تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۹
طرح واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخچه در یک پایگاه شهری و 4 پایگاه روستایی در شهرستان میرجاوه به اجرا در می آید .
اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخچه
اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخچه
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری لادیز ؛ رییس مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه اظهار داشت :عامل بیماری سرخک یک نوع ویروس است که این ویروس در ابتدای بیماری و مدت کوتاهی بعد از بروز بثورات جلدی در ترشحات حلق و بینی، خون و ادرار دیده می‌شود و تا ۳۴ ساعت در درجه حرارت معمولی فعال و زنده می‌ماند.

عباس عرب افزود:بیماری سرخک در ۵ـ۱ درصد موارد و در بعضی نقاط در حدود ۳۰ـ۱۰ درصد باعث مرگ و میر می‌گردد و عوارض عمده بیماری عبارتند از عفونت گوش میانی، عفونت ریه، اسهال، سوءتغذیه، زخم قرنیه و کوری، زخم دهان، التهاب حنجره و برونش، تورم مغز (یک عارضه دیررس آن تورم مغز بعد از چند سال است) لازم به ذکر است اگر کسی سل نهفته در بدن داشته باشد، بیماری سرخک باعث شعله‌ور شدن آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با واکسیناسیون روتینی که انجام می شود ، هرکودک دو نوبت واکسن دریافت می کند، باتوجه به اینکه باید 100 درصدکودکان واکسینه شوند، ایمنی که دراین واکسیناسیون اولیه به دست می آید، 95درصد است ، به همین جهت طرح تکمیلی واکسیناسیون سرخک و سرخچه انجام می شود تا سطح ایمنی جامعه به 100درصد و ریشه کنی این بیماری برسد.

رییس مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه بیان داشت :جامعه هدف طرح واکسیناسیون سرخک وسرخچه شامل کودکان 9ماهه تا افراد15سال و دانش آوزان اول ابتدایی تا متوسطه اول می باشد که تعدادپایگاه های شهری درحاشیه شهر و پایگاه مرزی میل72 ، چهارپایگاه است که در مراکزبهداشت درمانی روستایی در بخش لادیز, ریگ ملک, تمین, جون آباد به صورت پاسیو (مراجعه مردم به مراکز بهداشتی) و در مدارس و  روستاهای اقماری و سیاری به صورت اکتیو ( مراجعه نیروهای مراکز بهداشت به درب منازل) به اجرا در می آید.

وی در ادامه گفت : ازشهروندان عزیز شهرستان میرجاوه درخواست می کنیم با شرکت درطرح واکسیناسیون سرخک وسرخچه در ایمن سازی فرزندانشان مارا یاری کنند .

گفتنی است؛ در ایران، تا قبل از دی‌ماه سال ۱۳۸۲، در برنامه واکسیناسیون کشوری یک نوبت واکسن سرخک در سن ۹ ماهگی (به‌علت وجود موارد تک‌گیر در کشورمان) تزریق می‌شد و یک نوبت نیز در سن ۱۵ ماهگی، ولی بعد از این تاریخ به‌علت واکسیناسیون همگانی که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شد و کاهش سریع موارد تک‌گیر یک نوبت تزریق واکسن MMR (سرخک، سرخجه، اوریون) در یک سالگی و نوبت دیگر در ۶ـ۴ سالگی انجام می‌شود، واکسیناسیون در نقاط دیگر جهان به‌خصوص کشورهای پیشرفته نیز به همین منوال است. (نوبت اول MMR ـ ۱۵ـ۱۲ ماهگی نوبت دوم ۶ـ۴ سالگی و یا ۱۱ سالگی)
انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcev78f.jh8vwi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما