ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> طلای سرخ اقتصاد مقاومتی نیازمند حمایت مسئولان است وظیفه دولت و صندوق حمایت ازمحصولات کشاورزی است | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۵
عضوکمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس با بیان اینکه به دلیل بی تدبیری وبی برنامگی سود یکسال زحمت کشاورزان به جیب دلال ها می رود، گفت: وظیفه دولت و صندوق حمایت ازمحصولات کشاورزی است که به موقع عمل کنند تا زعفران ایران تبدیل به برند جهانی شود.
طلای سرخ اقتصاد مقاومتی نیازمند حمایت مسئولان است/ وظیفه دولت و صندوق حمایت ازمحصولات کشاورزی است
طلای سرخ اقتصاد مقاومتی نیازمند حمایت مسئولان است/ وظیفه دولت و صندوق حمایت ازمحصولات کشاورزی است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، زعفران گیاه مناطق نیمه گرمسیری، کم توقع و خاص مناطق کم آب است که همواره یکی از محبوبترین محصولاتی است که در سفره هر ایرانی جایگاه ویژه ای داشته و به غذاها رنگ و بویی معطر می دهد به گونه ای که برای یک کیلو از این محصول گران بها که نام دیگر آن طلای سرخ با عطری معطر است نیاز به 150هزار گل زعفران است.
از همین رو ایران یکی از بزرگترین تولیدکننده و صادرکنندگان زعفران است که نزدیک به 35 کشور جهان از قبیل پاکستان، چین، ژاپن، آرژانتین، آلمان، اسپانیا، استرالیا، افغانستان، امارات متحده عربی، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، ایتالیا، بحرین و غیره خریدار و از جمله مشتریان این محصول هستند.
کشف نخستین کشت زعفران تولیدی در شهرستان خاش
این طلای سرخ در سیستان وبلوچستان برای اولین بار در شهرستان خاش توسط یک کشاورز برداشت شد بگونه ای که وی موفق شد از 500 مترمربع زمین زیرکشت زعفران در زمینهای کشاورزی خود 200 گرم محصول مرغوب برداشت کند که در مقایسه با نمونه های تولید شده در استان خراسان نیز برابری کند.
از آن زمان به بعد بود که کشت این محصول در شهرستان های زاهدان، میرجاوه و حاشیه کوه تفتان واقع در شهرستان خاش انجام شد و 2 و نیم هکتار از زمین های این استان را سطح زیر کشت خود قرار داد. گفتنی است بهترین زمان کشت این محصول گرانبها از اواخر مرداد ماه تا اواسط شهریور ماه هر سال می باشد چرا که نیاز آبی آن بسیار پایین بوده و در طول دوره کاشت در تابستان نیاز به آب ندارد.
از آنجایی که زعفران علاوه بر اینکه می‌تواند به عنوان یک کالای صادراتی پرسود در کنار پسته، کشمش ، خرما، انار، چای، فرش برای ایران باشد، می تواند به تغییر شکل و بهبود وضعیت زندگی بسیاری از خانواده‌های روستایی نیز کمک کند اما به گفته برخی از کارشناسان کشاورزی این محصول سالم و ارگانیک متاسفانه توسط دلالان و با برندهای خاص خودشان صادر می شود.
ازکشت خرما تا برداشت زعفران
علی رغم اینکه شهرستان سيب و سوران با مشكل كم آبی مواجه است اما یک كشاورز بازنشسته فرهنگی دست از تلاش برنداشته و در راستای منویات مقام معظم رهبری روی به تولید محصولات بومی آورده و ابتکار جدیدی از خود بروز داده است.
حاج خالقداد باهور زهی كارمند بازنشسته فرهنگی در منطقه سیب و سوران است که در راستای اقتصاد مقاومتی در کنار کاشت خرما با ابتکاری نو به كشت زعفران پرداخته، زیرا معتقد است این محصول به آب زیادی نیاز ندارد.
وی که تا کنون موفق به کاشت و برداشت از این محصول شده است، باعث شده تا سایر کشاورزان نیز با وجود بی آبی ترقیب شوند در کنار کاشت خرما به کشت زعفران نیز روی بیاورند.
حمایت بیشتر از کشاورزان تولید انبوه زعفران را در پی دارد
مدیر جهاد کشاورزی خاش در اینباره معتقد است که آب و هوای مناسب در اطراف قله تفتان شرایط مطلوبی را برای کشت زعفران در این منطقه فراهم کرده زیرا زعفران تولیدی کشاورز خاشی به لحاظ رنگ و بو با نمونه های تولید شده در استانهای خراسان جنوبی و رضوی برابری می کند.
امان الله طوقی در این رابطه افزود: اگر حمایت بیشتری از کشاورزان این شهرستان در تولید انبوه زعفران به عنوان محصول راهبردی برای ارزآوری در کشور شود، قطعا نتایج بهتری از تولید این محصول خواهیم گرفت.
بیش از 90 درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود
ابوالقاسم خسروی سهل‌آبادی درگفت وگو با یکی از رسانه ها با بیان اینکه طلای سرخ ایران می تواند یکی از فرصت های اقتصاد مقاومتی درکشور را رقم بزند، گفت: بیش از 90 درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود، ولی برای صادرات آن ارتباط مستقیمی با کشورهای مصرف کننده نداریم و این به دلیل کم کاری درصنایع تبدیلی و برندسازی ما است.
وقتی به دلیل بی تدبیری وبی برنامگی سود یکسال زحمت کشاورزان به جیب دلال ها می رود
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بسته بندی زعفران ایران باید جدی گرفته شود، افزود: به دلیل بی تدبیری وبی برنامگی سود یکسال زحمت کشاورزان به جیب دلال ها می رود.
وی بیان داشت: نخستین قدم برای زعفران ایرانی این است که کار کارشناسی برای برندسازی آن صورت گیرد تا سود واقعی محصول به دست خود کشاورزان برسد.
این مسئول ادامه داد: وظیفه داریم تا بازارهای جهانی زعفران را مدیریت کنیم که لازمه آن نیز آموزش های لازم و ارائه برندهای معروف و مطابق با استانداردهای جهانی است .
عضوکمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس تاکید کرد: اینجا وظیفه دولت و صندوق حمایت ازمحصولات کشاورزی است که به موقع عمل کنند تا زعفران ایران تبدیل به برند جهانی شود.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcjxoea.uqeh8zsffu.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما