تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۸
در جاي جاي سرزميني كه آوازه فرش آن مرزها را درنورديده سال‌هاست صداي شانه بر روي دانه دانه گره‌هاي زده شده بر روي چله‌هاي قد و نيم قد دار قالي شنيده مي‌شود.
«فرش» فرشته نجات اقتصاد/ گره کورِ بازاریابی بر تار و پودِ فرش سیستان
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، صدها و هزارها زن و مرد جوان، ميان سال و پير عمري را در بافت قالي سپري، سوي چشماني را بر روي نقشه‌هاي ريز و تو در تو گذارده و نيروي دستانشان را بر روي شانه سنگين و آهنين صرف كرده‌اند.این روزها که باید با عزم ملی و مدیریت جهادی در راستای تعالی و پویایی اقتصاد و فرهنگ جامعه کوشا باشیم، توجه به مقوله فرشبافی یکی از ساز و کارهای اساسی در این زمینه به شمار می‌رود.
فرشبافی یکی از هنرهای پردیرینه و دارای پیشینه است که در اقصی‌نقاط ایران‌زمین، ریشه دوانیده و انگشت‌های هنرمند را با گره‌زنی گره زده است. گره‌هایی که در دل خود، هم «اقتصاد» را نهفته است و هم «فرهنگ اصیل ایرانی را».
استان سیستان و بلوچستان نیز یکی از مناطقی است که دارای هنری برجسته در این زمینه بوده و قدمتی بلند در این عرصه دارد.
تولید فرش دستباف از یک سو نه تنها برای مردمان ایجاد اشتغال می‌کند که با صادرات آن زمینه انتقال فرهنگ ایران و ایرانی به جهان نیز مهیا می‌شود.

«فرش» فرشته نجات اقتصاد
به سراغ مرضیه ثانی حیدری فرش باف زاهدانی که در عرصه اقتصاد مقاومتی گام نهاده رفتیم، وی که لیسانس نقشه کشی فرش دارد می گوید: از ابتدای سال 94 بود که کار بافت فرش را آغاز کردم و خانواده ام نه تنها مخالفت نکردند بلکه مشوق من در این کار بودند.
وی با بیان اینکه 3 نفر را تا کنون در این زمینه آموزش داده و مشغول به کار کرده ام، گفت: یکی از مشکلاتی که فرش بافان با آن دست به گریبان هستند نبود نقشه فرش به حالت شطرنجی است.
 
وی ادامه داد: اکثر نقشه های فرش زاهدان به صورت شماره گذاری است که کار را برای فرش باف مشکل می کند.
ثانی حیدری با بیان اینکه اولین کاری که انجام دادم طرح " و ان یکاد الذین ..." بود، افزود: جنس استفاده شده از این تابلو نخ ابریشم بود که به قیمت 2 میلیون و 500هزار ریال به فروش رساندم.
این کارآفرین اقتصادی اضافه کرد: برای شروع این کار نیاز به وام داشتم که با حمایت بسیج سازندگی موفق به دریافت وام شدم.
وی با اشاره به اینکه عده ای از بیکاری گلایه دارند، بیان کرد: جوانان نباید به فکر پشت میز نشینی باشند بلکه با تولید یک محصول در خانه نیز می توانند هزینه خانواده خود را تامین کنند.

گره کورِ بازاریابی بر تار و پودِ فرش سیستان
این کار آفرین از حمایت های ارگان های بسیج سازندگی و سپاه تشکر کردو افزود: یکی از مشکلاتی که اکثر کارآفرینان دارند نبود یک مکان مستقل و کارگاه است که لازم است مسئولین در این زمینه از کارآفرینان حمایت کنند.
ثانی حیدری با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی هنوز در جامعه نمود پیدا نکرده ،بیان کرد: بسیج سازندگی با حمایت های مالی و مشاوره ای توانسته برای بسیاری از جوانان اشتغال زایی نماید که اگر این طرح ها در روستاها اجرایی شود تاثیر بیشتری خواهد گذاشت و امرار معاش بسیاری از خانواده ها تامین می شود.
وی در پایان ضمن قدردانی از مسئولین بسیج گفت: مسئولین جوانان را دریابند مسیر اشتغال زایی فراهم شده اما مراحل دشواری چون بازار یابی همچنان باقی است که نیاز است مسئولین در این زمینه حمایت نمایند.

انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgnn97.ak9q74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما