تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۸
سیستان وبلوچستان به دلیل همجواری با 2 کشور افغانستان وپاکستان همواره شاهد مهمانان ناخوانده ایست که سوغات ناامنی را برای استان به ارمغان می آورند.
سوغاتی تلخ از آن سوی مرزها/ از نا امنی جاده ها تا آلودگی شیرهای یارانه ای+عکس و فیلم
سوغاتی تلخ از آن سوی مرزها/ از نا امنی جاده ها تا آلودگی شیرهای یارانه ای+عکس و فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، سیستان و بلوچستان به یکی از بزرگترین استان های تجمع اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور تبدیل شده است به طوری که حضور این افراد علاوه بر اخلال در نظام اقتصادی و اجتماعی موجب بروز مشکلات امنیتی برای مردم شده است.

وعده هایی که از هر دولت به دولت بعد به ارث می رسد
در دولت های نهم، دهم و یازدهم بارها وعده هایی در خصوص ساماندهی افاغنه داده شد اما این وعده ها هیچ گاه رنگ واقعیت به خود نگرفت و حضور اتباع بیگانه غیر مجاز به تهدید برای اشتغال، فرهنگ و گاه امنیت استان  تبدیل شده است.

نا امنی جاده ها دستاورد میهمانان ناخوانده
یکی از تبعاتی که حضور این افراد در سال های اخیر در سیستان و بلوچستان گذاشته است ناامنی جاده های استان بوده به طوری که تصادف خودروهای حامل مهاجران غیرقانونی، بخش قابل توجهی از حوادث مرگبار جاده ای را به خودش اختصاص داده است. حوادثی که معمولا با تعداد زیاد قربانیان همراه است و این قربانیان نیز معمولا مهاجرانی هستند که به تصور پیدا کردن کار و داشتن زندگی بهتر، خانه و خانواده شان در کشورهای همسایه را رها کرده و با پرداخت مبالغ هنگفت به قاچاقچیان انسان، خودشان را به دست آنها می سپارند تا راهی ایران شوند و زندگی تازه ای را در اینجا شروع کنند. آنها برای رسیدن به مقصد مجبورند در گروه های بزرگ سوار ماشین هایی شوند که گنجایش چندانی ندارند و سرعت زیاد این ماشین ها برای رسیدن به مقصد، در موارد بسیاری حوادثی را رقم می زند که از مرگبارترین حوادث جاده ای استان به شمار می روند.
در این حوادث نه تنها اتباع بیگانه کشته می شوند بلکه بسیاری از شهروندان سیستان وبلوچستان نیز جان خود را از دست می دهند به طوری که سرخی محور های سراوان - خاش و چابهار - پیشین - ایرانشهر شاهدی بر این ادعاست.

مشاهده این فیلم به کودکان و افرادی که بیماری قلبی دارند توصیه نمی شود




30درصد فوت شدگان تصادفات رانندگی در استان مربوط به قاچاق انسان است

سرهنگ ایوب شرافتی فرمانده پلیس راه سیستان وبلوچستان گفت: بیشترین آمار تصادفات در محور خاش و سراوان به دلیل عبور خودرو های اتباع غیر مجاز است.
وی ادامه داد: در 4 ماهه نخست سال 30 درصد از تعداد نفرات فوت شده در استان مربوط به قاچاقچیان سوخت و انسان است که این یک معضل ترافیکی در استان سیستان و بلوچستان می باشد.
دست قاچاقیان انسان در شیرهای یارانه ای!
ناامنی جاده ها تنها دستاورد این مهمانان ناخوانده نیست بلکه آلودگی مواد غذایی دستاورد دیگری است که قاچاقچیان انسان برای پر کردن جیب خود به آن متوسل می شوند.
چندی پیش راننده تانکر حمل و نقل شیر یارانه ای که در یکی از مسیرهای استان مشغول به کار بود، با دریافت وجوهی از افغانی ها، آنها را بعد از عریان شدن در دسته های 7-8 تایی در تانکر پر از شیر قرار می داد! با تعبیه و به صدا درآوردن بوق مخصوصی توسط این راننده متخلف، افغانی ها در هنگام نزدیک شدن به پاسگاه های پلیس کاملا در تانکر شیر فرو می رفتند و بدین وسیله مامور مربوطه حتی با بازرسی و رویت تانکر شیر، متوجه حضور مهمانان ناخوانده در شیر مصرفی مردم زاهدان نمی شد!
بعد از رسیدن تانکر به شهر زاهدان و قبل از تخلیه شیر، افغانی ها از تانکر بیرون می آمدند و با پوشیدن لباس خود آماده رفتن به مقصد بعدی می شدند!
این شیوه قاچاق عجیب با تیز هوشی یکی از ماموران نیروی انتظامی کشف و افاغنه به همراه راننده متخلف و شرکت خصوصی متصدی پخش شیر یارانه ای تحویل مقامات پلیس شدند.

کارگران افغانی گوی کار را از مردم استان ربودند
از دیگر تبعات حضور افاغنه در سیستان و بلوچستان ربودن گوی کار از مردم محروم استان است، به طوری که حضور افغان ها باعث شده که در بعضی از بخش ها حتی جای صاحب خانه را بگیرند و با همراهی کارفرمایان رفته رفته بسیاری از فرصت های شغلی را از دست کارگران ایرانی خارج کنند.
در واقع اشتغال و فرصتهای اجتماعی، فرهنگی مردم بزرگترین استان کشور به پای ادامه فعالیت افاغنه غیر مجاز در این صنایع به باد می رود.

حضور کارگران سیستانی و بلوچ در کرمان
مرگ 3 سیستانی و بلوچ بر اثر تب کیو
در ماه های اخیر شاهد ورود بیماری هایی چون آنفولانزای مرغی و تب کریمه کنگو در کشور بودیم که هر یک از این بیماری ها از کشور های مختلف توسط واردات قاچاق به کشور وارد شده بودند.
بیماری تب کریمه کنگو یکی از بیماری هایی بود که توسط اتباع بیگانه به سیستان وبلوچستان آورده شد و باعث مرگ 3 نفر از شهروندان استان بر اثر ابتلا به این بیماری شد.

با این حال در حالی آمارها از طرد سالانه هزاران تبعه افغانی غیر مجاز از استان حکایت دارد که ازدیاد این مهمانان همچنان در استان وجود دارد!
در این جا این سوال مطرح می شود که در حالیکه اکثر کشورهای دنیا قوانین مهاجرتی مشخصی برای حضور اتباع سایر کشورها دارند چرا هزاران نفر تبعه خارجی از راههای غیر مجاز به سادگی وارد کشور می شوند و مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی را نیز برای شهروندان از آن سوی مرزها به ارمغان می آورند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcb8gbz.rhbw0piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما