ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> یک پک سرطان طعم دار! افزایش شمار مبتلایان به سرطان ریه در کشور | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۴
کشیدن یک نخ سیگار حدود پنج دقیقه طول می کشد در حالی که کشیدن یک سر قلیان حدود ۴۵ دقیقه به طول می انجامد بنابراین حجم دودی که در اثر کشیدن قلیان وارد بدن انسان می شود خیلی بیشتر از دود سیگار است.
یک پک سرطان طعم دار! /افزایش شمار مبتلایان به سرطان ریه در کشور
یک پک سرطان طعم دار! /افزایش شمار مبتلایان به سرطان ریه در کشور
به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت عصر هامون، تنباکوی مصرفی در قلیان حدود چهار هزار نوع ماده سرطان زا ایجاد می کند که به دستگاه تنفسی انسان صدمه وارد می کند .
منوکسید کربن، نیکوتین، قیر و فلزات سنگین که در دود قلیان وجود دارد تاثیرات مخرب جبران ناپذیری بر سلامتی انسان دارد.
میزان منوکسید کربن و سرطان زاهای دود قلیان بیشتر از دود سیگار است بیشتر درصد حجمی منوکسیدکربن مربوط به دود حاصله از قلیان های کوچک است بنابراین با افزایش اندازه قلیان درصد حجمی منوکسید کربن موجود در دود قلیان کاهش می یابد.

سالانه پنج میلیون نفر در دنیا بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهند
متخصص بیماری های داخلی گفت: هم اکنون سالانه ۵ میلیون نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات، جان خود را از دست می ‌دهند که با ادامه ی این روند تا ۲۰ سال آینده تعداد قربانیان به ۱۰ میلیون نفر در سال می ‌رسد.
دکتر محمد رضا میرادی عنوان کرد: ازجمله راههای استعمال دخانیات استفاده از قلیان بوده که درجنوب شرقی آسیا و خاورمیانه رواج دارد و مانند بسیاری از کشورهای خاورمیانه، قلیان یکی از وسایل تفریحی رایج در ایران است.
وی افزود: قلیان بطورشایع در میان خانواده ها، کودکان و زنان درمناطقی که شکل رایج مصرف تنباکو در زنان میزان بسیار پائینی دارد, مصرف می شود علاوه بر این با عرضه تنباکو طعم دارد معطر ، مصرف قلیان بطور چشمگیری در میان جوانان ونوجوانان پسران و دختران رو به افزایش است.
وی ادامه داد: باورهای غلط در مورد مصرف قلیان که در جامعه و بخصوص جوانان و نوجوانان رواج داشته وباعث افزایش شیوع مصرف تنباکو به صورت استفاده ازقلیان گردیده است.

تصورات نادرست باعث ترویج قلیان شد
متخصص بیماری های داخلی بیان داشت: دود باید اول از یک محفظۀ آبی بگذرد تا به شکل بی ضرر درآید این عقیده اولیه به منظور پوشاندن عوارض تنباکو انگیزه ای و هدفی خوب را دنبال می کرد ولی بدون هیچ گونه شواهد مبنی بر کاهش بیماری باعث تصور نادرست ایمن بودن مصرف تنباکو به شکل قلیان شد.
میرادی افزود: کشیدن یک یا دو بار قلیان در روز، فرد استفاده‌ کننده را دچار اعتیاد می ‌کند، در حالی ‌که تصور غلط جامعه این است که دود حاصل از قلیان از آب رد می‌ شود و مواد سمی آن از بین می‌ رود.
وی گفت: امروزه ترکیبات مخصوص تنباکو که فروخته می شوند اغلب با میوه، عسل، شهد و بعضی گیاهان با غلظت زیادی طعم دار شده اند که جذابیت کاذب درمصرف کننده ایجاد می کند.

مصرف هر وعده قلیان برابر یک پاکت سیگار می باشد
دکتر میرادی با عنوان، هر وعده قلیان برابر مصرف یک پاکت سیگار بوده و قلیان، در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار ایجاد می‌ کند افزود: بصورتی که مصرف یک نخ سیگار بین ۵۰۰ سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌ کند، اما استفاده ی یک بار از قلیان ۱۰ تا ۲۰ لیتر دود تولید خواهدنمود.
وی گفت: دود استنشاق ‌شده از قلیان، نه تنها همه ی مواد سرطان ‌زای دود سیگار را دارا است، بلکه مونوکسیدکربن بیشتری هم دارد و در فرهنگ جامعه ی ما به این حقیقت علمی توجهی نمی ‌شود.
وی اظهار داشت: افراد سیگاری که به طور متداول ‌۸ تا ‌۱۲ نخ سیگار در روز مصرف می‌ کنند، به طور متوسط با ‌۴۰ تا ‌۷۵ پُک که به مدت ‌۵ تا ‌۷ دقیقه به طول می ‌انجامد، حدود ‌۵ تا ۶ لیتر دود استنشاق می‌ کنند و این در حالی ‌است که مصرف ‌کننده ی قلیان در هر وعده مصرف که به طور متداول ‌۲۰ تا ‌۸۰ دقیقه طول می ‌کشد، حدود ‌۵۰ تا ‌۲۰۰ پُک می ‌زند که هر پک به طور متوسط حاوی ‌ 15/.تا یک لیتر دود است.
وی تصریح کرد: میزان و عمق دَم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود اینکه کمتر مصرف می ‌شود، اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می‌ شود، ۱۰ تا ۲۰ برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.

اطرافیان مصرف کنندگان قلیان نیز در معرض خطر هستند
متخصص بیماری های داخلی اظهار داشت: تحقیقات ثابت کرده است افراد سیگاری تا زمانی که میزان نیکوتین دریافتی در آنها به آستانه ی مورد نیاز برای رفع حالت وابستگی برسد، به کشیدن سیگار ادامه می ‌دهند.
میرادی در این راستا ادامه داد: پس با فرض جذب بخشی از نیکوتین موجود در دود قلیان در اثر عبور آن از آب، مصرف‌ کنندگان قلیان برای رسیدن به آستانه ی ارضای وابستگی، با استنشاق مقادیر بسیار زیادتر دود، در معرض مقادیر بیشتری مواد شیمیایی سرطان‌زا و گازهای خطرناک مثل منو‌اکسید‌کربن قرار می گیرند.
وی افزود: این موضوع مصرف‌ کنندگان قلیان و اطرافیان آنها را که در مواجهه با دود تحمیلی آن قرار دارند، همانند مصرف ‌کنندگان سیگار به انواع سرطان ها، بیماری های قلب و عروق، تنفسی و آثار سوء در دوران بارداری مبتلا خواهد ساخت.

کشیدن قلیان حجم تنفسی بدن را کاهش می دهد
وی اذعان داشت: کشیدن قلیان حجم تنفسی بدن را کاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباکوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبرو می ‌کند این ترکیب به ‌علت حرارت زیاد، موادی را وارد بدن می‌ کند که عوارض ناگواری برای انسان به ‌دنبال دارد.
وی عنوان داشت: شخص مبتلا به بیماری‌های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و کشیدن قلیان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد، متأسفانه به اکثر تنباکو‌هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌ شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ گردد، بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد.
وی تاکید کرد: این تصور، تصوری کاملاً غلط است، که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها وارد نمی ‌شود چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد. حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می ‌شود، افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود قرار گرفته اند، در طولانی‌ مدت دچار عوارض آن خواهند شد.

آب قلیان از مواد مضر و سمی جلوگیری نمی کند
وی بیان داشت: بر خلاف تصور عمومی که عده‌ای معتقدند وجود آب قلیان جلوی مواد مضر و سمی آن را می‌ گیرد،‌ بیشتر این مواد سمی از جمله نیکوتین و خاکستر وارد ریه می ‌شوند و به خاطر دَم‌های عمیقی که فرد برای جذب دود می ‌زند،‌ تخریب‌های جدی به حبابچه‌های ریه وارد می‌ شود.
وی در این راستا افزود: همچنین به دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می ‌تواند عامل مهمی جهت رشد میکروب ها و قارچ ها باشد و این میکروب‌ها و قارچ ها به راحتی توسط دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت های مزمن می‌ کند.
دکتر میرادی گفت: سرطان ریه،‌ سرطان لب و دهان و حنجره،‌ سرطان مری و معده،‌ لوزالمعده، کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خیم و زخم‌های گوارشی , ریفلاکس معده(برگشت اسید معده به مری) ازجمله عوارض خوش‌خیم استفاده از سیگار و قلیان به شمار می رود.
یکی از علل وزن کم نوزادان مصرف قلیان در مادران باردار می باشد .
متخصص بیماری های داخلی خاطرنشان کرد: کودکانی که تنها در خانه با دود قلیان مواجهه داشته اند، نسبت شانس بیماریهای تنفسی نسبت به کودکانی که مواجهه با دود نداشته اند بیشتر است ، این نسبت شانس مشابه کودکانی است که تنها با دود سیگار مواجهه داشته اند.
میرادی بیان کرد: مصرف قلیان غیر سیگاری هایی مجاور فرد مصرف کننده قلیان و جنین مادران باردار را نیز با خطر مواجه می کند.
وی در ادامه گفت: مواجهه با مونوکسید کربن در طی حاملگی ممکن است برای جنین خطرناک باشد و تصور می شود که علت وزن کم هنگام تولد و نمره آپگار پایین(سندرم تنباکو – جنین ) مشاهده شده در نوزادان مادران سیگاری به همین علت باشد.
وی افزود: سندرم تنباکو جنین مسلماٌ خطری برای زنانی که قلیان هم مصرف می کنند خواهد بود ، این زنان با افزایش خطر داشتن کودکانی با وزن کم هنگام تولد مواجه می باشند.

والدین مراقب فرزندان خود باشند
میرادی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از قليان به مصرف سيگار نيز كشيده مي شود. تهيه و آماده سازي قليان سخت تر است. خاصيت اعتياد آوري نيكوتين قليان هم ده برابر هروئين است. به همين خاطر مصرف كنندگان قليان خيلي زود به سيگار روي مي آورند.
وی ادامه داد: پدران و مادران! بدانيد كه اين كار به هيچ وجه تفريحي نيست و سلامت فرزندانتان را تهديد مي كند. مراقب فرزندانتان باشيد و تا مي توانيد آنها را از اينگونه بلايا دور كنيد.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdcji8eo.uqevxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما