تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۷
توزیع کتاب و سی دی هایی که بر روی آن حک شده " تماشای این فیلم برای افراد زیر 18 سال ممنوع است" از جمله مواردی بود که داغی بر دل دختران زیر 18 سالی می گذاشت که به اجبار خانواده تن به ازدواج می دادند.
در مراکز مشاوره قبل از ازدواج چه می گذرد؟/ از توزیع فیلم های زیر 18 سال ممنوع تا ازدواج های اجباری
در مراکز مشاوره قبل از ازدواج چه می گذرد؟/ از توزیع فیلم های زیر 18 سال ممنوع تا ازدواج های اجباری
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، چند سالی است که مشاوره های پیش از ازدواج به عنوان اقدامی ضروری و تعیین کننده برای ازدواج مورد ارزیابی قرار گرفته اند بگونه ای که بدون مهر تائید کارشناسان در مراکز مشاوره اجازه عقد دائم به زوج ها داده نمی شود مگر اینکه مراحل قانونی را سپری کنند.
خبرنگار زاهدانه با حضور در کلاس های مشاوره قبل از ازدواج و مواجه شدن با واقعیت هایی در این راستا مواجه شد با بازگو کردن آنها امید می رود مسئولان مربوطه چاره ای اساسی برای آن بیندیشند؛ اهم این موارد حضور افراد زیر 18 سال بر سر کلاس تا ازدواج های اجباری راشامل می شد.
از آنجایی که برای آغاز زندگی مشترک صحت و سلامتی طرفین ملاک است دختر و پسر دم بخت با مراجعه به محضر از انجام پاره ای آزمایشات مطلع می شوند، محضر زوجین را با معرفی نامه عکس دار مهر شده به آزمایشگاه مراکز مشاوره ازدواج می فرستد تا پس از آن اقدام به جاری شدن خطبه عقد کند.
 
مشاوره تنظیم خانواده مرحله بسیار مهم در زندگی
اهم اقداماتی که در این مراکز انجام می شود از آزمایش عدم اعتیاد از هر دو نفر گرفته تا انجام آزمایش تالاسمی، تست بیماری سیفلیس برای آقایان، تزریق واکسن کزاز برای خانم ها و گذراندن کلاس مشاوره تنظیم خانواده است که باید گفت گزینه آخر بیشترین کاربرد را برای آشنایی زوجین از یک زندگی مشترک دارد.
براستی که آموزش و مشاوره تنظیم خانواده مرحله بسیار مهم از زندگی است که علاوه بر زن و شوهر سرنوشت نسل های آینده را هم رقم می زند.
حال اگر چه زمان کافی در اختیار پرسنل این مراکز برای آموزش به مراجعه کنندگان وجود ندارد و حجم مطالب اجازه توضیحات بیشتر را نمی دهد اما حضور افراد در این کلاس ها گام موثری برای شروع زندگی تازه است به شرط اینکه آموزش ها مفید باشد.

از لبخند نوعروسان تا کسل کننده بودن کلاس ها
کلاسی سرد و بی روح که با لبخند و مهربانی کارشناسان مرکز مشاوره کمی جان می گیرد. شاگردهای این کلاس درس نوعروسانی هستند که مادران آینده می شوند؛ افراد بی سواد و با سواد تا دخترکی که ناشنوایی دارد همه بر سر یک کلاس نشسته و به صحبت های کارشناس گوش می دهند، برخی با یکدیگر می خندند و عده ای هم از فرط تکراری بودن مطالب در ذهن خود خیال پردازی می کنند در کلاس حضور دارند اما ذهنشان کجاست؟ خدا می داند! عده ای هم چشمانشان خیره به ساعت است تا وقت به پایان برسد گویا جو کلاس راه نفس کشیدنشان را بند آورده است.
اما چه چیز حاصل کلاسی یک ساعت و نیم است؟ نگاه کردن به یک فایل تصویری یا صحبت های تند و سریع مشاور که می خواهد تمام مطالب را در این مدت کوتاه بازگو کند.
به گفته برخی از حضار شرکت کننده در کلاس مشاوره اگر مسئولان همت کنند و خود اقدام به توضیح و تفسیر مطالب آموزشی کنند نتیجه موثری تری از کلاس بدست می آید تا اینکه به تماشای یک فایل ویدئویی نشسته و عده ای در بین آن از فرط خستگی خمیازه بکشند چرا که بحث بر سر یک عمر زندگی است که نباید به آسانی از آن گذشت.
 
جالب است که بر سر کلاس آقایان نیز اغلب افراد با گوشی همراه خود مشغول بازی و رصد کردن واتساپ یا تلگرام خود بودند و کمتر کسی توجه به گفته های مشاور داشت به حدی که کار به هشدار رسید و کارشناس مرکز مشاوره به آقایان گفت هر کس نمره قبولی از کلاس بگیرد مهر تایید بر برگه اش حک می شود.

خرافات خانوادگی داغی بر دل نوعروسان
دخترکی 16 ساله که اشک از چشمش خشک نمی شد و دست و رویش کبود بود می گوید به اجبار تن به این ازدواج داده ام خانواده ام بر سر خرافات قدیمی مرا از کودکی ناف بر پسر داییم کرده اند بگونه ای که هیچکدام اسرار بر این ازدواج نداریم.
باید گفت افرادی از این قبیل زیاد هستند که به اجبار و زور مشت و لگد تن به ازدواج می دهند؛ ای کاش مشاوران مراکز قبل از ازدواج با دیدن چنین صحنه هایی اقدام به صحبت با والدین دو طرف کنند و برایشان بازگو ککند که سرانجام چنین ازدواج هایی طلاق، آوارگی و هزاران غصه تلخ دیگر است.
 
تماشای این فیلم برای زیر 18 سال ممنوع است
توزیع کتاب و سی دی هایی که بر روی آن حک شده " تماشای این فیلم برای افراد زیر 18 سال ممنوع است" از جمله مواردی بود که داغی بر دل دختران زیر 18 سالی می گذاشت که به اجبار خانواده تن به ازدواج می دادند.
براستی اگر تماشای چنین فیلم هایی ممنوع است چرا ازدواج در سن پایین را کمی به تاخیر نیندازیم تا افراد هم بالغ تر شوند و بتوانند به راحتی این فیلم را تماشا کنند؟
 
جالب است چرا آنگونه که کم خونی در افراد مورد اهمیت مشاوران است توجه به رضایت طرفیت برای ازدواج مورد اهمیت هیچ مشاور و مسئولی قرار نمی گیرد تا شاهد وقوع طلاق در جامعه نباشیم؟
و اما این کلاس که آغاز و پایانش برای بسیاری از افراد نا معلوم بود با تائید برگه های مهر شده محضر آغازی برای یک عمر زندگی مشترک را رقم زد.

خوب است که همه بدانند
لزوم انجام آزمایش های ژنتیک را مشاوره ژنتیک تعیین می کند. مشاور ژنتیک با گرفتن سابقه خانوادگی و بررسی دقیق پرونده پزشکی زوجین، توصیه های لازم را ارائه می دهد. در بسیاری از موارد نیازی به انجام آزمایش ژنتیک نیست ولی در موارد ضروری پیش از اقدام به بارداری یا حین بارداری آزمایش های لازم توصیه می شوند. به طور کلی، انجام آزمایش های پیش از بارداری به زوج آینده کمک می کند با اعتماد و آرامش بیشتری وارد زندگی مشترک شوند و از مشکلات و بیماری های احتمالی آینده پیشگیری می کند.

مشاوره ازدواج
بسیاری از زوج ها برای مشاوره ازدواج به مشاور خانواده مراجعه کنند. در این مشاوره معمولا مواردی از این قبیل بررسی می شود؛ سطح تحصیلات، شغل، اعتقادات مذهبی، ویژگی شخصیتی، شرایط خانوادگی و قومیتی، انتظارات از یکدیگر، تصویری که از زن یا مرد ایده آل در ذهنشان دارند، نحوه آشنایی شان با یکدیگر، اطلاعاتشان از یکدیگر و غیره.
 
زن و مرد باید هم کفو باشند و فاصله آنها از یکدیگر خیلی زیاد نباشد چون این موضوع معمولا بعد از رفتن زیر یک سقف مساله ساز خواهد بود. بیماری هایی هم هستند که می توانند مشکلات جدی در ازدواج ایجاد کنند. این بیماری ها گاهی جسمانی و عمدتا روانی اند. در مشکلات جسمانی اگر دو طرف با هم به توافق برسند، می توانند زندگی خوبی داشته باشند ولی در مورد مشکلات روانی موضوع کمی پیچیده تر است. مثلا گاهی یکی از زوجین که معمولا در مردها هم بیشتر دیده می شود، دچار اختلال سوءظن است.
این مورد شاید ابتدا چندان به نظر نیاید ولی بعدها اختلافات بسیار شدیدی را در روابط زن و شوهر ایجاد می کند. اختلالات اضطرابی، افسردگی و اعتیاد به مواد مخدر نیز باید مدنظر قرار بگیرد. گاهی افسردگی و اضطراب خیلی خفیف است ولی بهتر است همین موارد نیز با مشاوره یا دارو برطرف شود. در مواقعی که با یک بیمار افسرده شدید مواجه هستیم باید حتما فرد مقابل را در جریان قرار دهیم. به هر حال بار روانی حضور یک بیمار دچار یکی از اختلال های روان شناختی بر دوش بقیه اعضای خانواده به خصوص همسر خواهد بود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcaymna.49ne615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما