تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۲
سازمان های مردم نهاد می توانند بهترین مکمل و همراه برای دولت باشند بنابراین دستگاه های اجرایی ذیربط به دنبال شناسایی و جذب سمن ها باشند و برای تشکیل سمن های جدید و شناسنامه دار کردن و همچنین حمایت از آنان تلاش گسترده ای داشته باشند.
وجود سمن ها فرصتی مغتنم جهت رفع معضلات جامعه/ مشکلات مالی مانعی بر سر راه سازمان های مردم نهاد
وجود سمن ها فرصتی مغتنم جهت رفع معضلات جامعه/ مشکلات مالی مانعی بر سر راه سازمان های مردم نهاد
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصرهامون، وجود سازمان های مردم نهاد در هر جامعه ای ضروری به نظر می رسد که در این راستا موانع موجود بر سر راه آنان را باید رفع نمود و مردم را بیشتر با کارکردهای آنان آشنا کرد.
با توجه به نقش بازوی اجرایی دولت بودن سمن ها، آن ها می توانند در مسایل عمده ای به ویژه مدیریت بحران و ایجاد گروه های آموزشی نقش به سزایی داشته باشند.
سازمان های مردم نهاد سازو کاری جهت مشارکت مردم در امور مختلف اجتماعی است و حق انجام مسایل اقتصادی را نداشته و به دنبال سود و منفعت نیستند بنابراین رانت خواری در آن ها بسیار کمرنگ می باشد.
وجود سمن ها نه تنها تهدید نبوده بلکه فرصت مغتنمی است تا بسیاری از معضلات موجود در جامعه را رفع نماید.

سمن ها واسطه ای بین مردم و قوای حاکمه به شمار می روند
مدیر عامل سازمان مردم نهاد کیانسه عنوان کرد: سازمان های مردم نهاد به سازمان هایی اطلاق می شود که مستقیما بخشی از ساختار دولت نبوده ولی نقش بسیار مهمی به عنوان واسطه بین فرد فرد مردم و قوای حاکمه و دولت دارد.
ایمان همایون نژاد عنوان کرد: بسیاری از سمن ها غیرانتفاعی بوده و از طریق کمک های مردمی یا کمک های سازمان های دولتی و غیردولتی بودجه شان تامین می شود.
وی افزود: سازمان های مردم نهاد برای بسط و گسترش موفقیت خود به ویژگی هایی از قبیل خودجوشی، نیاز جامعه و طبیعت به آن ها، اهداف مشترک بین اعضا، قانونمندی، تخصص، برنامه و فعالیت مدون، مشارکت و جلب مشارکت و استقلال و مسولیت پذیری نیازمند است.

مشکلات مالی و اعتباری مهم ترین مشکل پیش روی Ngo هاست
عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان عنوان کرد: بزرگترین مشکل پیش روی سمن ها مشکلات مالی و اعتباری است.
ایمان نژاد گفت: پروسه طولانی و کاغذ بازی های اداری در مسیر ثبت و ایجاد سازمان های مردم نهاد از دیگر موانع پیش روی سمن ها به شمار می رود.
وی افزود: عدم هماهنگی، عدم وجود یک دیدگاه یکسان و همسو در بین ارگان های مختلف نسبت به سمن ها و از طرف دیگر عدم هماهنگی و سطح پایین همکاری ها بین سازمان های مردم نهاد نیز منجر به هدر رفت انرژی و هزینه های زیادی به وسیله خود سازمان های مردم نهاد خواهد شد.

هدف سازمان های مردم نهاد نزدیک کردن فاصله بین مردم و دولت است
دکترای مدیریت محیط زیست اظهار داشت: با توجه به اهداف عمده سازمان های مردم نهاد که نزدیک کردن فاصله بین مردم و دولت است حضور این سازمان ها چه در کشور و چه در استان از یک طرف می تواند با کم کردن فاصله بین مردم و دولت هم بخشی از وظایف عمده دولت را برعهده مردم نهاد و هم هزینه های مربوطه را در این بخش کاهش داد.
همایون نژاد تاکید کرد: به طور کلی تشکیل و توسعه سمن ها چنانچه در مسیر درست و قانونی صورت گیرد می تواند سبب افزایش آگاهی های عمومی در حوزه های مختلف از جمله محیط زیست، افزایش سطح همکاری های مردمی در فعالیت های مختلف، کاهش سطح هزینه گذاری دولت در بخش های مختلف و درگیر کردن مردم در اعم مسایل متفرقه می گردد.
وی ادامه داد: در واقع با تشکیل سمن ها، برنامه های توسعه کلان کشور را با کمک و حضور مردم و نگاه نظارتی دولت و قوای حاکمه انجام داد.

با رفع مشکلات مالی و اعتباری می توان وضعیت سمن ها را بهبود داد
مدیر عامل سازمان مردم نهاد کیانسه اظهار داشت: با رفع مشکلات مالی و اعتباری سازمان های مردم نهاد از طریق جلب کمک های سازمان های مختلف دولتی و یا کمک های مردمی در واقع می توان از طریق اختصاص دادن بخشی از بودجه استان برای توسعه سمن ها مشکلات مالی آن ها را برطرف کرد.
همایون نژاد تصریح کرد: از طریق تشکیل و ایجاد یک مجموعه متمرکز به عنوان مثال در استانداری یا فرمانداری ها که پروسه و زمان بندی ثبت و ایجاد سمن ها را از طریق یک جا نگاری کوتاه کنند و بخشی تز مشکلات مربوط به ایجاد سازمان های مردم نهاد رفع خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: با تشکیل جلسات منظم در استانداری و فرمانداری ها با هدف بررسی مشکلات و موانع پیش روی Ngo ها و ارایه راه حل های مناسب جهت رفع آن ها میتوان توسعه و بهبود وضعیت سمن ها را شاهد بود.
وی گفت: استفاده از تجربیات مثبت استان های بزرگ و حتی سایر کشورها در جهت توسعه سمن ها در استان و رفع موانع پیش روی آن ها موثر می باشد.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdccx0q4.2bqsx8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما