تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۱
گزارش عصر هامون از مشکلات زنان باردار سیستان و بلوچستان؛

از آمار 44 درصددی کم خونی و نبود بیمارستان تا افزایش بارداری های پرخطر

روستانشینی، عدم دسترسی مناسب به بیمارستان ها و زایشگاه ها و زایمان در منازل و وضعیت نامناسب راه ها و جاده هاسبب شده تا این روز ها سلامت بانوان تهدید شود.
از آمار 44 درصددی کم خونی و نبود بیمارستان تا افزایش بارداری های پرخطر
از آمار 44 درصددی کم خونی و نبود بیمارستان تا افزایش بارداری های پرخطر
به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت عصر هامون، با توجه به اینکه زنان رکن اصلی و قلب خانواده و فرزندآوری هستند باید به سلامت آنان توجه ویژه داشت؛ وجود سلامت مادران نقش اساسی در ارامش خانواده دارد چرا که مادری که از نعمت سلامتی برخوردار نیست به واسطه بیماری وی نشاط و شادی از خانواده گرفته شده و تا حدودی توجه به سلامت سایر اعضاء نیز کمرنگ خواهد شد.
توجه به سلامت دختران و افزایش سطح آگاهی آنان نیز نقش به سزایی در سلامت مادران آینده و پایداری خانواده ها خواهد داشت.
متاسفانه در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد بانوان سیستان و بلوچستان به کم خونی مبتلا هستند که این خود مشکلات گسترده ای را دربردارد.
سوتغذیه، نرخ بالای زاد و ولد، وضعیت نامطلوب اقتصادی و اجتماعی و همچنین آموزشی، بارداری های خطرناک را در استان رقم زده به طوری که در پاره ای از نقاط شاهد مرگ و میر بالای مادران هستیم.
روستانشینی، عدم دسترسی مناسب به بیمارستان ها و زایشگاه ها و زایمان در منازل و وضعیت نامناسب راه ها و جاده ها نیز از سایر عواملی است که سلامت بانوان را تهدید می کند.
با راه اندازی خانه های بهداشت، آموزش مناسب و افزایش سطح آگاهی و ایجاد اشتغال می توان تا حدودی سطح سلامت بانوان را در استان افزایش داد.

بیش از ۴۰ درصد از جمعیت زنان استان دارای کم خونی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با یکی از رسانه ها گفت: آمار نشان می دهد که 44 درصد از جمعیت زنان سیستان و بلوچستان به کم خونی مبتلا هستند و این سبب می شود دوره بارداری آن ها به نحو مطلوب به پایان نرسد و مادر را در معرض خطر قرار دهد.
دکتر «سیدمهدی طباطبایی» ادامه داد: بارداری باید با داشتن شرایط مناسب صورت بگیرد، شرایط خاص زنان این منطقه و شیوع بالای سوءتغذیه در استان، سلامت مادران را به خطر می اندازد بنابراین لازم است مادران قبل از اقدام به بارداری از وضعیت سلامت جسمانی خود اطلاعات لازم را به دست آورند.
وی گفت: سیستان و بلوچستان بالاترین نرخ زاد و ولد در کشور را دارد به طوری که سطح باروری در این استان دو برابر میانگین کشوری است و متأسفانه از سوی دیگر بالاترین آمار مرگ و میر مادران باردار را از آن خود کرده است پس لازم است مادران قبل از باردارشدن از لحاظ سلامت جسمانی توسط افراد متخصص ویزیت شوند.

سواد سلامت در سیستان و بلوچستان با میانگین کشوری فاصله دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: خوشبختانه در سال های گذشته خدمات خوبی صورت گرفته است و شاهد ارتقای سواد سلامت مردم هستیم اما هنوز با میانگین کشوری فاصله داریم.
طباطبایی ادامه داد: سکونت بیش از 50 درصد از جمعیت استان در مناطق روستایی و دسترسی نداشتن به بیمارستان ها و مراکز درمانی مجهز، وضعیت نامناسب جاده ها، طولانی بودن راه های مواصلاتی به ویژه در مناطق جنوب استان، وضعیت نامطلوب اقتصادی، اجتماعی و پایین بودن سطح سواد در بین دختران و زنان روستایی از عواملی است که سبب شده شاخص سلامت زنان در سیستان و بلوچستان پایین باشد.
وی راه اندازی خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های سلامت در روستاها و حاشیه شهر، تأمین مراقبت های اولیه بهداشتی برای تمامی جمعیت هدف و تحت پوشش از جمله مادران در سنین بارداری را خدماتی بیان کرد که در راستای خدمت رسانی بهتر و افزایش سلامت مادران و کودکان انجام شده است.
وی بیان می کند: سامانه سلامت یک سامانه چندبعدی است بنابراین اگر در استان وضعیت اشتغال، مسکن، سواد مادران و تغذیه آنها بهبود پیدا کند طبیعتاً سلامت مادران و کودکان نیز ارتقا می یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از ترویج زایمان طبیعی رایگان به عنوان اقدامی در راستای سلامت مادران در استان نام برد و گفت: با اجرای این طرح از تعداد زایمان های غیربهداشتی در منازل تا حدود چشمگیری کم شده و این گام بسیار بزرگی برای حفظ سلامت مادران استان است.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdchmwnq.23nw6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما