ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رنگ حنای کشاورزان بر دستان دلالان محصولی که به اسم دیگر شهرها به بازار فروش می رود | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۲
کشاورزان حناکار دلگان گفتند: محصول حنای ما قبل از فصل برداشت به قیمت نازل توسط دلالان خریداری می شوند.
رنگ حنای کشاورزان بر دستان دلالان/ محصولی که به اسم دیگر شهرها به بازار فروش می رود
رنگ حنای کشاورزان بر دستان دلالان/ محصولی که به اسم دیگر شهرها به بازار فروش می رود
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از دلگان پرس، حنا به عنوان محصولی کشاورزی و زراعی که مصرفی آرایشی و در مواردی مصارف پزشکی هم دارد، این محصول در منطقه جنوبشرق ایران و در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان کاشته می شود.

شهرستان دلگان در جنوب غرب استان سیستان و بلوچستان به عنوان قطب تولید حنای کشور شناخته می شود و هر ساله طی ماههای خرداد، شهریور و دی از هر هکتار طی سه چین پنج تن حنا از زمین های کشاورزی دلگان برداشت می شود، بطوریکه سالانه از ۱۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت این شهرستان  ۶۸۰۰ تن حنا برداشت و روانه بازار مصرف در سراسر ایران می شود اما حنای کشاورزان دلگانی هم اکنون در مناطق دیگر کشور بسته بندی و با نام همان شهر به بازار عرضه می شود که این امر باعث بی هویتی این محصول مرغوب کشاورزی شده است.

اما کشاورزان دلگانی برای کاشت، داشت، برداشت و فروش این محصول با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کنند، از نبود کارگاه تبدیلی حناسائی در شهرستان و مرکز استان تا خرید حنای کشاورزان قبل از فصل برداشت توسط دلالان؛ کار کشاورزان حنا کار را دشوار کرده است.

خبرنگار ما جهت بررسی این معضل به سراغ کشاورزان دلگانی رفته است که در ادامه گزارش می خوانید:

رنگ حنای کشاورزان بر دستان دلالان

کرمشاه بامری یکی از کشاورزان دلگانی با اشاره به اینکه حنا از معدود محصولاتی است که در طول سال 3 بار برداشت می شود اظهار کرد: این محصول گیاهی در طول فصل سرمای زمستان نیاز به آبدهی ندارد ولی بیشترین آبدهی آن فصول بهار، تابستان و اوایل پاییز است.

وی کشاورزی و کاشت حنا را تنها راه منبع درآمد بعضی از کشاورزان دانست و افزود: محصولی را که در طول سال زحمت می کشیم با توجه به نیاز کشاورزان به پول، دلال ها پیش دستی می کنند و محصول حنای ما را با کمترین و نازلترین قیمت خریداری می کنند، این بیشترین ضربه را به کشاورزی می زند که چشم و روزنه امیدی به درآمد کشاورزی اش دارد و در یک لحظه ثمره کارش با کمترین قیمت به هدر می رود.

این کشاورز نبود کارگاه صنایع تبدیلی حناسایی را یکی دیگر از معضلات کشاورزان دلگانی بیان و خاطرنشان کرد: اگر یک کارگاه تبدیلی حناسایی در شهرستان بود و یا اینکه محصول ما را دولت به صورت تضمینی خریداری می کرد درآمد واقعی حاصل از این محصول به جیب خود کشاورز می رفت؛ بجای اینکه محصول دلگان به سایر شهرستانها برود، در همین شهرستان و به اسم خود دلگان یا استان سیستان و بلوچستان به بازار کشور می رفت.

محصولی بومی دلگان که به اسم دیگر شهرها به بازار فروش می رود

درمحمد بامری یکی دیگر از مشکلات کشاورزان را نبود نظارت و مدیریت صحیح در بخش کشاورزی دلگان عنوان کرد و گفت: اگر مسئولان جهاد کشاورزی خرید تضمینی محصولات کشاورزی را انجام می دادندخیال کشاورز از بابت فروش محصولاتش راحت می شد، نه اینکه از قبل دغدغه فروش محصولش را داشته باشد و یا اینکه محصولش را قبل از فصل برداشت به دلالان و با کمترین قیمت به فروش برساند.

وی با اشاره به اینکه چرا محصولی که بومی این استان و شهرستان است دلالان خریداری و به اسم دیگر شهر ها در بازار مصرف به فروش برسد، افزود: این امر توجه ویژه مسئولین کشاورزی استان سیستان و بلوچستان را می طلبد و باید فکری اساسی برای آن انجام دهند.

سخن پایانی:

به گفته کارشناسان کار در شرایطی که بیکاری در سراسر دلگان و استان سیستان و بلوچستان بیداد می کند، تنها با ایجاد یک کارگاه و کارخانه صنایع تبدیلی می توان ضمن ایجاد شغل برای جوانان شاهد رونق اقتصادی در استان باشیم، تنها کافی است نگاه ها را تغییر داده و داشته های خودمان را باور کنیم.

گزارش از مجید بامری

انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcfvydc.w6d01agiiw.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما