ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - 29 درصد روستاهای سیستان وبلوچستان خالی از سکنه شدند/ مهاجرت ارمغان بیکاری - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارش عصر هامون از زنگ خطر مهاجرت از روستاهای جنوب شرق کشور؛

29 درصد روستاهای سیستان وبلوچستان خالی از سکنه شدند/ مهاجرت ارمغان بیکاری

18 آذر 1394 ساعت 11:20

محرومیت و کمبود امکانات در روستاهای سیستان و بلوچستان منجر به مهاجرت گسترده از روستاها شده به طوری که از 51 درصد روستاهای استان 29 درصد خالی از سکنه شده اند.


به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، وجود روستاها در سیستان و بلوچستان با توجه به مرزنشین بودن عمده آن ها از نظر امنیتی برای استان و کشور دارای اهمیت فراوان می باشد چرا که در صورت خالی از سکنه شدن آن ها مشکلات عدیده ای نه تنها برای استان بلکه برای کشور ایجاد خواهد شد.
شاخص های توسعه روستایی که شامل راه روستایی، خانه بهداشت، آموزش و برق روستایی می باشد با پیشرفت تکنولوژی در حال ارتقاء و تغییر می باشد به طوری که در حال حاضر داشتن اینترنت و دستیابی به فضاهای مجازی یکی از مهم ترین نیازهای مردم روستا به شمار می رود.
با وجود خشکسالی های اخیر و در پی آن بیکاری گسترده با توجه به اهمیت دادن به روستاها می توان شاهد پایداری جمعیت آن و جلوگیری از مهاجرت به شهرها و متعاقب آن حاشیه نشینی بود.

به روستاها باید توجه ویژه کرد
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در بخش روستاها نیازمند توجه خاص هستیم چرا که پایه و اساس اقتصاد مقاومتی روستاهاست.
علی اوسط هاشمی اظهار داشت: اگر امروزه از اقتصاد مقاومتی با قوت سخن به میان می آید، اساس آن انسان محوری، توسعه محوری و تولید از طریق ظرفیت ملی برای کاهش وابستگی است به طوری که تولید تامین نیازهای استراتژیک کشور را تضمین کرده که در شرایط سخت بتوان در موضع مقاومت قرار گرفت.
وی ادامه داد: وقتی سخن از اقتصاد مقاومتی به میان می آید اساس آن روستاها بوده بنابراین باید به جایگاه روستاها در برنامه ششم توسعه و سیاست کلی توجه ویژه داشت.
وی افزود: روح جمعی و کار جمعی و تعاون در جامعه با وجود اینکه در قانون اساسی دارای جایگاه ویژه ای است کمرنگ و ضعیف شده است.

12 درصد روستاهای کشور در سیستان و بلوچستان وجود دارد
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سیستان و بلوچستان دارای روستاهای زیادی است بطوری که با وجود بیش از شش هزار روستا در استان 12 درصد روستاهای کشور در سیستان و بلوچستان وجود دارد بنابراین باید به روستاها توجه ویژه داشت.
اوسط هاشمی با عنوان نقش روستاها در امنیت مرز و تکیه گاه بودن آن برای مرز بسیار حائز اهمیت است افزود: انتظار می رود در سال جاری همایش توسعه روستا برگزارشود که براساس مطالعات ایده هایی در جهت چگونگی مدیریت روستاها بیان شود.
وی ادامه داد: مهم ترین بحث امردز روستاها، جابجایی در جمعیت روستاها است که این تغییر برگرفته از دانایی، خواستن و توانستن باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اگر همچنان نگاه به روستاها همانند گذشته باشد جمعیت 51 درصدی روستاها کاسته و با تحمیل هزینه سنگین در حاشیه شهرها ایجاد خواهد شد.
اوسط هاشمی تاکید کرد: باید در شورای توسعه برنامه ششم روستاها بازنگری شود و کارگروهی تحت عنوان روستاها ایجاد شود.
وی با عنوان اینکه نباید هیچ دامداری خالی از دام باشد چرا که از طریق آن می توان کشتارگاهها و سیستم بسته بندی را نیز فعال کرد بیان داشت: نباید گذاشت نخبگان روستاها در حاشیه بمانند بلکه با ایجاد شورا و در کنار آن صندوق توسعه رشد را در روستاها ایجاد کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در بخش شیلات نیز ظرفیتی قوی وجود دارد به طوری که 25 هزار اشتغال شیلاتی سنتی وجود دارد که فرمانداران ساحلی باید مورد توجه جدی قرار داده چرا که اشتغال زایی خوبی در بردارد.
وی با بیان اینکه در بخش دامداری ظرفیت های زیادی وجود دارد، گفت: شتر یک ظرفیت است که در این راستا دلگان و نصرت اباد در این زمینه توجه بیشتری داشته تا به ظرفیت 150 هزار نفری در این خصوص رسید.
وی با اشاره به اینکه در بخش معدن نیز باید به تحول رسید چرا که نگاه به فرصت های استان ضعیف است عنوان داشت: افزایش مهارت و جهت گیری در آموزش باید مورد توجه قرار گیرد تا توانایی ها افزایش یابد.
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: صنایع تبدیلی در بخش صنعت و معدن و سایر بخش ها باید مورد توجه قرار گیرد که در این راستا جهادکشاورزی می تواند نقش عمده ای ایفا کرده تا برای تولیدات بازاریابی شود.
وی با بیان مهارت ها را باید روستا محور کرد تا ارزش افزوده در برداشته باشد تاکید کرد: فقدان در مهارت بازاریابی در استان وجود دارد به طوری که محصولات بی شماری در استان وجود داشته اما بازاریابی برای آن ها بسیار ضعیف است.

یک میلیون و 500 هزار نفر در سیستان و بلوچستان روستانشین هستند
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری عنوان کرد: یک و میلیون و 500 هزار نفر در سیستان و بلوچستان در قالب جمعیت روستایی در وسعتی به بزرگی بیش از 11 درصد از وسعت کشور هستند.
دکتر رضوی اظهار داشت: شش هزار و 500 روستا در سیستان و بلوچستان وجود دارد که متاسفانه 29 درصد از روستاها و آبادی های استان خالی از سکنه شده است که حاکی از افزایش مشکلات شهرها، کاهش جمعیت مولد و افزایش مصرف کنندگان است.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، یکی از 30 شورا، شورای توسعه روستایی، عشایری و اقشار کم درآمد باشد افزود: در این شورا 960 ساعت کار شد اما متاسفانه نگاه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نگاه خوبی برای برنامه ریزی به شمار نمی رود چرا که ادغام مدیر کل روستایی و شهری نادرست می باشد و تا زمانی که این نگاه وجود داشته باشد آفت زاست.

اگر روستاها تخلیه شود از نظر امنیتی برای کشور مشکل زاست
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر روستاها تخلیه شود از نظر امنیتی برای کشور مشکل زاست.
رضوی با بیان اینکه جامعه جمع گریز است که باید اصلاح شود گفت: از دانش نباید غافل شد و افراد را باید به دانش مجهز کرد و از این طریق از فرصت ها استفاده کرد.
وی ادامه داد: به منظور ایجاد اشتغال در روستاها با آورده 15 درصدی افراد 85 درصد وام پرداخت می شود که در این راستا نیازی به وثیقه ملکی و مسئولی نیست بلکه کارت ملی وام گیرنده وثیقه وی می باشد.
وی تصریح کرد: 51 و 9 دهم درصد اقتصاد روستاها در کشور صنعت و معدن، 38 درصد کشاورزی و 10 و یک دهم درصد خدمات  می باشد بنابراین باید به معادن بیشتر توجه شود.
معاون توسعه روتایی و مناطق محروم رسایت جمهوری ادامه داد: هرکس در هر کجا تشکل روستایی ایجاد کند خدمات زیرساختی آن را دولت تامین خواهد کرد چرا که تشکل مقدم است.
وی گفت: طرح های مشارکتی روستایی از 25 خانوار تا 200 خانوار به صورت پلکانی انجام می شود.
وی عنوان کرد: برای روستاهای مرزی برای تمامی مرزنشینان طبق دستور رییس جمهور وام بدون کارمزد پرداخته می شود که بر مبنای آن تا دو سال بدون بازپرداخت بوده و از سال سوم به مدت سه تا پنج سال بازپرداخت بستگی به نوع طرح انجام می شود. اما در صورت غیرمرزی بودن کارمزد آن سه درصد خواهد بود.
وی تاکید کرد: نوع شرکت چه تعاونی و چه غیرتعاونی فرقی نداشته و وام به آن تعلق می گیرد اما محل فعالیت شرکت باید روستا باشد هر چند سهامدار می تواند در هر نقطه ای از کشور باشد.
وی با بیان اینکه شرکت ها در استان نباید رقیب یکدیگر باشند بلکه درون گرا باشند افزود: با خرید تضمینی به علت کاهش کیفیت به شدت مخالف هستم.
انتهای پیام/9031-1


کد مطلب: 79392

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/79392/29-درصد-روستاهای-سیستان-وبلوچستان-خالی-سکنه-شدند-مهاجرت-ارمغان-بیکاری

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir