> پای چکمه نشینان بر گردن کفشدوزان ایرانی 6 هزار کارگر بیکار شدند | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۴
گزارش عصر هامون از دستاورد پسابرجام برای تولیدکنندگان؛

پای چکمه نشینان بر گردن کفشدوزان ایرانی/ 6 هزار کارگر بیکار شدند

در حالی صنعت تولید کفش در کشور قدمت تاریخی دارد که این روز ها پسابرجام نه تنها سبب هجوم ترک ها و چشم بادامی ها به این بازار شده است بلکه ایتالیایی ها و آلمانی ها نیز خیز بلندی برداشته و گوی کار را از 6 هزار کارگر ایرانی ربوده اند.
پای چکمه نشینان بر گردن کفشدوزان ایرانی/ 6 هزار کارگر بیکار شدند
پای چکمه نشینان بر گردن کفشدوزان ایرانی/ 6 هزار کارگر بیکار شدند
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصرهامون، در حالی در سال های اخیر چشم بامدادی ها پا در کفش صنعت کفش کشور کرده و کفاشان ایرانی را زمین گیر کرده بودند که  قرار بود با ابزار تعرفه جلوی واردات کفش های چینی به کشور گرفته شود اما همانطور که آمار رسمی کشور چین نشان می دهد ، با وجود این تعرفه ها در 5 ماهه اول میلادی 110 میلیون دلار به ایران وارد شده است. با این وجود داستان به اینجا ختم نمی شود و این روزها پسابرجام هم دروازه های واردات رابه روی کفش های ایتالیایی ، آلمانی و ترکی گشوده تا 6 هزار  و 400 کارگر ایرانی خانه نشین شوند.
یک تولید کننده کفش به یکی از رسانه ها در خصوص کاهش میزان تولید در کشور گفته بود که: تولید ما به دلیل واردات بی رویه محصولات چینی نسبت به سال های 89 و 90 به نصف رسیده است. چین در حالی بازارهای کشور را قبضه کرده که شاهدیم محصولات چینی از مبادی رسمی و غیر رسمی وارد کشور می شوند.
 
هر يك جفت كفش وارداتي مساوي با بيكاري يك كارگر 
حسينعلي حاجي‌دليكاني نماينده شاهين شهر در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به واردات و قاچاق كفش‌هاي چيني به ايران، گفت: واردات و قاچاق كفش‌هاي خارجي به‌ويژه كفش چيني ضربه بزرگي به واحدهاي توليدي داخلي خواهد زد و واردات هر يك جفت كفش مساوي با بيكاري يك كارگر خواهد بود. 
وی ادامه داد: مسئولان بايد به چنين معضلي بسيار توجه داشته باشند، اگر چنين وضعيتي ادامه پيدا كند شاهد بيكار شدن كارگران خواهيم بود.
وي تصريح كرد: واردات و قاچاق كالا فقط مختص به صنعت كفش نيست بلكه در ديگر كالاها نيز وضعيت به همين شكل است و شاهد واردات كالاهاي خارجي به‌ويژه كالاهاي چيني به داخل كشور هستيم. 
 
بي‌توجهي مسئولان به واردات بي‌رويه 
نماينده شاهين شهر، در مجلس گفت: به عنوان مثال در حوزه كشاورزي گزارشي ارائه شده است كه كشاورزان محصولي را كشت كرده‌اند اما مسئولان به جاي تضمين براي خريد محصول كشاورز داخلي، اقدام به واردات بي‌رويه محصول مشابه داخلي كرده‌اند. 
حاجی دلیکانی با بيان اينكه واردات و قاچاق كالا كمر توليدكننده‌هاي داخلي را خم مي‌كند، اضافه كرد: اگر نسبت به اين وضعيت بي‌توجه باشيم كارگران زيادي بيكار و سپس اين افراد براي امرار معاش به سمت شغل‌هاي كاذب و كارهايي كه در شان شهروندان نيست، سوق پيدا خواهند كرد. 
 
قاچاق نیم‌میلیارد دلار کفش به کشور
رئیس اتحادیه کفش دست‌دوز با بیان اینکه تولید کفش در کشور بیش از نیاز داخلی است، گفت: با وجود این، در سال گذشته نیم‌میلیارد دلار کفش به کشور قاچاق شده است.
‌ رسول شجری در خبر 21 شبکه 1 سیما گفت: در سال گذشته، شش میلیون و 740 هزار دلار معادل 200 هزار جفت کفش از گمرک ترخیص شده است اما اکنون حدود 20 میلیون جفت کفش در بازار وجود دارد.
رئیس اتحادیه کفش دست‌دوز افزود: بر اساس سالنامه آمار تجارت خارجی ایران در سال 93 نیم میلیارد دلار کفش به کشور قاچاق شده است.
 
واردات بی رویه بیش از 6 هزار کارگر را بیکار کرد
وی گفت: برای ساخت هر هزار جفت کفش 400 نفر مشغول به کار هستند اما با واردات بی‌رویه کفش به کشور روزانه شش‌هزار و 400 کارگر بیکار می‌شوند.
شجری با بیان "بیش از نیاز کشور تولید کفش داریم و در پی بازارهای بین المللی هستیم" افزود: سال گذشته 116 میلیون دلار کفش صادر کردیم.
وی گفت: در مواد اولیه و بخش کارگاهی صنعت کفش با مشکل روبه‌رو است.
سیل واردات در حالی صنعت تولید داخلی را فلج کرده است که آمار ها نشان می دهد با اندکی حمایت می توان حدود نیم میلیون جوان را در این حوزه مشغول به کار کرد. حال اگر با توجه به تاکیدات در خصوص اقتصاد مقاومتی، همت جدی در این حوزه صورت بگیرد علاوه بر اشتغال زایی و حمایت از تولید داخلی، بار سنگینی از دوش مسئولین برداشته خواهد شد.
 انتهای پیام/9031
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcftedc.w6d0jagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما