تاریخ انتشار :شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۸
با شنیدن کلماتی مثل،وقف، واقف، موقوفه و...،تصویری از افراد توانمند و خیر در ذهنمان تجلی می یابد که بخشی از اموال خود را برای خدمت به مومنان گرفتار می بخشند اما این در حالی است که بخشنده بودن بیش از آنکه توانایی مالی بخواهد قلب بزرگ می خواهد.
از ثبت موقوفاتی با نیت درمان نیازمندان تا ثبت بیش از 4 هزار موقوفه در استان
از ثبت موقوفاتی با نیت درمان نیازمندان تا ثبت بیش از 4 هزار موقوفه در استان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، وقف عروج اموال تا ملکوت اعلی است؛ وقف عامل برقراری ارتباط تنگاتنگ با خدای متعال به واسطه معامله اموال با خالق است.با شنیدن کلماتی مثل،وقف، واقف، موقوفه و...،تصویری از افراد توانمند و خیر در ذهنمان تجلی می یابد که بخشی از اموال خود را برای خدمت به مومنان گرفتار می بخشند اما این در حالی است که بخشنده بودن بیش از آنکه توانایی مالی بخواهد قلب بزرگ میخواهد.
وقف پسندیده است و می توان بخش قابل توجهی از  مايحتاج نيازمندان ،مشکلات و تنگناهای جامعه را شناسایی و حتی اموال و دارايی های افراد نيکوکار را که داوطلبانه وقف می کنند با آن در کوچه پس کوچه های زندگی دست کسی را گرفت.
هیچ کس نیست که گرفتار نباشد اما کسانی هستند که هیچ کس از گرفتاری آنها آگاه نمی شود که اگر نگاه اقشار جامعه به سنت های حسنه اسلامی کمی بیشتر شود همه چیز خوب پر از حس های خوب پر از حرفهای نگفته می شود حتی هوای شهرت ، آدمهای اطرافت و نیز  دشمنت همه چیزت خوب خواهد شد.
خداوند در سوره مبارکه صف آیه دهم و یازدهم می فرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید:آیا شما را به تجارتی رهنمون سازم که از عذاب الیم نجاتتان
می دهد؟ و آن این است « به خداوند و رسولش ایمان بیاورید و در راه او با اموال و جانهایتان جهاد کنید این برای شما بهتر است »
 
وقف در جامعه اسلامی محجور مانده است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان  اظهار کرد: وجود سنت های حسنه اسلامی در اسلام و ادیان توحیدی باید بیش از پیش ترویج و گسترش یابد و در جهت رشد و تعالی انسان از جمله در زندگی اجتماعی ارائه شود.
حجت الاسلام اسماعیل تدینی افزود: واژه های « انفاق » ، « صدقه » ، «خیر» از واژگانی هستند که ادیان الهی آمده اند تا به وسیله آنها راه و رسم بهتر زندگی کردن را به انسانها بیاموزند.
وی اضافه کرد: با یک بار مصرف کردن ، وقف از بین نخواهد رفت و بعد از فوت واقف نیز هر یک به نوبه خود صفابخش کانون زندگی مسلمانان خواهد بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: شکی نیست که همه ما موظفیم به هر نحو ممکن در جهت ترویج و احیاء سنتهای حسنه متروک و یا کم رواج اقدام و تلاش کنیم.
تدینی با اشاره به اینکه وقف در سیستان و بلوچستان ناشناخته مانده است ،اضافه کرد: حوزه وقف بسیار وسیع و گسترده بوده و صدقه ای جاودان و ماندگار است که در تمام ابعاد اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی تاثیر گذار خواهد بود.
وی بیان کرد: در جامعه اسلامی امروز، وقف مظلوم باقی مانده است از این رو احیای این مهم باید به دست فقها و بزرگان باشد.
 
وقف پس انداز جاوید است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان  با اشاره به اینکه مفهوم انفاق خرج کردن در راه خدا و برآوردن نیاز بندگان خداست ، اضافه کرد: بسیاری از نیازمندی های عمومی از این راه برطرف می شود و به این ترتیب نوعی عدالت اجتماعی در جامعه رواج می یابد.
وی گفت: سوق دادن موقوفات جدید به سمت نیازهای جامعه ضروری بوده، چرا که وقف سنتی است که بسیاری از نیازهای جامعه را پاسخ می دهد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان بیان کرد:  این سنت حسنه فرهنگ اسلامی و دینی است و در راستای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل امامزادگان و بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، ویژه برنامه هایی در طول سال در امامزادگان و بقاع متبرکه سطح شهرستان های زاهدان، زابل و ... برگزار می شود.
تدینی اضافه کرد: طرح آرامش بهاری ویژه ایام نوروز، سوگواره یاس نبوی در ایام فاطمیه، طرح نشاط معنوی ویژه اوقات فراغت تابستان، طرح ضیافت الهی به مناسبت ماه مبارک رمضان، جشن ولایت علوی و اکمال دین نبوی به مناسبت عید غدیر خم و سوگواره بصیرت عاشورایی در ایام محرم و صفر، طرح تربیت حافظان قرآن کریم و همچنین برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته های مختلف در دو بخش خواهران و برادران از جمله این برنامه ها می باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: باید فرهنگ وقف به گونه ای در بین اقشار جامعه ترویج شود، که نیات واقفین به مسایل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تخصیص یابد.
 
رسانه ، راهکار عملی برای توسعه فرهنگ وقف
مدیر کل اوقاف  و امور خیریه اظهار کرد: باید از طریق رسانه مردم را تشویق به وقف و همچنین ادای صحصح حق واقف در مورد موقوفه اش ، سنت وقف را بیش از پیش در جامعه ترویج کرد.
وی با بیان تعداد چهار هزار و ۳۰۰ موقوفه در سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده اند افزود: گستره وقف آن چنان وسیع است که نه تنها در راه
تعليمات و زدودن فقر نيز به کار گرفته شد و نقش اجتماعي و فرهنگي گسترش یافته اي را در حيات مسلمانان ايفا می کند بلکه در هر زمان با توجه به نیازهای جامعه می توان بالفعل درآیند.
حجه الاسلام و المسلمین تدینی گفت: در ایام قدیم موقوفات بیشتر شامل مواردی مانند احداث دارالایتام، کتابخانه ، مسجد ، قنات ، پل ، آب انبار ، و ... می شد اما در حال حاضر این نیازها تغییرات عمده کرده است.
وی اضافه کرد: در زمینه موقوفات خیلی از کارها انجام می گیرد اما با توجه به دگرگونی های شرایط اجتماعی و اقتصادی در جوامع بشری ، نگاه دقیق رسانه ضروری به نظر می رسد.
گسترش فرهنگ وقف در جامعه زمینه ای در جهت رفع نیازها و تسهیل امور برای فقرزدایی جامعه اسلامی بوده و اکنون زمان آن رسیده است که برای گره گشایی بیشتر وقف بر اساس نیازهای جامعه تلاش شود.
آمار نشان می دهد که شمار موقوفات پس از پیروزی انقلاب اسلامی افزایشچشمگیری داشته است که از لحاظ نوع اهداف و نیات واقفان نیز حائز اهمیت و
قابل تأمل است.
 
عدم آگاهی مردم نسبت به وقف، دلیل استقبال کم مردم از آن است
امام جمعه شهرستان نیکشهر گفت: یکی از دلایل استقبال کم مردم از اوقاف و وقف کردن، عدم آگاهی مردم نسبت به جایگاه وقف در اسلام و جایگاه اوقاف در جامعه است. 
حجه الاسلام والمسلمین لطفیان سرگزی اظهار داشت: یکی از دلایل استقبال کم مردم از اوقاف و وقف کردن، عدم آگاهی مردم نسبت به جایگاه وقف در اسلام و جایگاه اوقاف در جامعه است. بنابراین، سازمان اوقاف باید با انتشار کتاب یا مجله و یا از طریق مبلغان دینی جایگاه و اهمیت وقف را در جامعه مشخص کند تا زمینه‏ ی گرایش مرم به وقف فراهم آید.
وی افزود: یکی از راه های استمرار نیکوکاری و کمک به هم نوع، سنت حسنه «وقف» است که شخص واقف با وقف اموال و املاک خود برای امور خیریه و عام المنفعه، درآمد آن موقوفات را به امور خیریه اختصاص می دهد و مادام که آن موقوفه یا موقوفات باقی است، متولیان و متصدیان امر وقف موظف به اجرای نیات خیر واقف هستند.
وی ادامه داد: وقف که در بسیاری از روایات اسلامی از ان به « صدقه جاریه » تعبیر شده است دارای ثواب و فضیلت های فراوانی است.حضرت صادق(علیه السّلام) فرمودند: « هنگامی که انسان می میرد، پرونده عمل او بسته می شود مگر اینکه یکی از این سه چیز از او باقی مانده باشد که در این صورت پرونده اعمال او مفتوح و تا هنگامی که یکی از این سه چیز وجود دارد اجر و ثواب در آن پرونده ثبت می گردد.
وی در این راستا ادامه داد: یکی از راه های بسته نشدن پرونده اعمال، صدقه جاریه است که هر چیزی که مصدر و منبع عایدات و درآمدهایی است که در راه خیر صرف می شود که همان وقف است می باشد .
وی افزود: به طور کلّی نظر اسلام این است که مسلمانان علاوه بر اینکه باید وجودشان در زندگی منشأ خیر و برکت باشد بکوشند که پس از مرگ خود نیز آثار نیکی که در یکی از ابعاد زندگی انسانها بدرد می خورد و موجب رفاه و سعادت زندگی آنها می گردد به یادگار بگذارند که این موضوع در حساب خداوند بسیار پر ارزش است و به حساب خواهد آمد .
امام جمعه نیکشهر تصریح کرد: برای شکوفایی وقف در جامعه باید فرهنگ وقف را ترویج کرد. مردم نیازمند راهنمایی و آموزش‏های دینی عملی در این زمینه هستند. از این‏ رو مسؤولان کشور به ویژه دست اندرکاران امور مذهبی و فرهنگی می‏توانند با یک برنامه ‏ریزی صحیح و سیاست اصولی در جهت ‏دهی افکار عمومی به سمت فرهنگ وقف مؤثر باشند.
وی ادامه داد: آثار مثبت وقف در زمینه ‏های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در جامعه ایجاب می‏کند که در گسترش وقف تلاش جدی داشته باشیم. چرا که اگر به این سنت حسنه عمل شود بسیاری از مشکلات فعلی جامعه ‏ی ما قابل حل خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقه در زمینه ‏ی وقف و در نظر گرفتن جوایز برای برندگان آن به منظور آشنایی مردم با وقف، تاریخچه ‏ی وقف و مصارف وقف از طریق مطبوعات و سازمان صدا و سیما، تشویق واقفان کوچک برای اینکه کم‏ کم حس وقف کردن در مردم به وجود آید راهکاری در جهت ترویج این سنت حسنه به شمار می رود.
لطفیان سرگزی بیان داشت: معرفی واقفان گذشته و حال در قالب یک کتاب یا مجله یا مطبوعات؛ به خاطر اینکه انگیزه‏ی وقف کردن در مردم پدید آید و بدانند که انجام کارهای خیر توسط آنها مورد تقدیر جامعه و مسؤولان است، نظارت بر حسن اجرای وقف در جامعه، جمع‏ آوری و نگارش اندیشه وقف کنندگان و انگیزه‏های واقف از وقف به صورت کتاب و یا مقاله و درج آن در مطبوعات کشور از جمله روش های ترویج وقف به شمار می رود.
وی عنوان کرد: در نظر گرفتن مجازات سخت برای کسانی که به موقوفات تعدی و تجاوز می‏کنند، انجام کارهای تحقیقاتی برای شناسایی فرهنگ وقف در ایران و سایر کشورها، تشویق اهل قلم به نوشتن کتاب با موضوع وقف، برگزاری نمایشگاه ‏های هنری در زمینه ‏ی وقف در سراسر کشور، جمع ‏آوری احادیث و روایات مربوط به وقف و انتشار آنها به صورت کتاب، اعزام مبلغ به روستاها برای بیان فلسفه‏ ی وقف در اسلام برای مردم، گنجاندن باب وقف در کتاب‏ های درسی برای آشنایی دانش‏ آموزان با وقف، برگزاری اردوهای آموزشی و بازدید از موقوفات برای دانش‏ آموزان‏ و تهیه‏ ی فیلم و سرود درباره ‏ی وقف را می توان از جمله راهکارهای ترویج وقف به شمار آورد.
انتهای پیام/9031-1
https://www.asrehamoon.ir/vdcdkk0j.yt0xo6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما