کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

با حمایت های رهبر معظم انقلاب؛

بزرگترین اهرم اقتصادی - صنعتی سیستان و بلوچستان جان دوباره گرفت/ حضور سرمایه گذاران پاکستانی در کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر

21 دی 1394 ساعت 9:31

کلاف سردرگم کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر سرانجام به‌دست سرمایه‌گذاران پاکستانی افتاد تا به روزهای نشیب این کارخانه پایان دهند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر که در سال ۵۵ تاسیس شد به عنوان یکی از بزرگترین اهرم‌های اقتصادی و صنعتی منطقه و استان سیستان و بلوچستان بود که در سال ۶۹ افزون بر ۳هزار کارگر داشت اما از سال ۸۱ قدم در دوران رکود گذاشت که درحال‌حاضر، حدود ۲۰۰ کارگر در آن مشغول به کارند. به دلیل مشکلات اقتصادی، این کارخانه در نیمه دوم سال ۸۸ در شرایطی به سازمان گسترش و نوسازی واگذار شد که به گفته معاون سرمایه‌گذاری صنعتی ایدرو، سالن ریسندگی با ۳۰هزار مترمربع فضا و هزار و ۱۷۰ دستگاه ماشین‌آلات، در اثر آتش‌سوزی از بین رفته بود.
به گفته عبدالناصر امیریان عضو شورای شهر ایرانشهر بحران‌های مالی در سال ۸۶ منجر به اجرای «طرح بازخرید کارکنان» شد، از سوی دیگر مشکلات اقتصادی سبب شد کارگران این کارخانه در سال ۹۱ به استاندار وقت، نامه بنویسند و از وضعیت بد کارگران، بازخرید اجباری، فروش اموال و مستغلات کارخانه و مشکلات‌شان در زمینه بیمه و حقوق سخن بگویند.
پس از سال ها خاموشی چراغ کارخانه بافت بلوچ سرانجام با حمایت رهبر معظم انقلاب این کارخانه به بخش دولتی واگذار شد؛ از زمانی که کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر به دولت بازگشته، از کارگران بیکار شده این کارخانه تا مدیران استانی در امید و تلاش برای رسیدن به روزهایی هستند که صدای دستگاه‌های کارخانه بافت بلوچ دوباره تا صدها متر دورتر به گوش برسد و ۲هزار کارگر آن دوباره مشغول به کار شوند.

حل مشکلات کارخانه بافت بلوچ مدیون نگاه دلسوزانه رهبری است
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی عصر هامون با بیان اینکه مقام معظم رهبری در خصوص کارخانه بافت بلوچ شخصاً ورود پیدا کردند، گفت: حل مشکلات کارخانه بافت بلوچ مدیون نگاه دلسوزانه رهبر انقلاب است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه در مورد بافت بلوچ دیدگاه مثبت مقام معظم رهبری توانسته است مشکلات آن را مرتفع کند، ایشان شخصاً ورود پیدا کردند و گفتند: «بافت بلوچ از لیست واگذاری خارج شود و به بخش خصوصی واگذار نشود.»
محمد سعید اربابی با بیان اینکه تلفیقی از سران کشور و نظر مساعد رهبری باعث شده کارخانه بافت بلوچ از وضعیت بحرانی خارج شود. بیان داشت: در ماه های گذشته موفق شدیم موافقت نامه 50 میلیارد تومان برای خط جدید ریسندگی در بافت بلوچ را بگیریم تا با دستگاه های جدید خطوط تولید این کارخانه بروز رسانی شود.
 
به دنبال جذب 550 نفر در بافت بلوچ هستیم/ باید نیروی کیفی و کارآمد در بافت بلوچ جذب شوند
وی بیان داشت: به دنبال جذب نیرو از طریق آزمون سراسری هستیم تا از این طریق افراد کارآمد بکارگیری شوند.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با عنایت وزیر صنعت نام بافت بلوچ به شرکت گسترش صنایع بلوچ تغییر نام یافته است، این تغییر نام نیز به دلیل ورود این شرکت در سایر شهر های همجوار است تا بتواند زمینه های اشتغالزایی را در منقطه کشف کند و گام های نیز در راستای تولید شغل گذاشته شود.

 احیای «بافت بلوچ» با سرمایه‌گذاری پاکستانی‌ها
نادر میرشکار رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان درباره وضعیت کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر به یکی از رسانه ها گفت: واحد صنایع بافت بلوچ ایرانشهر از واحدهایی است که قبل از انقلاب اسلامی برای اجرا در منطقه ایرانشهر طرح‌ریزی شده و با ظرفیت اشتغال در حدود ۲هزار نفر شروع به فعالیت کرده بود. در روند تولید این واحد صنعتی، تهیه مواد اولیه هر واحد در همین زنجیره پیش‌بینی و تمام مواد لازم برای تولید پارچه در این واحد تولید می‌شد.
وی ادامه داد: در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با مسائل و مشکلاتی که برای این واحد صنعتی به وجود آمده بود باعث شد تا این واحد دچار نوساناتی در تولید شود و در نهایت این کارخانه از روندی که تعریف شده بود خارج و واحدهای تولیدی به حالت غیرفعال تبدیل شدند.
وی با اشاره به مشکلاتی که برای این واحد تولیدی به وجود آمده بود، افزود: تمام این مشکلات باعث شد تا اشتغال و تولید در این واحد تولیدی به عددی برسد که در مقایسه با حالت قبل به چشم نمی‌آید که بعد از گذشت مدتی با توجه به سیاست‌های حاکم قرار بر این شد که این واحد براساس اصل۴۴ قانون اساسی که معروف به اصل خصوصی‌سازی است، در فهرست واحدهای مشمول واگذاری به بخش خصوصی قرار بگیرد.
میرشکار در ادامه از احتمال حضور پاکستانی‌ها در بخش سرمایه‌گذاری خبر داد و بیان کرد: با احتساب ظرفیت مناسب پاکستان در بخش ریسندگی و اینکه متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان بحث قاچاق محصولات ریسندگی کشور پاکستان وجود دارد، به این نتیجه رسیدیم که از ظرفیت‌های این کشور استفاده کنیم و برای جذب سرمایه‌گذار از کشور پاکستان اقداماتی انجام شد. در پاکستان با بعضی از سرمایه‌گذاران مذاکراتی داشتیم و آنها را از ظرفیت کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر مطلع کردیم. در نتیجه آن مذاکرات، خوشبختانه نخستین گروه سرمایه‌گذار پاکستانی به کشور ما آمدند و از کارخانه بازدید کردند تا برای مشارکت در سرمایه‌گذاری از آنها استفاده کنیم.
وی با اشاره به طرح‌هایی که در این کارخانه امکان به اجرا درآمدن دارند، افزود: پس از تصویب نهایی این طرح‌ها و ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری مشترک با پاکستانی‌ها برای توسعه این کارخانه و ایجاد اشتغال به‌طور قطع تلاش خواهیم کرد و آنها را به مرحله اجرا خواهیم رساند.
انتهای پیام/9031


کد مطلب: 80991

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/80991/بزرگترین-اهرم-اقتصادی-صنعتی-سیستان-بلوچستان-جان-دوباره-گرفت-حضور-سرمایه-گذاران-پاکستانی-کارخانه-بافت-بلوچ-ایرانشهر

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir