیم دارای ۱۱ امتیاز است.

تنها 49 ورزشکار سازمان یافته در رشته اسکواش در سیستان و بلوچستان فعالیت می کنند
دبیر هیئت اسکواش سیستان و بلوچستان گفت: تعداد 49 ورزشکار سازمان یافته و 60 ورزشکار به صورت سازمان نیافته در سیستان و بلوچستان در رشته اسکواش فعالیت می کنند.
محمدرضا مکانیکی اظهار داشت: اسکواش از جمله رشته های ورزشی است که به دلیل نداشتن اقبال عمومی برای جذب ورزشکار باید تبلیغات صورت گیرد چرا که مواجه حضوری بین مربی، ورزشکار و مسئولین در آن ضروری می باشد.
وی ادامه داد: تنها اقشار خاصی به این رشته ورزشی روی می آورند به طوری که این تعداد اندک ورزشکار نیز با تبلیغات و روابط جذب این رشته ورزشی شده اند در حالیکه در صورت حمایت از سوی مسئولان می توان تعداد ورزشکاران در این رشته را افزایش داد.
وی اظهار داشت: در طی سال های اخیر اداره ورزش و جوانان هیچ بودجه ای به این رشته ورزشی اختصاص نداده است و اعتقاد دارند که برای تامین اعتبار از اسپانسر و حامی مالی استفاده شود اما متاسفانه با توجه به شرایط استان و نبود کارخانه های فعال در این زمینه و محدودیت های مالی اسپانسر وجود ندارد.
وی گفت: ورزشکار بیش از شش ماه برای حضور در مسابقات تمرین می کند اما در نهایت به دلیل نبود بودجه از اعزام باز می ماند. بطوری که هنوز در اعطای جوایز ورزشکارانی که چندین سال قبل در مسابقات مقام آورده اند مشکل داریم.
وی با عنوان حقوق مربیان اسکواش از دو سال قبل پرداخت نشده است افزود: ورزشکاران بدون هیچ انگیزه و امیدی تنها به دلیل کسب سلامتی و دیدن دوستان بر سر تمرینات حاضر می شوند.
وی گفت: رییس هیئت تاکنون با بیش از 50 نفر به عنوان اسپانسر رایزنی داشته اما متاسفانه کسی تمایل به اسپانسر شدن ندارد.

اسکواش از جایگاه مطلوبی در سیستان و بلوچستان برخوردار نیست
دبیر هیئت اسکواش عنوان داشت: پس از دو سال از راه اندازی هیئت در استان، اسکواش به جایگاه خوبی دست یافت به طوری که در طی آن منتخب تیم ملی، قهرمان کشوری و نایب قهرمان از سیستان و بلوچستان بودند اما پس از آن به دلیل عدم تزریق منابع مالی جایگاه این رشته ورزشی در استان افول کرد به طوری که در حال حاضر حتی هزینه روزمره هیئت هم به سختی پرداخت می شود.
مکانیکی خاطرنشان کرد: مگر می شود هیئت ورزشی وجود داشته باشد اما تنها زمان اعزام فقط دو میلیون به حساب هیئت پرداخت شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر دو باشگاه اسکواش در سیستان و بلوچستان فعال است که در آینده نیز یک باشگاه در چابهار راه اندازی خواهد شد.
وی گفت: با اینکه رییس هیئت فردی توانمند و خبره است اما متاسفانه اداره ورزش و جوانان شاید به دلیل لجبازی با فدراسیون تمایلی به همکاری با وی ندارد به طوری که در جلسه ای که با رییس اداره ورزش برگزار شد آن ها خواستار برکناری رییس هیئت شدند در حالی که اگر امکانات مالی این رشته تقویت شود شاهد رشد و شکوفایی اسکواش در استان خواهیم بود.
وی با عنوان اینکه، باید دیدی مساوی نسبت به اسکواش و سایر رشته های ورزشی در استان به وجود آید، افزود: رشته های فقیر از قبیل اسکواش به دلیل عدم رغبت اسپانسر نمی توانند درآمدزا باشند.
وی گفت: امکانات ورزشی برای رشته اسکواش تنها برای انجام ورزش مناسب است به طوری که رییس هیئت چندین بار از فدراسیون امکاناتی از قبیل توپ دریافت داشته و در اختیار ورزشکاران قرار داده است.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdcipuay.t1avz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما