تاریخ انتشار :جمعه ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۲
بارش باران سیل آسا در روزهای اخیر نه تنها سبب خسارات مالی زیاد به اکثر شهرهای سیستان و بلوچستان شده بلکه در سایه غفلت مسئولین جان 2 نیکشهری را هم گرفته است.
باز باران و باز هم تلفات جانی/ سیلاب جان 2 شهروند نیکشهری را گرفت+ فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، همه ساله با وجود بارش های فصلی در سیستان و بلوچستان به دلیل عدم وجود زیر ساخت های مناسب و مدیریت بحران به موقع در زمان آرامش، مردم استان با خطرات متعدد مالی و جانی روبرو می شوند به طوری که علاوه بر آبگرفتگی معابر اصلی و فرعی و غرق شدگی خودروها شدت روان آبها در غفلت مسئولین بحرانی استان جان شهروندان استان را می گیرد.







 
 
آب گرفتگی به خاطر انسداد لوله‌های فاضلاب
با این حال تنها شدت بارندگی روزهای اخیر در شمال سیستان و بلوچستان نبود که مردم این منطقه را غافلگیر کرد بلکه بسته بودن لوله های فاضلاب و سیلابی شدن خیابان ها و معابر سبب نگرانی مردم نیز شد.
با این وجود از زیر ساخت های غیر استاندارد که بگذریم 23 تیرماه بود که بر اثر بارندگی سه نوجوان در رودخانه چاه خدابخش دلگان غرق شدند و این قصه همچنان ادامه دارد به طوری که پس از آن نیز جوانان زیادی بر اثر بارندگی و سیلاب به کام مرگ رفتند و تنها تدابیر مسئولین اعلام خبر مرگ جوانان استان پس از بارندگی بود.
مروری بر اتفاقات و حوادث تلخ سالهای اخیر نشان می‌دهد که بروز فجایع و غفلت مسئولین به امری عادی مبدل شده است، پس از آن هم تا چند روزی بحث‌های انتقادی بر خروجی رسانه‌ها قرار می‌گیرد و تا فاجعه بعدی سکوت اتخاذ می‌شود چراکه دیگر کسی پاسخگو نیست.

 
سیل و آبگرفتگی در نیکشهر2 قربانی گرفت
روز گذشته نیز بر اثر گرفتارشدن 2 جوان نیکشهری در سیلاب روستای چانف جان خود را از دست دادند.
 همچنین بر اثر بارش شدید تگرگ در روستای انزا در شهرستان سرباز سه راس گاو نیز تلف شدند.
گویا نمازهای باران مردم استان تنها باید در سایه غفلت مسئولین قربانی بگیرد و کام مردم را در این نعمت آسمانی تلخ کند.
با این وجود سوال اینجاست که چرا با وجود هشدارهای از پیش داده شده هوا‌شناسی، مسئولین بحرانی پیش از زمان بحران به فکر تشکیل ستاد بحران و رفع نواقض نیستند مگر نه این است که بر اساس بند «الف» ماده ۲ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور: پیشگیری به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که با هدف جلوگیری از وقوع حوادث و یا کاهش آثار زیان‌بار آن، سطح خطرپذیری جامعه را ارزیابی نموده و با مطالعات و اقدامات لازم سطح آن را تا حد قابل قبول کاهش می‌دهد.

کلیپ زیر گوشه ای از بارندگی و مشکلات آن در زابل را نشان می دهد
 
با این حال بروز چنین رخدادهایی هشداری است برای مدیریت بحران استان و کشور تا از خواب غفلت بیدار شوند و در زمان آرامش به فکر مدیریت قبل از بحران باشند نه جنجال‌های پس از فاجعه.
ضمن ابراز تاسف از فوت دو شهروند نیکشهری، خوشبینانه آن است که مسئولین، وقوع سیلاب های اخیر در شهر‌های مختلف استان را این بار به عنوان مانور عملی در آمادگی مقابله با بحران‌ها تلقی کنند و کمبود‌ها و کاستی‌هایی که در مواجه با این پدیده طبیعی داشتیم بررسی و درصد آمادگی کلیه دستگاه‌های استان‌ در برابر سایر حوادث امکان سنجی شود.
انتهای پیام/9031
https://www.asrehamoon.ir/vdcexo8v.jh8wxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما