تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۰
صیادان اینترنتی افرادی آگاه و آشنا با فناوری های نوین هستند که با هنرمندی تمام خود را افرادی موجه معرفی می کنند و چون در فضای مجازی امکان شناسایی آنها وجود ندارد، از کاربران ساده و نا آشنا به این محیط سو استفاده می نمایند.
صیادان اینترنتی در کمین دانش آموزان و نسل جوان
صیادان اینترنتی در کمین دانش آموزان و نسل جوان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری لادیز؛ گسترش فناوری های نوین در عرصه ی الکترونیک و رایانه در چند دهه ی گذشته، موجب پدیدار شدن انواع و اقسام لوازم و برنامه های الکترونیکی و رایانه ای از جمله اینترنت، تلفن همراه، ماهواره و بازی های رایانه ای در جهان شده است، انکارناپذیر است که این تحولات و پیشرفت ها زندگی بشر را چندین برابر آسان تر نموده است، اما در آن سوی سکه نمی توان از آسیب های ناشی از این فناوری های نوین غافل ماند.
کودکان عصر حاضر مانند کودکان نسل های گذشته نیستند که تنها با بازی کردن با همسالانشان و تماشای کارتون های تلویزیونی سرگرم شوند، تقریبا تمامی این کودکان و نوجوانان از همه ی این فناوری ها یا برخی از آنها برخوردارند، صرف نظر از کاربرد وسیع این ابزارها، آنچه امروزه کاربرد وسیعی یافته و بخش وسیعی از فعالیت های روزمره ی افراد را پوشش می دهد، اینترنت و به تبع آن فضای مجازی است، اینترنت مجموعه ی پایان ناپذیری از پایگاه های داده است که اطلاعات مختلف و متنوع فردی و جمعی انسان ها را در خود جمع آورده است و هر روز نیز گسترش می یابد.
سهولت گفتگو و تبادل اطلاعات با دیگران از طریق چت، سهولت گفتگو و تبادل اطلاعات با دیگران از طریق چت و امکانات قابل توجهی که اینترنت به عنوان یک پایگاه می تواند در اختیار افراد جامعه قرار دهد از جمله عواملی است که باعث شده تا اینترنت به عمومی ترین شبکه برای حل مسایل اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود.
اما این شبکه ی جهانی در حال گسترش روی دیگری نیز دارد و آن وجود خطرات بالقوه است که گاهی می تواند به خساراتی بزرگ و جبران ناپذیر مبدل شود، به طور کلی گسترش اینترنت در جامعه موجب بروز فرصت هایی جهت افزایش آگاهی افراد و حتی ایجاد اشتغال برای برخی از افراد شده است، ولی تهدیداتی نیز به همراه دارد با وجود اینترنت، علاوه بر وجود دنیای واقعی و الگوهای ارتباط سنتی در آن، فضاهای مجازی نیز ایجاد شده اند که نحوه ی تولید، انتقال و مصرف اطلاعات در آنها دیگر به شیوه ی سنتی صورت نمی پذیرد و این الگوها، کاملا دگرگون شده اند.
صیادان اینترنتی از جمله خطرات فضای مجازی برای نسل جوان هستند، آنها افرادی آگاه و آشنا با فناوری های نوین هستند که با هنرمندی تمام خود را افرادی موجه معرفی می کنند و چون در فضای مجازی امکان شناسایی آنها وجود ندارد، از کاربران ساده و ناآشنا به این محیط سو استفاده می نمایند، موارد سو استفاده ی این افراد در فضاهای مجازی علاوه بر سو استفاده های جنسی و مالی به موضوعاتی همچون همسریابی، دوست یابی، سرمایه گذاری های اقتصادی با در آمد کلان و زود بازده، تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج از کشور و مسافرت به دیگر کشورها مرتبط می شود، حتی در بسیاری از وبلاگ ها و رسانه های اجتماعی مجازی، مقولات خطرناکی مانند سست نشان دادن بنیان خانواده، معمولی نشان دادن رخدادهایی مثل سردی روابط زن و شوهر، طلاق، همجنس گرایی و ... به چشم می خورد.
محتوای این گونه وبلاگ ها به طور معمول مشابه است و همه ی آنها به ترویج دین زدایی و باورهای فمینستی می پردازند و خصلت های جوان مسلمان را هدف قرار می دهند، این گونه وبلاگ ها و موضوعات مطرح شده در آنها به سرعت مورد استقبال جوانان قرار می گیرند، شاید بتوان علت جذب جوانان کشور به این گونه فضاهای مجازی را عدم دسترسی آسان به امکانات تفریحی یا هزینه های بالا برای استفاده از آنها بیان نمود.
بسیاری از مجرمان اینترنتی با شناسایی قربانیان خود به خصوص از میان کودکان و گرفتن اطلاعات از آنها، وارد دنیای ذهنی کودکان شده و با تحریک آنان و شناسایی نقاط ضعفشان به خواست های خود و ارضاء تمایلات شیطانی شان می رسند.
گاهی اوقات، فضاهای امن اینترنتی برای شیطان صفت ها جذابیت بیشتری داشته و آنها با ورود به این فضا راحت تر می توانند نیات شوم خود را پیاده کنند، این فناوری نوین، هرچند که می تواند ارتباطات را قویتر و سریعتر سازد اما در صورت عدم نظارت، باعث بروز رفتارهای ناهنجار اجتماعی در افراد و به ویژه کودکان می شود، بسیاری از دختران نوجوان به همین طریق در تور این صیادان در کمین فرصت افتاده و یا مورد تعرض واقع شده و یا به قتل رسیده اند.
یکی دیگر از راهکار های پیشگیری، وضع قوانین سختگیرانه تر به جهت برخورد با مجرمان جرایم اینترنتی و اجرایی نمودن این قوانین است، در این امر مهم آگاهی و هوشیاری بیشتر پلیس سایبری نقش بسزایی ایفا می کند.
پخش برنامه و مستند های کوچک آموزشی و هشدار به اقشار جامعه در رابطه با سوءاستفاده های اینترنتی هم می تواند یکی دیگر از راهکار ها باشد، همچنین با فرهنگ سازی و هنجار سازی مثبت توسط مسئولان، می توان مانع از این آسیب های جدید اجتماعی که تبدیل به یکی از معضلات جامعه ما شده جلوگیری کرد.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdciuvav.t1arz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما