تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۸
گزارش عصر هامون از اهمیت تاثیرگذار ورزش در معادلات بین‌المللی؛

ورزشکاران سفیران صلح و دوستی/ باز کردن گره‌های کور با ظرفیت های ورزشی

تجریه نشان داده که با کمک ورزش می‌توان بسیاری از مشکلات و اختلاف‌های سیاسی موجود بین‌المللی را حل و فصل کرد چرا که ورزشکاران سفیران صلح و دوستی هستند.
ورزشکاران سفیران صلح و دوستی/ باز کردن گره‌های کور با ظرفیت های ورزشی
ورزشکاران سفیران صلح و دوستی/ باز کردن گره‌های کور با ظرفیت های ورزشی
به گزارش خبرنگار ورزشی عصر هامون، تعامل ورزش و سیاست در دنیای امروز به یکی از موضوعات مهم تبدیل شده است به طوری که تمامی سیاستمداران و کشورها تلاش می کنندتا از این ظرفیت به بهانه های مختلف بهره گیرند. مهم ترین کارهای ویژه در حیطه سیاسی و ورزشی، کنترل و جهت دهی به افکار عمومی و به ویژه جوانان است که این امر نشان دهنده ی چهره ای کارآمد از دولت ها و در نهایت ملت سازی است.
جایگاه ورزش در فضای اجتماعی و جوامع مدرن به طور گسترده ای اهمیت یافته که یکی از عوامل آن می تواند رسانه های جمعی باشد به طوری که اقبال مردم و تماشاچیان به امورات ورزشی از مهم ترین اهداف حال حاضر می باشد. ورزش و سیاست مانند بسیاری از مسائل دیگر در دنیا نسبت ها و پیوندهای جدا نشدنی با هم دارند.
بسیاری از افراد گمان می کنند ورزش و سیاست امکان دارد ارتباطی باهم نداشته باشند اما سوال مطرح شده در اینجا اگر ارتباطی ندارند پس چرا پس از هر باخت و شکست یک فرد یا تیم اینقدر ناراحت شده و ناخواسته پرخاش و سرکوفت می زنیم اما پس از پیروزی تیم یا ورزشکار مورد نظر با خوشحالی خود را در پیروزی او سهیم می دانیم.
اگر به کلماتی که در زمان باخت بر زبان می آوریم از قبیل آبروی کشور را برد توجه کنیم متوجه شده ناخواسته وارد سیاست شده ایم. همچنین وقتی می گوییم فلان ورزشکار برادر، فامیل، هم مذهب یا هموطن من است احساس ناسیونالیستی خود را بروز می دهیم.

حکومت ها با آگاهی کامل از ورزش بهره برداری می کنند
رییس کمیسیون ورزش و جوانان شورای شهر زاهدان گفت: اگر در حوادث و وقایع دنیای پیرامون خود گشتی بزنیم می بینیم که امروزه ورزش به طور اجتناب ناپذیری با سیاست و کارهای سیاسی پیوند عجیبی خورده است. در صورتی که ورزش یکی از واجبات اساسی زندگی اجتماعی امروزه و از عرصه های بسیار مهم در دنیای ماشینی ما محسوب می شود.
عباس شیبک اظهار داشت: حکومت ها و دولت ها افراد و سازمان های بین المللی با آگاهی کامل از ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی آن همواره تمایل داشته اند تا از این عرصه برای دستیابی به اهداف مورد نظر خود بهره برداری کنند تمایل افکار عمومی جهانی به کسب اخبار و اطلاعات مربوط به رویدادهای ورزشی از یک سو و انعکاس گسترده وقایع ورزشی در رسانه ارتباط جمعی جهانی از سوی دیگر باعث شده است تا قلمرو ورزش و سیاست روز به روز بهم نزدیک تر شوند.
وی گفت: کنار ماندن از عرصه ورزش از دنیای سیاست و استقلال آن از بازی های سیاسی دیگر امر ساده ای نیست به همین دلیل می باشد که تشنج ها و بحران های بین المللی به طور آشکار بر رویدادها و مسابقات ورزشی اثر می گذارد و عرصه ورزش در واقع به محلی به رقابت ها و رویارویی های کشورها در سیستم روابط بین الملل به طوری که خیلی از حکومت ها و کشورها از اجتماعات و رویدادهای ورزشی با مقاصد سیاسی خود استفاده می کنند. حتی گاهی وقت ها از ورزش به عنوان یک سلاح قدرتمند مانند اقتصاد، فرهنگ و اجتماع و یک وسیله سیاسی  و فشار بر کشورهای دیگر استفاده می شود با همین دلیل می گوییم ورزش و سیاست جداشدنی نیست.

شعار ورزش پس از تندرستی، سلامتی و برادری است
رییس هیئت ووشو سیستان و بلوچستان گفت: اگر ورزش در دنیای کنونی درست استفاده شود ملت ها، دولت ها، مذاهب، قومیت ها و جغرافیا را به هم نزدیک تر کند چرا که در اصل شعار ورزش پس از تندرستی و سلامتی، برادری و دوستی است.
عباس شیبک اظهار داشت: در دایره ای به نام ورزش تمامی رنگ ها، جنسیت ها و مرزها باهم برابرند و هیچ گونه برتری نژادی و قومیتی نسبت به هم نخواهند داشت مگر اینکه در نوع فعالیت ورزشی و رقابت سالمی که انجام می دهند.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان در حال حاضر بزرگترین استان از نظر مساحت جغرافیایی نسبت به سایر استانهای کشور می باشد و به نوعی جوان ترین استان محسوب می شود و یک استان مهاجرپذیر در سالهای اخیر بوده است. دو مذهب شیعه سنی و دو قوم سیستانی و بلوچ در کنار هم با عقاید مختلف مذهبی گاه نزدیک به هم و گاه دور زندگی می کنند.
وی در این راستا افزود: سیستان و بلوچستان از نظر اقتصادی وارداتی محسوب و از نظر فضای سبز، آب وهوا و محل تفریحی دارای امکانات ضعیفی می باشد که سلاح ورزش در آن می تواند نقطه عطف معرفی و نزدیکی دلها باشد. در دنیای سیاست هیچ همتایی نمی تواند به این صورت در استان عمل کند که همه را با تمامی موارد فوق الذکر کنار هم بدون هیچ دغدغه قومی و مذهبی کنار هم قرار می دهد پس باید از این نقاط اشتراک که همان ورزش است به نحو احسنت استفاده شود.
وی افزود: شعار المپیک به دلیل مصادف بودن بازی های المپیک با جنگ جهانی اول به منظور نزدیک تر کردن کشورها با یکدیگر که همانا پنج دایره به هم پیوسته نماد تمامی کشورها از نظر رنگ بندی پرچم هاست طرح ریزی شده است.
وی تصریح کرد: شعار بازی های المپیک در وهله اول صلح و دوستی و در وهله دوم سریعتر، بالاتر و قدرتمندتر در عرصه ورزش با انسانیت است.
وی تاکید کرد: در ورزش بایستی به ورزشکاران تحت امر خود به عنوان یک مدیر، یک مربی طوری آموزش داد که حریف ورزشی، دشمن محسوب نمی شود و قرار نیست که این رقبا دین، ایمان و ملیت ما را زیر سوال ببرند.

ورزش جنگ نیست و جنگ هم ورزش نیست
کارشناس ارشد ورزش و جوانان استان عنوان کرد: جنگ ورزش نیست و ورزش نیز جنگ نیست. مبارزه ای که برای پیروزی در یک میدان ورزشی انجام داده می شود درواقع غرور درونی و ملی ماست که برای شادی و سربلندی مردم و ملت انجام می شود و به دنبال نابودی و سرافکندگی ملت خود یا ملت رقیب در زمین ورزشی نیست.
شیبک گفت: در یک رقابت بایستی ارزش های انسانی را بالا برد مانند اسطوره های ملی ایران زمین از قبیل پوریای ولی یا جهان پهلوان تختی که زبانزد خاص و عام هستند. با این کار می توانیم سیاست اخلاق مداری را با ورزش یکی کرده تا پیروز میدان و زمانه خود شد.

آغاز ورود اهالی ورزش به سیاست به سال 1336 بر می گردد
عضو کمیته فنی فدراسیون ووشو ایران گفت: اولین ورزشکاری که توانست به عرصه سیاست وارد شود هدایت الله گیلانشاه بود که در نوجوانی در تیم فوتبال طوفان تهران توپ می زد. وی در سال 1336 به عنوان فرمانده نیروی هوایی شاهنشاهی درآید. همچنین عباس فرزانگان مدافع تیم ملی فوتبال بود که در کودتای 28 مرداد 1332 از بازیگران اصلی علیه دولت مصدق بوده و سال های بعد به سمت وزارت پست و تلگراف رسید.
شیبک اظهار داشت: عزت الله مین باشیانبرادر فتح الله مین باشیان دروازه بان تیم ملی و باشگاه تاج بود که با خواهر محمدرضا شاه ازدواج کرد و پانزده سال وزیر فرهنگ و هنر ایران بود. همچنین پرویز خسروانی ورزشکاری محبوب و زیرک بنیان گذار باشگاه استقلال فعلی بود که در دهه ی 40 در کابینه هوایدا به سرپرستی سازمان تربیت بدنی رسید.
مشاور ورزش و جوانان سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: سرشناس ترین ورزشکار ایران که توانست وارد مجلس شود پس از دوران اصلاحات محمد رضا شاه، امام علی حبیبی قهرمان المپیک و جهان در رشته کشتی بود که از حوزه بابل وارد شد. در انتخابات دور نخست شوراهای شهر تهران یکی از چهره های سرشناس فوتبال ایران و پرسپولیس به نام امیر عابدینی که سابقه استانداری استان های لرستان، خراسان و آذربایجان را داشت وارد شورا شد.
وی افزود: در شورای شهر دوم جایی بود که سرشناس ترین کشتی گیران از قبیل رسول خادم، و ورزشکاران، مدیران مطرح ورزشی و داوران از قبیل واعظ آشتیانی، حبیب کاشانی و جلال مرادی وارد شورا شهر شدند.
وی ادامه داد: بعد از انتخابات شورای شهر اینبار ورزشکاران مطرح مجلس را نشانه گرفتند و امیر رضا خادم توانست در مجلس هفتم پس از چهل سال بعد از امام علی حبیبی بار دیگر یک کشتی گیر و ورزشکار سرشناس ایرانی وارد مجلس شد.
وی عنوان داشت: در انتخابات شورای سوم سودای نمایندگی از سوی بسیاری از اهالی ورزش نمایان گشت در این میان چهره های سرشناسی مانند هادی ساعی و علیرضا دبیر دو چهره ی نام آشنای تکواندو و کشتی کشور در لیست کاندیداها انتخاب شدند تا هر دو به همراه رسول خادم و حبیب کاشانی برای اولین بار شورای ورزشی در شورای تهران تشکیل دهند.
کارشناس ارشد ورزش و جوانان استان اظهار داشت: در شورای چهارم بیشتر ورزشکاران در سراسر ایران خود را نامزد برای حضور در شوراها کردند که اینجانب عباس شیبک نیز برای اولین بار در شهر زاهدان به عنوان یکی از جوانترین کاندیدا، ورزشکار و قهرمان ملی و جهانی وارد گود سیاست شدم تا بتوانم خدمتی هر چند ناچیز به جوانان و هم سن و سالان خود و مردم شریف زاهدان و استان داشته باشم چرا که اعتقادی مبنی بر یک قهرمان وقتی جایگاه ملی پیدا می کند و به ماندگاری در اذهان می رسد که تلاش کند نه فقط در عرصه ورزش و قهرمانی بلکه در تمام عرصه ها، چون قهرمانان ملی نباید مثل دستمال کاغذی تاریخ مصرف داشته باشند.
وی در این راستا ادامه داد: مردم به قهرمانان و اسطوره های خود اعتماد می کنند چون ورزشکاران را جز بهترین های جامعه خود می دانند بنابراین از این ظرفیت باید استفاده شود و پل ارتباطی شایسته ای میان ملت و دولت باشند.
شیبک بیان داشت: چه خوب است ورزشکاران در کنار دوران قهرمانی خود به تحصیلات توجه ویژه داشته باشند تا از این طریق محبوبیتی که به پشتوانه مردم با دست آورده اند بتوانند کمک حال مردم مظلوم شده چرا که ورزشکاران و قهرمانان در دنیای سیاست کنونی به عنوان سفیران صلح و دوستی محسوب می شوند.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdci3uay.t1avw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما