تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۰
این روزها حضور در شبکه های موبایلی مورد اقبال قشرهای مختلفی از مردم واقع شده اند. شبکه های موبایلی دامنه و ابعاد گسترده ای پیدا کرده به طوری که اگر فرد یا افرادی در چنین شبکه هایی عضو نباشند، انگار به طور کلی در جامعه وجود خارجی ندارند.
عشق های مجازی گردابی پیش روی نسل جوان
عشق های مجازی گردابی پیش روی نسل جوان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری لادیز؛ این روزها حضور در شبکه های موبایلی مورد اقبال قشرهای مختلفی از مردم واقع شده اند، شبکه های موبایلی دامنه و ابعاد گسترده ای پیدا کرده به طوری که اگر فرد یا افرادی در چنین شبکه هایی عضو نباشند، انگار به طور کلی در جامعه وجود خارجی ندارند.
امروزه افرادی که در یک خانواده زندگی می کنند، از افرادی که در کوچه و خیابان هستند، با هم بیگانه ترند و این خسارت بار است، پدر و مادر هر روز در دنیای مجازی به سر می برند و فرزندان نیز در این فضاها ورود پیدا کرده و ساعت ها همدیگر را فراموش می کنند حتی دیگر دور یک میز نیز غذا نمی خورند، در جمع هستند در حالی که نگاهشان به موبایل است و فکر و روحشان در دل دنیای مجازی غرق شده و متاسفانه این شکاف و جدایی روز به روز بین اعضای خانواده عمیق تر می شود.
نسل جوان با گرایش بالایی که به سمت و سوی دنیای ناشناخته موجود در فضای مجازی دارد با هجوم اخبار و اطلاعاتی مواجه است که می‌کوشند بنیان‌های فکری‌اش را به هم بریزند با تغییر نگاه و ارزش‌هاست که رفته رفته سایت‌ها و مطالب غیر‌اخلاقی که بخش عمده‌ای از فضای مجازی را هم اشغال کرده و از طرق مختلف پیش روی جوانان قرار می‌گیرند، در ذهن او برای خودشان جا باز می‌کنند با چنین مکانیسمی پدیده نفوذ در زمینه‌های فکری و فرهنگی شکل می‌گیرد، بدیهی است اصلی‌ترین هدفی که در پی این نفوذ پیگیری می‌شود، ایجاد خلل در باورهای فرهنگی و انقلابی نسل جوان و آینده‌ساز این سرزمین است.
نداشتن تفریحات سالم و ارزان، کمبود کار مولد، وجود تنوعات فرهنگی و تحت فشار قرار دادن جوانان در جامعه موجب تجمع تقاضا برای ورود جوانان به این شبکه ها شده و همه این مسائل در کنار هم بازار ورود به فضاهای موبایلی را داغ تر کرده است.
 شبکه‌های اجتمای آسیب‌های جدی به خانواده‌ها می‌زند و حضور بیش از اندازه اعضای خانواده در شبکه‌های اجتماعی طلاق عاطفی را در میان خانواده ایرانی گسترش داده است، گذران بیش از اندازه وقت در شبکه‌های اجتماعی باعث شده است تا در برخی موارد دوستی‌های نامتعارفی شکل بگیرد و همین موضوع ضربه هنگفتی بر پیکره خانواده‌ها می‌زند، در شبکه‌های اجتماعی زن و مرد با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و گاه وابستگی عاطفی شدیدی پیش می‌آید که این موضوع موجب می‌شود نسبت به خانواده خود دلسرد شوند، در حقیقت زن خانه‌داری که باید از حریم خانواده پاسداری کند در شبکه‌های اجتماعی با مردان غریبه هم‌صحبت شده و گاه دلبستگی‌هایی نیز بین آنها شکل می‌گیرد.
 در این فضا که عشق‌های مجازی میان زن و مرد غریبه شکل می‌گیرد، مشاهده می‌شود که افراد به دوست مجازی خود وابستگی عاطفی شدیدی پیدا کرده‌اند و بیشترین زمان خود در طول شبانه روز را با چت کردن با او طی می‌کنند در حالی که از همسر خود دور می‌شوند و حتی زن و مرد، شب‌ها به جای اینکه در کنار یکدیگر به گفت وگو بپردازند هر کدام در گوشه‌ای موبایل به دست در فضای مجازی وقت می‌گذرانند و با دوستان مجازی خود هم صحبت هستند.
 ‌برخی افراد بر این باورند که این فضا مزایای بسیاری نیز دارد اما استفاده از آن باید بر اساس برنامه و با حساب و کتاب باشد چرا که حضور بیش از حد در فضای مجازی باعث شده تا زمانی را که افراد می‌توانند در کنار همسر خود ساعات خوبی داشته و دوست داشتنی‏های واقعی را درک کنند، در فضای مجازی طی کنند، افراد باید برای روابط زناشویی خود حرمت و چارچوب تعریف کنند و ارتباطات بی قید و بندی که به مرور زمان حرمت زندگی افراد را به خطر می‏اندازد، محدود کنند.
خانواده ها باید الگوی رفتاری مثبت برای فرزندان باشند، امروز  در بسیاری از خانواده ها می بینیم که پدر و مادر خودشان اسیر شبکه های موبایلی و فضاهای مجازی شده اند در چنین شرایطی چگونه می توان از فرزند خانواده انتظار داشت که به سمت موبایل نرفته و یا کمتر از آن استفاده کند.
بنابراین در قدم اول خانواده اگر می خواهد فرزند خود را از غرق شدن در موبایل و شبکه های اجتماعی نجات دهد، خود باید ابتدا این وسیله را کنار گذاشته و یا فقط مدت زمان کوتاهی را صرف آن کند، سپس همین اقدام موجب می شود تا فرزندان نیز از پدر و مادر الگو برداری کرده و در استفاده از شبکه های موبایلی، وقت کمتری را صرف کنند.
از سوی دیگر یکی از اقداماتی که خانواده ها می توانند انجام دهند، ایجاد ابزار مناسب برای اوقات جوانان و نوجوانان است،بدین صورت که پدر و مادر شرایطی را در منزل و خارج از منزل برای فرزندان به وجود آورند که بیش از شبکه های موبایلی برای فرزند مهیج باشد،بنابراین ایجاد شرایط تفریحی و مهیج برای خانواده و فرزندان نقش ویژه ای است که پدر و مادر باید برای جلوگیری از حضور فرزندان در شبکه های اجتماعی ایفا کنند.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcepx8v.jh8xni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما