ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> تن خسته کلانشهر زاهدان و المان هایی که سنخیتی با فرهنگ بومی ندارد ورودی بین المللی شهر زیر گردو غبار فراموشی | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۷
هر ساله در آستانه عید نوروز بخشی از بودجه زیباسازی مرکز سیستان و بلوچستان، صرف ترمیم و بازسازی جداول خراب و رنگ آمیزی در و دیوار بلوارهای خیابان ها می شود.
تن خسته کلانشهر زاهدان و المان هایی که سنخیتی با فرهنگ بومی ندارد/ ورودی بین المللی شهر زیر گردو غبار فراموشی
تن خسته کلانشهر زاهدان و المان هایی که سنخیتی با فرهنگ بومی ندارد/ ورودی بین المللی شهر زیر گردو غبار فراموشی
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، شهر زاهدان به عنوان مرکز استان سیستان و بلوچستان، جایگاه خاصی در میان سایر شهرهای استان دارد و در این راستا باید چهره شهر از هر گونه خدشه و آثار نازیبا در امان باشد. اما هر ساله علیرغم تلاش سازمان های مسئول در زمینه زیباسازی شهری تنها در ماه های ابتدایی سال چهره شهر زیباست و بعداز مدتی چهره شهر دوباره تغییر می کند و ناهنجاری ها از در و دیار خودنمایی می کنند.
در سال های اخیر ساخت المان و نصب آنها در میادین شهرها در میان شهرداران عمومیت پیدا کرده و در میادین مختلف شهر زاهدان با اشکال مختلفی از جمله انگشتر، قرآن، ترازو، دکتر حسابی مواجه می شویم که نه تنها سنخیتی با فرهنگ و هویت بومی این استان ندارند بلکه برخی از این المان ها حتی در مکان مناسبی هم نصب نشده اند. کارکرد نمادها که جزئی از مبلمان شهری است ایجاد منظر شهری مطلوب در چارچوب هویت و فرهنگ شهروندان و محیط شهری است که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ورودی هر شهر نقش تاثیرگذاری در ارزش بخشی به شهر ایفا می‌کنند و اولین منظره از شهر را به مسافران نشان می‌دهند اما دروازه قرآن زاهدان سال هاست که چشم انتظار قرآنی ست تا افتتاحش نمایند.
از سوی دیگر نصب المان هایی که هیچ سخنیتی با فرهنگ استان ندارد سبب آلودگی بصری در فضای شهری زاهدان شده است به گونه ای که اگر گذرتان به میدان دکتر حسابی که یکی از میادین مهم شهر می باشد و در مسیر دانشگاه های استان قرار دارد با نصب المان هسته ای که هیچ شباهتی به نماد هسته ای ندارد چهره شهر را نا زیبا کرده است از سوی دیگر نصب المان های انگشتر و قرآن در مسیر های غیر متعارف و یا در کنار مکان هایی که تنها بی حرمتی به رحل قرآن می شود خود جای سوال دارد.
هر ساله در آستانه نوروز سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری بسیاری از مردم می باشد که المان های شهری می توانند علاوه بر ارتقاء منظر و سیمای شهری ،بیانگر میراث ملی، تاریخی، فرهنگی و سنتی این سرزمین بوده و ابزار مناسبی برای معرفی بهتر استان به گردشگران باشند. آیا براستی این نمادها توانسته اند سیمای شهری را ارتقاء داده و انرژی مثبتی به شهروندان بدهند؟ آیا توانسته اند زبان ناطق هویت، فرهنگ و تاریخ این سرزمین باشند؟ آیا این نشانه ها قابلیت تبدیل شدن به اثر تاریخی و ماندگار را دارند؟
 
المان های شهری زاهدان هیچ سنخیتی با فرهنگ بومی ندارد
کارشناس برنامه ریزی شهری در گفت و گو  با خبرنگار اجتماعی عصرهامون با تاکید بر اینکه ساماندهی ورودی های یک شهر نشان از هويت فرهنگی آن شهر و مردمانش دارد، افزود: باید مدیران شهرداری نسبت به مناسب سازی و بهسازی ورودی های مرکز استان اهتمام ویژه ای داشته باشند.
وی با بیان اینکه چارچوب های لازم در نصب المان ها رعایت نشده، بیان کرد:  متاسفانه المان میدان دکتر حسابی از نظر کیفیت ساخت مشکل  دارد و برخی المان های نقاط دیگر شهر هم در جای مناسبی نصب نشده اند.
این کارشناس شهری با بیان اینکه نمادها والمان های شهری از جمله بناهای مهم در معماری وطراحی شهری محسوب می شوند اظهار داشت:  المان تقویت کننده مکان وزمان ارتباطات اجتماعی وکلامی میان انسان ، تداعی کننده اصول عرف جامعه و بازگو کننده جنبه های تاریخی یا فرهنگی واجتماعی یک منطقه یا شهر است و سبب متمایز ساختن شهر ها از یکدیگر و کمک به جذب گردشگر از دیگر کارکردهای المان های شهری است اما متاسفانه در شهر زاهدان این موارد به خوبی رعایت نشده است.
سال هاست ورودی بین المللی زاهدان (جاده میرجاوه) گرد فراموشی برآن نشسته است
وی با اشاره به المان های ورودی شهر زاهدان گفت: ورودی های شهر زاهدان سال هاست که بدون تغییر مانده است و المان های آن ساخته و نصب نشده اند.
وی از وضعیت آسفالت ورودی های شهر زاهدان گله کرده و بیان کرد: ورودی شهر میرجاوه که یک ورودی بین المللی است سال هاست که گرد فراموشی مسئولین بر این نقطه شهر نشسته و هیچ برنامه ای تا کنون برای رفع مشکلات آن انجام نداده اند.
در تماس های متعددی که خبرنگار این پایگاه خبری با سید مسلم سید الحسینی شهردار زاهدان در خصوص برنامه های وی جهت فضای شهری داشت، وی پاسخگوی تلفن خود نبود که در روز های آتی جهت پیگیری این موضوع باز هم با ایشان تماس می گیریم.
انتهای پیام/9031
https://www.asrehamoon.ir/vdchwwn6.23nzzdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما