تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۷
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه تاکنون 19ايستگاه مطالعه در نقاط پرتردد استان راه اندازی شده است، گفت: از ابتدای سال تاکنون 75هزار جلد کتاب به ايستگاه های مطالعه سيستان و بلوچستان افزوده شد.
راه اندازی 19 ايستگاه مطالعه در نقاط پرتردد استان/ سیستان و بلوچستان رتبه بیست و ششم مطالعه در کشور را دارد
راه اندازی 19 ايستگاه مطالعه در نقاط پرتردد استان/ سیستان و بلوچستان رتبه بیست و ششم مطالعه در کشور را دارد
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر عصرهامون به نقل از زاهدانه، دو سال پیش بود که با هدف افزایش مطالعه سرانه کتاب در سیستان وبلوچستان ایستگاه های مطالعه یکی پس از دیگری در اماکن عمومی همچون ایستگاه های قطار، فرودگاه ها و بیمارستانها افتتاح شد تا افراد در این مکان ها اقدام به خواندن کتاب های مورد علاقه خود کنند.
این طرح هرچند ساده اما تاثیرگذار بود زیرا ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از دیر باز جزو دغدغه‌های مسئولین کشور به ویژه مقام معظم رهبری بوده است، به گونه ای که این مهم را می توان در بررسی های انجام شده از این ایستگاه ها مبنی بر استقبال افراد از این طرح به وضوح متوجه شد. همچنین اضافه شدن 75 هزار جلد کتاب از ابتدای امسال تاکنون در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و علمی نشان از افزایش سرانه مطالعه در استان از طریق ایستگاه های مطالعه در اماکن عمومی دارد.
لازم به ذکر است که در سیستان وبلوچستان تاکنون در این زمینه 19 ایستگاه مطالعه در مکان های پرتردد با هدف افزایش سطح تماس کتاب با جامعه، هدایت افکار عمومی و ترویج مطالعه مفید، و افزایش گرایش شهروندان به استفاده مفید از وقت تدوین شده است، راه اندازی گردیده است اما چون سرانه مطالعه در استان 11 دقیقه در روز است این آمار قابل قبولی نسبت به متوسط کشوری نبوده و هنوز هم جای خالی یار مهربان در سبد خانواده ها احساس می شود.
از آنجایی که سرانه مطالعاتی و فرهنگ کتابخوانی یکی از مهمترین پارامترهایی است که شاخص های فرهنگی یک جامعه را شکل می دهند مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهار داشت: در حال حاضر 19 ایستگاه مطالعه در اماکن پرتردد استان نظیر بیمارستانها، فرودگاه ها و ایستگاه های قطار راه اندازی گردیده است.
اسفندیار زیدآبادی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا کنون 75 هزار جلد کتاب در زمینه های مختلف به ایستگاه های کتاب افزوده شده است، گفت: از سال 92 تا کنون که کتاب به ایستگاه های مطالعه تزریق شد هم اینک 420 هزار عنوان کتاب در این کتابهانه ها وجود دارد که مردم برای استفاده از آنها اقدام کرده اند.
وی با اشاره به اینکه از نظر مطالعه سیستان و بلوچستان در رتبه بیست و ششم قرار دارد، افزود: سرانه مطالعه کتاب در سیستان و بلوچستان بر اساس بررسی های سال 92، بیش از 11 دقیقه بوده که این مهم با توجه به میانگین مطالعه در کشور 15 دقیقه و 29 ثانیه است.
این مسئول بیان داشت: در سالهای اخیر به منظور افزایش سرانه مطالعه برنامه های مختلف فرهنگی نظیر راه اندازی ایستگاه های مطالعه، شاداب کردن فضاهای کتابخانه ها، کتابخوانی کوله پشتی و اجرای طرح کتابخوان در استان انجام شده است.
مديرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان، کمبود فضاهای مطالعه را يکی از مشکلات جدی اين نهاد عنوان کرد و گفت: هم اينک در سيستان و بلوچستان به ازای هر 100 نفر حدود 60 سانتی متر زيربنای کتابخانه وجود دارد و اين در حالی است که در برخی از استان های کشور اين ميزان به هشت متر زيربنا می رسد.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcb85bw.rhb8gpiuur.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما