تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۴
وجود تعصبات خانوادگی و مشکلات مالی مانعی بر سر راه ادامه تحصیل برخی از دختران جوان شهرستان میرجاوه شده است.
«دانشگاه» رویایی دست نیافتنی برای دختران میرجاوه / تعصباتی که مسیر زندگی دختران را تغییر می دهد
«دانشگاه» رویایی دست نیافتنی برای دختران میرجاوه / تعصباتی که مسیر زندگی دختران را تغییر می دهد

به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری لادیز؛ با گذشت سه سال از انتزاع شهرستان میرجاوه از زاهدان و با وجود جمعیتی بالغ بر 48 هزار نفر،این شهرستان از وجود بسیاری از امکانات شهری همانند دانشگاه بی بهره مانده است.

وجود دانشگاه نقش بسزایی در اعتلای فرهنگ عمومی و توسعه علمی یک شهر دارد و حمايت دانشگاه‌ها از توسعه اقتصادي، ارائه دانش و مهارت‌هاي فني به‌روز در ميان نيروي كار باعث پیشرفت و توسعه شهری خواهد شد.

وجود فرهنگ بومی و تعصبات خاص در شهرستان میرجاوه، نیاز به استقرار دانشگاه در این شهرستان را چندین برابر می کند، چراکه بعضی تعصبات خانوادگی ، مانع از ادامه تحصیل دختران این شهرستان در سایر شهرها شده است.

دختران نقشی فعال در زندگی خانوادگی یا اجتماعی دارند و می‌توانند تأثیر زیادی در ساخت یا سوخت بنیان‌های خانواده و اجتماع داشته باشند، افزایش حضور دختران در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و تمایل به داشتن تحصیلات عالیه در سال های اخیر در میان بانوان افزایش یافته است به طوری که بانوان 60 درصد صندلی های دانشگاه را به خود اختصاص داده اند، اما هنوز هم هستند دخترانی که از ادامه تحصیل باز می مانند و رویای رفتن به دانشگاه را در سر می پرورانند.

زنان و دختران شهرستان میرجاوه نیز  مانند سایر بانوان کشور با علاقه و استعداد فروان ، به دنبال کسب مدارج علمی بالا و نقش آفرینی در جامعه هستند و بسیاری از این بانوان موفقیت های چشمگیری نیز در عرصه های علمی داشته اند اما  در این میان بسیاری از دختران دانش آموز در این شهرستان، با وجود استعداد و علاقه فراوان به ادامه تحصیل، به دلیل فقدان دانشگاه در شهرستان، از ادامه تحصیل باز می مانند، چرا که خانواده به آنها اجازه نمی دهد، برای ادامه تحصیل به شهرستان زاهدان و یا دیگر شهرهای استان بروند.

آسیه یکی از دختران با استعداد شهرستان میرجاوه است که مقطع متوسطه را به پایان رسانده و علاقه زیادی به ادامه تحصیل دارد، اما تعصبات خانواده مانع از رفتن او به مرکز استان، برای ادامه تحصیل شده و اکنون با سوزن دوزی و کارهای هنری، وقت خویش را می گذراند، وی در این باره می گوید: در دوران مدرسه دانش آموز موفقی بودم و تمام آرزویم ادامه تحصیل در رشته پرستاری بود اما به دلیل نبود دانشگاه در میرجاوه، خانواده ام اجازه ادامه تحصیل و رفتن به زاهدان را ندادند و اکنون مجبورم با کارهای هنری سرم را گرم کنم، اما هدف من در زندگی این نبود.

آمنه دانش آموز سال آخر دبیرستان است، وی با ناامیدی از ادامه تحصیل می گوید: برادرانم هرگز اجازه نمی دهند برای ادامه تحصیل به زاهدان بروم و باید رویای رفتن به دانشگاه را فراموش کنم.

سمیه یکی دیگر از دخترانی است که آرزوی ادامه تحصیل دارد، وی دراین باره می گوید: سه سال پیش دیپلم گرفتم و هر سال در کنکور سراسری شرکت کرده و قبول شدم، اما تاکنون خانواده ام اجازه ثبت نام در دانشگاه  و ادامه تحصیل در سایر شهرها را نداده اند، اما من با امیدواری باز هم درس می خوانم ، شاید روزی میرجاوه نیز دارای دانشگاه شود.

وجود تعصبات خانوادگی و مشکلات مالی مانعی بر سر راه ادامه تحصیل دختران جوان شهرستان میرجاوه است اما اگر شرایطی فراهم شود تا شهرستان میرجاوه نیز از وجود دانشگاه بهره مند شود، آرزوی بسیاری از این دختران برای ادامه تحصیل تحقق می یابد.

مشاور جوان فرماندار میرجاوه دراین رابطه به خبرنگارما اظهار کرد: میرجاوه یکی از شهرهای مرزی استان است و فقدان دانشگاه در این شهرستان باعث شده تا فقر فرهنگی موجود دراین شهرستان، به قوت خود پایدار بماند و چنانچه این شهرستان نیز از وجود دانشگاه یا موسسه علمی کاربردی بهره مند می شد، بسیاری از مشکلات فرهنگی شهرستان مرتفع خواهد شد.

بهروز ریگی افزود: وجود دانشگاه سطح آگاهی مردم و فرهنگ شهرستان را ارتقا می بخشد و مردم نسبت بسیاری از مطالبات خود آگاهی می یابند.

وی با بیان اینکه بانوان نقش بسزایی در پیشرفت جامعه دارند، خاطرنشان کرد: در گذشته بانوان میرجاوه تنها تا مقطع ابتدایی و یا راهنمایی موفق به ادامه تحصیل می شدند و به دلیل تعصبات موجود از ادامه تحصیل انها ممانعت می شد، اما اکنون باتوجه به ترغیب و تشویق معتمدین ومسئولان، تعداد زیادی از بانوان موفق به ادامه تحصیل می شوند و در دانشگاه های استان و یا خارج استان مشغول تحصیل هستند، اما در این میان برخی از بانوان نیز به دلیل مشکلات مالی و یا تعصبات خانوادگی از ادامه تحصیل باز مانده اند و اگر شهرستان میرجاوه از وجود دانشگاه بهره مند شود، این افراد نیز موفق به ادامه تحصیل می شوند و شهری با نشاط و فرهنگی خواهیم داشت.

وی  تاکید کرد: باتوجه به ارتقای بخش میرجاوه به شهرستان، یکی از مطالبات جوانان شهرستان، استقرار دانشگاه در این شهرستان بود که پیگیری هایی از طریق نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی برای استقرار دانشگاه یام نور انجام گرفت اما باتوجه به وضعیت نامساعد اقتصادی مردم این امر محقق نشد، اما فرمادار و مسئولین پیگیر راه اندازی دانشگاه علمی کاربردی و یا پیام نور در سطح شهرستان هستند.
انتهای پیام/4382

 

https://www.asrehamoon.ir/vdcdso05.yt0nf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما