تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۸
گزارش عصر هامون از قصه تکراری بی اعتباری در سیستان و بلوچستان؛

عدم توجه مسئولین، روستائیان را خانه به دوش کرد!/ 90 طرح روستایی چشم انتظار تدبیر

عدم توجه مسئولین به مشکلات روستائیان با دلایل کمبود اعتبار این روز ها سبب شده که روستائیان بار سفر بندند و حاشیه های شهر ها را رونق بخشند.
عدم توجه مسئولین، روستائیان را خانه به دوش کرد!/ 90 طرح روستایی چشم انتظار تدبیر
عدم توجه مسئولین، روستائیان را خانه به دوش کرد!/ 90 طرح روستایی چشم انتظار تدبیر
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، طرح هادي روستايي طرحی است که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود ، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکرد های مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی یا طرحهای جامع ناحیه ای تعیین می نماید.
طرح هادي روستايي با هدف ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، تأمین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی، ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستائیان و خدمات بهزیستی و عمومی، ایجاد شبکه ارتباطی منظم، و ساماندهی منطقی نظام توزیع خدمات در سطح روستاهای دهستان، ایجاد زمینه بهبود وضعیت اقتصادی روستاها از طریق تسهیلات تولیدی، اشتغال و ارتقاء درآمد روستائیان و هدایت وضعیت فیزیکی (کالبدی) روستا تهیه و اجرا می شود.
اولویت واژه توسعه برعمران که دارای بارمعنایی وسیع و متشکل از نظامی جامع و چند بعدی، به لحاظ ساختارها و زیر ساختهای اقتصادی – اجتماعی، فرهنگی و کالبدی می باشد، خود گواه این موضوع است که تنها هدف طرح هادی، عمران یا رشد زیر ساختهای فیزیکی و کالبدی روستا نمی باشد، بلکه توسعه روستا به عنوان یک فرایند جامع و چند بعدی از اساسی ترین اهداف مورد نظر تلقی شده است.
براساس طرح هادی، در روستاهای بالای 20 خانوار این طرح باید اجرا شود اما متاسفانه در ایرندگان این طرح به جز در پنج روستا راه به جایی نبرده است.

طرح هادی روستایی در ایرندگان به خوبی اجرا نشده است
عضو شورای بخش ایرندگان اظهار داشت: بر طبق قانون در روستاهای دارای بیش از 20 خانوار طرح هادی باید اجرایی گردد اما متاسفانه این طرح در ایرندگان به خوبی اجرایی نشده است.
محسن دادکانی اظهار داشت: در حال حاضر دربخش ایرندگان بالغ بر 20 طرح هادی آماده موجود می باشد ولی به دلیل مشکلات مالی و تخصیص ندادن اعتبار هنوز اجرایی نشده اند.
وی ادامه داد: در تمامی شهرستان خاش بالغ بر 90 طرح هادی اجرا شده است که از این تعداد تنها پنج طرح هادی آن هم به صورت نیمه تمام به دلیل کمبود اعتبارات اجرایی شده است.
وی گفت: تمامی طرح های هادی اجرا شده در بخش ایرندگان شامل پنج طرح میباشد که در روستاهای اسپه، چگرد، ده رئیس، دادکان و مارندگان که تقریبا فقط اسپه صد در صد انجام شده و مابقی بین 50 تا 80 درصد انجام شده و به صورت نیمه تمام رها شده است.
وی ادامه داد: اجرای طرح هادی در ایرندگان، توسعه و عمران روستا از نظر فرهنگی و اجتماعی، ایجاد بهبود وضیعت اقتصادی روستا از طریق تسهیلات به روستاییان، هدایت وضعیت فیزیکی روستا در جهت مناسب، نوسازی روستاها، بهبود شرایط زندگی در روستا و جلوگیری از مهاجرت بی رویه به شهرها را منجر خواهد شد.

تقریبا کمتر از پنج درصد طرح های هادی شهرستان خاش در بخش ایرندگان اجرا شده اند
عضو شورای شهرستان خاش اظهار داشت: درصد طرح های هادی اجرا شده در بخش ایرندگان نسبت به سایر نقاط استان کمتر میباشد به طوری که تقریبا کمتر از پنج درصد طرح های هادی شهرستان خاش در بخش ایرندگان اجرا شده اند.
دادکانی گفت: آخرین پروژه طرح هادی اجرا شده در بخش ایرندگان مربوط به سال 90 میباشد. همچنین در سال 93 نیز طرح هادی مارندگان از محل اعتبارات ملی تنها در حد زیرسازی انجام شد و معابر بازگشایی شد.
وی تصریح کرد: ایرندگان دارای 193 آبادی بوده که از این تعداد، 38 روستا با جمعیت و مساحت مناسب جهت اجرای طرح هادی وجود دارد که در این راستا برای 20 روستا تاکنون طرح هادی تهیه و نقشه برداری آن انجام شده اما هنوز تخصیص اعتبار و اجرایی برای آن ها صورت نگرفته است.
وی گفت: در سفر اکثر مسئولان حتی استاندار و معاونان وی به ایرندگان اجرای طرح هادی به عنوان یکی از خواسته های مردم مطرح شد.
وی اظهار داشت: پس از پیگیری اجرای طرح هادی در ایرندگان، رئیس بنیاد مسکن خاش در جلسه شورای در مرکز بخش با حضور نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی گفت( طرح هادی روستای گنز از محل اعتبارات ملی انجام خواهد شد و بحث تکمیل طرح هادی مرکز بخش نیز بخشی از  پروژه های سال 94 میباشد).
وی ادامه داد: با وجود وعده رییس بنیاد مسکن در خصوص اجرایی شدن این طرح در روستای گنز و همچنین مرکز بخش تاکنون هیچ اقدامی از سوی آنان صورت نگرفته است.
به گزارش خبرنگار عصر هامون، افزایش راندمان کار روستائیان، بهبود معیشت و رفاه سطح زندگی در روستاها، جلب سرمایه گذاری در روستاها،تکمیل و اصلاح چرخه تولید – مصرف روستایی و پیشگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهر از مهم ترین اهداف اجرای پروژه های عمران روستایی به شمار می رود.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdcbasbz.rhbwwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما