تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۱
با توجه به بارندگی های شدید در کشور همسایه، و عدم برنامه ریزی و مهار آب در افغانستان سیلاب چشم گیری وارد سیستان شده است که برخی از مسئولین با دستپاچگی آن را به خود ربط داده و یا آن را مدیریت صحیح خود می دانند.
ذوق زدگی برخی رسانه ها و مسئولین با ورود سیلاب های فصلی سیستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از ندای هیرمند؛ از اوایل فروردین ماه مردم در منطقه سیستان شاهد سیلاب های فصلی هستند که هر ساله با مدیریت های ضعیف آب های ورودی به کانال ها و دریاچه پس از گذشت یک ماه خشک شده و به روز اول خود باز می گردد.
در این بین ذوق زدگی برخی رسانه ها و مسئولین با ورود این سیلاب ها جای بسا تاسف داشته و آن را به مدیریت صحیح ربط می دهند.
متاسفانه حوزه سیستان سالهاست که با سوء مدریت های متعدد و عدم رایزنی با کشور افغانستان نتوانسته است حق آبه خود را از این کشور همسایه بگیرد، و سالهاست که مردمان آن با خشکسالی نفس گیری دست و پنجه نرم می کنند.
امسال نیز با توجه به بارندگی های شدید در کشور همسایه، و عدم برنامه ریزی و مهار آب در افغانستان  سیلاب چشم گیری وارد سیستان شده است که برخی از مسئولین با دستپاچگی آن را به خود ربط داده و یا  آن را مدیریت صحیح خود می دانند.
اگر منصفانه به این مسئله نگاه کنیم مقدار آبی که سیستان پس از تحمل دو دهه خشکسالی بسیار ناچیز است و تا فصل گرمای شدید سیستان بیشتر دوام نیاورده و خشک خواهد شد.
در چند روز گذشته شاهد شایعاتی مبنی بر زیر آب رفتن شهر ها و روستای همجوار سیلاب های فصلی بوده ایم که به گفته برخی کارشناسان به صلاح سیستان نبوده و این خود باعث کاهش اعتبارات در سیستان خواهد شد.
حسین قدس نیا گفت: همه سیستانیان بویژه کشاورزانی که محاسن خود را در حاشیه هیرمند و سرشاخه‌های نهراب (رود شهر) و همچنین رودخانه پریان مشترک، نیاتک، نهر شیردل، کانال معصوم آباد سدهای زهک کوهک و سیستان و سد جاریکه سفید کرده‌اند، و عمری را در این مجاورت این رودها سپری کرده اند، واقفند سیلابهای موسمی در سالهایی که از اواسط آذرماه شروع میشد، نهایتا در اردیبهشت ماه قطع می‌شود.
وی افزود: حجم آب ورودی با توجه به اینکه در بیست سال قبل هم رودخانه های داخلی علیرغم عمق زیاد از قابلیت انتقال آب فراوانی بهره‌مند بودند، و هم کشور افغانستان قدر مهار سیلابها را نداشت نهایتا تا پایان فصل گرما (شهریورماه) خشکیده می شد ولی امروز در حالی که بستر رودخانه‌های ورودی مملو از ماسه بادی های انتقال داده شده در تمام طول بیش از هفده سال خشکسالی است و آب ورودی بسیار ناچیز است.
قدس نیا بیان داشت: با انتشار شایعاتی مبنی بر زیر آب رفتن شهرها و روستاهای منطقه، آنهم در دورانی که دولتمردان با شنیدن کوچکترین شایعه‌ای، در یک چشم برهم زدن بخش زیادی از اعتباراتی را که مسئولان مختلف در بخشهای متفاوت دست در دست هم داده‌اند تا جهت رفع محرومیتها جذب کنند را، حذف میکنند، به صلاح سیستان نیست.
وی اظهار داشت: در طی قریب به دو دهه، دشت مستعد سیستان تبدیل به کویری شده است که اگر برفرض محال مثل این سیلابها دو سال تمام هم به سوی هامون عزیز در جریان باشد با توجه به سیل بند مستحکم و مرتفع احداث شده از ورودی دریاچه هامون در محل آبریز رود هیرمند در جنوب شرقی دریاچه حوزه سرزمینی جمهوری اسلامی ایران تا ورمال در جنوب غربی دریاچه هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
قدس نیا خاطر نشان کرد:  اینکه بلافاصه پس از ورود آبی که حتی به آمدن یک ساعت بعد آن هیچ تضمینی نیست در بوق کنیم که روستاهای منطقه زیر آب رفت و فلان مسئول ضمن بازدید هوائی جلسه ستاد بحران تشکیل دهد امر پسندیده ای نیست، و قطعا ادامه کار را برای عزیزان دلسوزی که تنها دغدغه شان جذب سرمایه و توسعه منطقه هست، سخت خواهد کرد .
وی تاکید کرد:  شایسته است با  این اتفاقات به صورت احساسی مواجه نشویم و موضوعات منطقه را کارشناسانه برطبق واقعیات و ظرفیتهای موجود تحلیل و منعکس کنیم.

انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgqn97.ak9wz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما