تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۸
قلب رآکتور اراک با سیمان پر شده و قرار است بازطراحی شود تا از این پس تنها در کار تولید مقادیر اندک پلوتونیوم مورد استفاده قرار گیرد.
در سایه احیای تحریم های جدید قلب برنامه هسته ایران ایستاد!
به گزارش عصرهامون، یک منبع مطلع در گفت‌وگو بافارس از خروج قلب (کالاندریا) راکتور اراک خبر داد.
براین اساس، عملیات خروج قلب راکتور اراک پایان یافته و قلب راکتور خارج و مخزن فولادی راکتور با بتن پر شد.
آنگونه که این منبع به فارس گفت:‌ قرار است این هفته نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش تأیید نهایی اجرای تعهدات ایران در برجام را منتشر کند و پس از آن نیز محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای مشترک اجرای برجام را اعلام خواهند کرد.
برخی از کارشناسان بر این باورند در حالی دولت روحانی قلب راکتور اراک که برخی از کارشنان آن را قلب برنامه هسته ای ایران می دانند را خارج کرده که امریکا در حال نوسازی و احیای قلب تحریم هاست.
قلب رآکتور اراک با سیمان پر شده و قرار است بازطراحی شود تا از این پس تنها در کار تولید مقادیر اندک پلوتونیوم مورد استفاده قرار گیرد.

چرا جهان از رآكتور آب سنگين واهمه دارد؟
مخالفت‌ها با تاسيس رآكتور آب سنگين در هركشوري كه عضو معاهده منع تكثير تسليحات هسته‌اي (ان پي تي) است ريشه در ساختار فني اين رآكتور دارد. مخالفان مي‌گويند كه رآكتورهاي آب سنگين در مقايسه با انواع آب سبك تهديد بيشتري در مسير دستيابي به بمب اتم هستند. توليد آب‌سنگين به بحث‌هاي مربوط به جلوگيري از توسعه سلاح‌هاي هسته‌اي مربوط است. رآكتورهاي توليد آب سنگين را مي‌توان به‌گونه‌اي ساخت كه بدون نياز به تجهيزات غني‌سازي، اورانيوم را به پلوتونيوم قابل استفاده در بمب اتمي تبديل كند. كشورهاي هند، رژيم اسراييل، پاكستان، كره شمالي، روسيه و امريكا از رآكتورهاي توليد آب سنگين براي توليد بمب اتمي استفاده كردند. با توجه به امكان استفاده از آب سنگين در ساخت سلاح هسته‌اي، در بسياري از كشورها توليد يا خريد و فروش مقدار زياد اين ماده كنترل مي‌شود.

چگونگی تغییر در قلب راکتور اراک
علی اکبر صالحی پیش از این گفته بود، در بازطراحی‌ها، پلوتونیوم ناشی از فعالیت رآکتور اراک در حالت فعلی، حدود 20 درصد کاهش خواهد یافت. تغییر ایجاد شده در آن نیز به این ترتیب خواهد بود که سوخت کنونی رآکتور آب سنگین اراک، سوخت (اورانیوم) طبیعی است. ما پیشنهاد کردیم که به جای سوخت طبیعی، از سوخت غنی شده استفاده کنیم در این صورت تولید پلوتونیوم در آن کاهش خواهد یافت.
این سوخت غنی شده، 4 تا 5 درصد خواهد بود. یعنی برای تأمین آن هم نیازی به غنی سازی 20 درصد نیست!
در متن برنامه جامع اقدام مشترك ايران به عنوان يك طرف اين مذاكرات تعهدهاي فني را در چارچوب برنامه هسته‌اي خود داده است تا در آن سوي ميدان هم طرف مقابل تحريم‌هاي مرتبط با برنامه هسته‌اي ايران را لغو كند این اقدام دولتمردان در حالی است که نمایندگان کنگره آمریکا همچنان به تلاش خود علیه ایران و تلاش برای وضع تحریم های جدید ادامه می دهند.

انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdccixq4.2bqsi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما