تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۲
مردان بزرگ همواره پیش از زمان خود پا به عرصه وجود می گذارند و سالیانی متمادی لازم است تا بلندای مقام و شخصیت آنان برای مردم آشکار گردد.
مردان بزرگ پیش از زمان خود پا به عرصه وجود می گذارند/ عدم بهره گیری کامل مسلمانان از سیره و شیوه حضرت علی(ع)
به گزارش عصر هامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا امیرالمومنین علی (ع) مصداق بارز این واقعیت است چنان که خود در نهج البلاغه خطبه ۱۴۹ فرمود: فردا به روزگارم در خواهید نگریست و رازهای درونم برای شما آشکار خواهد شد و پس از خالی شدن جایگاهم و نشستن دیگری به جای من مرا خواهید شناخت.

به راستی علی(ع) شخصیتی ممتاز و بی نظیر که پس از پیامبر گرامی اسلام به اعتراف دوست و دشمن از شناخت او انسان عاجز است وقتی آن عالم مسیحی(جرج جرداق،دانشمندی که بیش از ۲۰۰ بار نهج البلاغه را مطالعه کرده) میگوید ای کاش هر صد سال یکبار شخصیتی چون علی می آمد و بشر از وجود او بهره مند بودند.

علی را نه آن زمان شناختند و نه امروز چرا که پس از چهارده قرن بشر تنها به زوایایی از شخصیت شکوهمند این مرد آسمانی رسیده و کلیاتی از شخصیت او را کشف کرده است کتاب پر از مفهوم و عمیق نهج البلاغه بخشی از آثار بجا مانده از ایشان است.

حضرت علی معیار حق است

رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل بیان داشت: مهم ترین و بارزترین خصوصیت علی(ع) معیار حق بودن ایشان است که در دنیای پر غبار آنروز که بی شباهت به امروز نبوده ایشان بعنوان ولی زمان معیار حق و مدار وحدت مطرح بوده و است به طوریکه در نخست لقب فاروق اعظم از آن امیر المومنین(ع) بود چرا که علی معیار و ملاک حق بود هرکس با علی بود برحق بود و هرکس مقابل علی بود دشمن خدا بود.

حجه الاسلام و المسلمین محسن عارفی به خبرنگار اوشیدا گفت: تخلق به اخلاق نبوی و خوشه چینی از خرمن دانش پیامبر، دانش بیکران به طوری که پیامبر می فرماید من شهر علمم و علی باب ورود آن(انا مدینه العلم و علی بابها)، مقام بصیرت و یقین عمیق ایشان، پرهیزگاری و عبودیت الهی در همه لحظات، زهد و دنیاگریزی، عدالت خواهی و شجاعت و خرد انگاری مرگ که بخشی از نگاه ژرف و عمیق ایشان دارد از دیگر خصوصیت بارز حضرت علی به شمار می رود.

وی ادامه داد: ابعاد شخصیتی حضرت آنچنان وسعت دارد که در تمام زمانها و اعصار میتوان الگوی کامل جامعه و افراد و اقشار مختلف جامعه و هر انسان آزادی خواه اعم از مسلمان و غیر مسلمان قرار گیرد. ولی متاسفانه آن چنان که باید و شاید حتی شیعیان از سیره و رفتار و منش آن وجود مبارک بهره گیری کامل نکردیم و نتوانستیم الگو گیری کنیم.

شیوه زندگی امروزی ما در تضاد با سیره حضرت علی است

رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان زابل ابراز داشت: امیرالمومنین با اینگونه زندگی کردن، کاسبی کردن، مراوده اجتماعی، عمل کردن، عبادت و بندگی کردن ما مخالف است چرا که درفضای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، دینی و مذهبی، خش و خاشاک زیادی ورود پیدا کرده و در مسیر درست و سفارش شده اسلام قرار ندارد قطعا اگر سیره آن حضرت در افکار ما نهادینه می شد اینگونه نبود.

وی در این راستا ادامه داد: باید شیوه زمامداری، داد و ستد مالی، رعایت انصاف در تقسیم بیت المال و سایر خصوصیات آن حضرت و تمامی سفارشات دنیوی و اخروی آن حضرت را مورد مطالعه قرار داد. وی تاکید کرد: برای نهادینه کردن این الگوی بزرگ و انسان کامل باید کار مبنایی و ریشه ایی صورت گیرد.

وی با بیان، از بدو تولد مادر و خانواده نقش اساسی در تربیت افراد دارد تصریح کرد: قطعا وقتی حرف از آموزش می آید نقش مراکز آموزشی، مدارس و محیط های کار به ذهن خطور می کند بنابراین باید با هنرهای تعریف شده تلاش کنند تا این امر نهادینه شود و دولت مردان و تصمیم گیران نیز کمک کنند.


نهادینه کردن خصوصیات حضرت علی در جامعه وظیفه تمامی نهادهاست

عارفی با عنوان، نهادینه نمودن خصوصیات حضرت علی در جامعه همانگونه که مربوط به همه اقشار و مردم است، باید در زندگی همه دخیل شود و کل مردم الگو گیری کنند افزود: همه نهادها در این زمینه مسئولند اما نقش اساسی را پس از خانواده، نهادهای فرهنگی آموزشی بالاخص صدا و سیما بر عهده دارد.

وی تاکید کرد: هر فردی با درست عمل کردن مبلغ و معرف سیره مولا باشد و با نگاه کارشناسی و دقیق در سطوح مختلف جامعه برنامه ریزی کند خود را مسئول هدایت و راهنمایی دیگران در مسیر سیره زندگی اهل بیت(ع) بداند.

عارفی ابراز داشت: شاید می توان به جرائت گفت کم کاری ما و همه نهادها فرهنگی و آموزشی و تمام ارگانهای مسئول چه دولتی و چه غیر دولتی، عدم احساس مسئولیت احاد جامعه و واگذاری و پاس دادن به دیگران تنها بخشی از دلایلی است که جوانان به جای الگوگیری از حضرت علی از شخصیت های دیگر الگو می گیرند.

وی ادامه داد: متنوع نبودن برنامه هایی که می تواند جوانان را جذب کند، بد عمل کردن منادیان امیرالمومنین(ع) در جامعه که متاسفانه بنام علی(ع) در اذهان باقی می ماند همه برخوردها و کاستی ها تاثیر گذار است و سلیقه ها و ذائقه نسل جوان را به سوی جحود کشانده است و در این امر ماهواره و گسترش بی ضابطه فضای مجازی نقش اساسی در عدم الگوگیری مردم از شخصیتی بزرگوار همچون حضرت علی داشته است.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccmmq4.2bq148laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما