تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۵
در طی سال های اخیر با توجه به مضرات مصرف قلیان تصورات نادرستی مبنی بر مضر نبودن قلیان میوه ای در بین عامه مردم ایجاد شده در حالی که قلیان میوه ای دارای مضرات فراوانی برای بدن است و آسیب های جبران ناپذیری بر آن وارد می کند.
سرطان مثانه دستاورد قلیان های میوه ای/ تجربه مرگ با طعم موز و توت فرنگي
سرطان مثانه دستاورد قلیان های میوه ای/ تجربه مرگ با طعم موز و توت فرنگي
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، برای تولید تنباکو میوه ای، پوست میوه ها را تخمیر کرده و با ملاس یا گلیسیرین مخلوط می نمایند. اگر این مخلوط با ذغال سوزانیده شود آکرولیین تولید می شود.
آکرولیین یک ماده سرطان زاست که به ویژه باعث سرطان مثانه می شود به علاوه در اثر استفاده مشترک از قلیان بیماری های زیادی به وسیله دهانه قلیان به افراد منتقل می شود.
با توجه به آثار سوء قلیان میوه ای و همچنین تبدیل شدن آن به یک تفریح مضر در بین جوانان و نوجوانان آگاهی سازی و ایجاد فرهنگ در این راستا ضروری می باشد تا شاهد ابتلای آنان به انواع بیماری ها نباشیم.
 
توتن های میوه ای از توتون های کپک زده ساخته شده است
متخصص بیماری های داخلی عنوان کرد: براساس اظهارات کارشناسان بهداشتى، توتون هاى ميوه اى که امروز طيف کثيرى از جوانان را مجذوب و شيفته خود ساخته، از توتون هاى کپک زده در انبارها تهيه مى شود.
دکتر محمد رضا میرادی گفت: اين توتون ها علاوه بر مضرات ساير مواد دخانى، بيش از ۱۲نوع ديگر از بيمارى هاى خطرناک را به بدن مصرف کنندگان تزريق مى کند.
وی افزود: متاسفانه امروزه حضور قليان هاى ميوه اى در قهوه خانه ها و رستوان هاى سنتى ، يکى از ابزار و ادوات ضرورى محسوب مى شود که نبود آن مى تواند ضررهاى اقتصادى فراوانى را متوجه مدير رستوران يا صاحب قهوه خانه کند.
وی ادامه داد: از همين رو، روز به روز بر تعداد قليان ها افزوده مى شود و اين نشات گرفته از حجم متقاضيان و مصرف کنندگان قليان هاى ميوه اى است.
میرادی تصریح کرد:امروزه در گوشه و کنار کشور، مکانى را مى بينى که با چيده شدن چند تخت و نيمکت و انداختن گليم و فرش روى آنها تا پاسى از شب تعداد زيادى از جوانان را در دل خود جاى داده و دود و غبارى که از قليان های برافروخته شده فضاى قهوه خانه را پر کرده ، ورود هر تازه واردى را با مشکل مواجه مى کند.
 
بیشتر مشتریان قهوه خانه ها را جوانان محصل تشکیل می دهند
متخصص بیماری های داخلی بیان داشت: گفته مى شود آمار دقيقى از تعداد قهوه خانه هاى قديمى و سنتى نمى توان به دست آورد، زيرا با گذرى کوتاه در محله هاى مختلف ، به جرات مى توان ادعا کرد که نمى شود مکانى با عنوان قهوه خانه را شاهد نبود.
میرادی افزود: چندین سال قبل صاحب يکى از قهوه خانه هاى به اصطلاح سنتى پايتخت با اعتراف به کسب درآمد تقريبا مناسبى که از محل قليان هاى ميوه اى روزانه نصيب او مى شود، مى گويد: حدود ۹۰درصد مشترى هاى قهوه خانه را جوانان محصل تشکيل مى دهند که فقط هم قليان دود می کنند.
وی ادامه داد: او تعداد مشتريان روزانه و شايد به عبارتى شبانه قهوه خانه را حدود ۱۵۰ نفر عنوان مى کند که در بين ساعات اوليه شب تا پاسى از شب حداقل ۳۰دقيقه تا ۴۵ دقيقه از وقت خودشان را با کشيدن قليان هاى ميوه اى و نوشيدن چند استکان چاى ، پر مى کنند. قيمت يک قليان بسته به موقعيت مکانى قهوه خانه تغيير مى کند.
وی در ادامه گفت: اما حداقل يک قليان ۵۰۰تومان آب مى خورد که با خوردن چند استکان چاى توسط ۲يا ۳نفر حداقل هزار تومان تمام مى شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر فرض بگيريم تعداد ۱۰۰ تا ۱۵۰ جوانى که در اين قهوه خانه حضور پيدا مى کنند، حداقل ۵۰ قليان دود کنند، رقمى در حدود ۵۰ هزار تومان درآمد روزانه براى قهوه خانه فقط از محل قليان کسب مى شود.
وی گفت: البته در کنار قليان و چاى، تعدادى از جوانان با توجه به بنيه مالى و اقتصادى که دارند بعضا شام خود را در همين مکان صرف مى کنند و اين مساله خود به نوعى موجب ترغيب افراد براى راه اندازى قهوه خانه هاى سنتى مى شود. براساس اعلام اداره اماکن عمومى نيروى انتظامى و تصميماتى که درخصوص ساعات کار چنين محيطهايى نمى بايست حداکثر از ۱۰شب بيشتر باشد.
وی اذعان داشت: اما باتوجه به فصل گرما و فرارسيدن ايام فراغت جوانان ، قريب به اتفاق اين قهوه خانه تا ساعت يک بامداد نيز بعضا از جوانان با قليان و چاى پذيرايى مى کنند و برخورد جدى نيز با متخلفان صورت نمى گيرد.

 
توتون های معطر میوه ای اثرات مخربتری نسبت به سیگار دارند 
متخصص بیماری های داخلی بیان داشت: زمانى که نواى قل قل قليان ها در فضاى قهوه خانه ها درهم مى پيچد، بايد اين زنگ خطر را به گوش شنيد که ضرر اين توتون هاى معطر ميوه اى به مراتب مخرب تر از پاکت هاى سيگار است.
دکتر میرادی اظهار داشت: تركيب مواد براي تهيه توتون و تنباكوي ميوه‌اي باعث ايجاد سرطان مثانه در مصرف‌كنندگان قليان مي‌شود.
 
مصرف قلیان دروازه بسیاری از رفتارهای پرخطر است
متخصص بیماری های داخلی از اجرای مداخله آموزشی درخصوص ازبین بردن باورهای غلط درمورد قلیان و اتخاذ عملکردهای پیشگیری کننده از کشیدن قلیان به عنوان یک رفتار پرخطر ودروازه سایر رفتارهای پرخطر در بین بزرگسالان و نوجوانان به عنوان راهکاری مفید نام برد.
دکتر میرادی افزود: مسئولان وزارت بهداشت ودرمان باهماهنگی وزارت آموزش وپرورش نسبت به برنامه ریزی آموزش دانش آموزان براساس الگو های آموزشی وبصورت مستمر جهت اصلاح باورهای غلط و پیشگیری از استعمال قلیان اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه، جهت آگاهی بخشی، از گروههای همسالان جهت انتقال آموزشها به عنوان لیدر در مدارس ومحلات استفاده گردد اظهار داشت: در برنامه های آموزشی ودرسی دانش آموزان مطلب آموزشی مناسب جهت آگاهی وراهنمایی دانش آموزان ومعلمان در نظر گرفته شود.
وی عنوان کرد: به منظور آشنایی بیشتر افراد با مضرات قلیان به قلیان میوه ای برنامه های آموزشی فراگیر از طریق رسانه های جمعی وهمچنین استفاده از تیزرهای آموزشی جذاب ومناسب بطور مستمر تهیه وارائه گردد. همچنین قوانین پیشگیری از استعمال قلیان به خصوص درمورد نوجوانان بصورت جدی ومستمرتصویب و اجراگردد.
وی خاطرنشان کرد: اگر افراد برای اجتناب از گازهای سمی مانند مونوکسیدکربن و مواد شیمیایی اعتیادآور مانند نیکوتین، قلیان می‌‌کشند، اشتباه بزرگی مرتکب می‌شوند چرا که استفاده از قليان به مصرف سيگار نيز كشيده مي شود.
انتهای پیام/9031-1
https://www.asrehamoon.ir/vdceox8v.jh8wxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما