تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۹
گزارشی از قطب توليد گوشت مرغ سيستان و بلوچستان همچنان در محرومیت مطلق؛

قفل كشتارگاه طيور شهرستان خاش در انتظار چرخش كليد تدبير/ کلیدی که به قفل بسته اشتغال و توليد ملي نخورد

كشتارگاه صنعتي طيور شهرستان خاش بيش از يكسال تعظيل شده است و جهت راه اندازي مجدد اين كشتارگاه در انتظار چرخش كليد تدبير است.
قفل كشتارگاه طيور شهرستان خاش در انتظار چرخش كليد تدبير/ کلیدی که به قفل بسته اشتغال و توليد ملي نخورد
قفل كشتارگاه طيور شهرستان خاش در انتظار چرخش كليد تدبير/ کلیدی که به قفل بسته اشتغال و توليد ملي نخورد
به گزارش عصر هامون به نقل از  تفتان ما، گوشت مرغ بدون استثنا در سبد خانگی همه خانوارها جای دارد و پای ثابت تمامی مهمانی‌ها شده و بخش عظیمی از مردم مصرف این ماده پروتئینی را در سبد غذای روزانه و هفتگی خود جای داده‌اند.
 
گوشت مرغ با توجه به پروتئین و قیمت آن جایگزین خوبی برای گوشت قرمز به شمار می‌آید زیرا با توجه به قیمت بالای گوشت قرمز اغلب خانواده‌های ایرانی قادر به خرید آن به‌صورت دائمی نیستند و تنها در برخی از مراسم از گوشت قرمز استفاده می‌شود اما با توجه قیمت مناسب مرغ گوشت سفید را در سبد قضایی خود جای می‌دهند.

اولین مرغداری ایران در سال ۱۲۸۹ توسط یکی از کارمندان جهاد کشاورزی سابق و توسط بخش خصوصی در تهران و زیرزمین یک منزل مسکونی به تعداد ۱۶۰۰ قطعه در فضای ۱۸۰ متری مورد بهره‌برداری قرار گرفت و از آن سال به بعد روز به روز بر تعداد مرغداری ها افزوده و مشکلات مرغداری‌ها نیز همانند تعدادشان روز به روز افزایش یافت.
 
شهرستان خاش قطب توليد گوشت مرغ استان سيستان و بلوچستان است و با دارا بودن 50 مرغداري در اين شهرستان اما كشتارگاه طيور آزادگان تفتان شهرستان خاش كه ظرفيت توليد 2 هزار قطعه در ساعت را دارد به دلیل مشكلات مالي و عدم حمايت دولت بيش از يكسال است كه تعطيل شده و كارگران آن از كار بيكار شده اند و كليد روحاني نتوانسته قفل بسته اين كشتارگاه را بازكند.

* 2 كشتارگاه ديگر نيز در استان تعطيل بوده است
رييس اتحاديه مرغداران استان سيستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اينكه استان سيستان و بلوچستان داراي 230 واحد مرغداري است، اظهار كرد: از اين تعداد مرغداري 150 واحد فعال و 25 واحد نيز به زودي جوجه ريزي مي شود و 55 واحد نيز غيرفعال است.
 
نجفي با بيان اينكه ميزان مصرف گوشت سفيد در استان 67 هزار تن است، افزود: در حال حاضر 45 هزار تن آن در استان توليد مي شود كه با فعال شدن 178 واحد آماده بكار جديد به زودي به صورت كامل از واردات مرغ از استان هاي ديگر بي نياز خواهيم شد.

وي با تاكيد بر اينكه بزرگترين مشكل مرغداران قيمت تمام شده بالاي مرغ و واردات مرغ از استان خراسان جنوبي است، خاطرنشان كرد: با دستور و پيگيري هاي صورت گرفته اين مشكل تاحدودي در استان مرتفع شده است.
 
* كشتارگاه طيور شهرستان خاش به زودي مجدداً راه اندازي مي شود
نجفي با بيان اينكه در سطح استان 3 واحد كشتارگاه طيور به صورت كامل غيرفعال بوده است، افزود: با تلاش مرغداران و اتحاديه، كشتارگاه هاي  زابل و ايرانشهر شروع بكار كرده و كشتارگاه طيور خاش نيز با ظرفيت  2 هزار قطعه در ساعت نيز در دستور فعال سازي مجدد است.

رييس اتحاديه مرغداران استان سيستان  و بلوچستان با اشاره به اينكه بيش از 2 هزار نفر بصورت مستقيم در صنعت مرغ استان اشتغال دارند، اظهار كرد: در گذشته 70 درصد گوشت مرغ مورد نياز استان از ساير استان ها وارد و فقط 30 درصد در استان توليد  مي شد كه اين روند در حال حاضر برعكس شده و 70 درصد گوشت سفيد مورد نياز مردم در مرغداري هاي داخل استان توليد و روانه بازار مصرف مي شود.
 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 
انتهاي پيام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciryav.t1aru2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما