ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رد پای چشم بادامی ها در سفره هفت سین تاراج سلامتی ایرانیان با سمبل عید چینی | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۱
گزارش عصر هامون از خطرات ماهی سفره باستانی برای شهروندان؛

رد پای چشم بادامی ها در سفره هفت سین/ تاراج سلامتی ایرانیان با سمبل عید چینی

ماهی قرمز که یکی از زیبایی های سفره باستانی نوروز است به گفته کارشناسان بهداشتی عامل مهمی برای انتقال بیماری قارچی به انسان می باشد.
رد پای چشم بادامی ها در سفره هفت سین/ تاراج سلامتی ایرانیان با سمبل عید چینی
رد پای چشم بادامی ها در سفره هفت سین/ تاراج سلامتی ایرانیان با سمبل عید چینی
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، همه ساله در آستانه سال نو مرسوم است تا تنگ آبی تهیه شود و ماهی قرمز را بر سر سفره هفت سین بگذارند تا زیبایی سفره دو چندان شود غافل از اینکه این زیبایی به قیمت نابودی سین سلامتی زندگی شان می انجامد.
با این حال عامل نابودی سین سلامتی ایرانیان، از نظرگاه تاریخ جایگاهی در سفره‌های هفت‌سین ایرانی نداشته و نگاهی به نقاشی سفره هفت‌سین کمال‌الملک در کاخ گلستان یک سند واقعی است که در این اثر هنری از وجود ماهی قرمزرنگ در سر سفره هفت‌سین خبری نیست.
80 سال پیش به همراه ورود چای به ایران، ماهی قرمز نیز که سمبل عید چینی است به سفره‌های هفت‌سین مراسم عید نوروز ایرانیان وارد شد، غافل از اینکه در عید چینی ماهی قرمز را رها می‌کنند تا زندگی جریان یابد، ولی ما آن را اسیر تنگ بلورین می‌کنیم تا همزمان با رشد سبزه سفره‌هایمان و باروری زمین هر روز او را به مرگ نزدیک و نزدیک‌تر کنیم.
از آنجایی که برخی بیماری ها از حیوان به انسان قابل انتقال است ماهی قرمز هم مانند سایر موجودات زنده دارای بیماری‌های مشترک با انسان است، حساسیت‌های پوستی، بیماری‌های قارچی، عفونت‌های گوارشی و … از طریق این ماهی‌ها به انسان منتقل می‌شود.
 
مردم در خرید ماهی قرمز شب عید دقت کنند
عباسی یک کارشناس بهداشت در گفتگو با یکی از رسانه ها اظهار داشته بود که : مردم ماهی نوروز خود را فقط از مراکز دارای مجوزبهداشتی، تهیه نمایند و به منظور جلوگیری از هرگونه انتقال بیماری قارچی، هنگام خرید ماهی و یا تعویض آب آکواریوم ازهرگونه تماس مستقیم دست با ماهی خودداری نمایند.
وی با اشاره به اینکه  مرکز بهداشت تنها مرجع نظارتی در خصوص فروشگاه های عرضه ماهی قرمز می باشد؛ اظهار داشت: کلیه مراکز عرضه ماهی قرمز قبل از اقدام به فروش ماهی بایستی مجوزهای لازم را از شبکه  بهداشت ودامپزشکی اخذ نمایند .
وی تصریح کرد: قارچها جزو عوامل بیماریزای ثانویه به شمار می آیند. ماهی توسط عواملی نظیر بیماریهای عفونی، میکروبی و یا ویروسی همچنین در اثر صدمات فیزیکی مانند صید و جابجایی نامناسب و حتی درگیری میان ماهیان، جراحت می یابد. سپس قارچها بر روی آن موضع شروع به رشد و تکثیر می نمایند.
 
شهروندان از تماس مستقیم دست با ماهی قرمز خودداری کنند
وی در ادامه افزود: گاهی درمان با موفقیت انجام نمی پذیرد و قارچ ها موجب جلوگیری از بهبودی موضع مجروح و همچنین سبب تورم و عفونت مجدد آن می گردند و یا با گذشت زمان یک بیماری پوستی و یا یک جراحت سطحی محل زخم بهبود نمی یابد بلکه بتدریج متورم و قرمز گشته و یا توده ای سفید و پنبه شکل و برجسته روی زخم را می پوشاند.
عباسی خاطر نشان کرد: این علائم ممکن است به تنهایی و یا توام با هم بروز نمایند. به علاوه در چنین شرایطی ماهی با ساییدن بدنش به اجسام داخل آکواریوم سعی دارد تا بدن خود را از آلودگی پاک نماید که این عوامل قارچی ممکن است بر اثر تماس با پوست دست انسان به راحتی منتقل شده و سبب آلودگی در انسان شود لذا شهروندان باید موقع خرید ماهی قرمز موارد فوق را توجه کنند.
وی با بیان این مطلب که ماهی سالم باید دارای رنگ یکنواخت و فاقد هرگونه جراحت پوستی و لکه باشد از کلیه همشهریان خواست که ماهی نوروز خود را فقط از مراکز دارای مجوزبهداشت می باشد ، تهیه نمایند و به منظور جلوگیری از هرگونه انتقال بیماری قارچی، هنگام خرید ماهی و یا تعویض آب آکواریوم ازهرگونه تماس مستقیم دست با ماهی خودداری نمایند.
انتهای پیام/9031
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdkn0j.yt0xz6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما