ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> شگرد جديد قاچاقچيان پرتاب موادمخدر با منجنيق | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۲
سوداگران مرگ با اعتقاد به اينكه جوينده يابنده است اينبار پس از انسداد مرزهاي سيستان و بلوچستان به روش سنتي منجنيق (فلاخن) سازي كه به نوبه خود فكر بديعي است روي آورده و مواد مخدر را با اين وسيله پرتاپ كننده از آنسوي مرز به داخل ايران انتقال مي دهند.
شگرد جديد قاچاقچيان/ پرتاب موادمخدر با منجنيق
به گزارش سرویس انتظامی عصرهامون به نقل از ایرنا، از هزار در بسته ممكن است يكي باز شود و قاچاقچيان افغان نيز به خوبي اين نكته را درك كرده اند و پس از بسته شدن مرزهاي سيستان و بلوچستان به روش ها مختلف، دستي در آستين ابتكار برده و دستگاه هاي قديمي را با شيوه اي جديد ساخته و به كار و كاسبي غير حلال مشغول شدند.
 
**ديوار امنيتي مرزي سيستان جلوي ورود مواد مخدر را بطور كامل نگرفته است
برخي از شهروندان مرزنشين شمال سيستان و بلوچستان معتقدند: قاچاقچيان براي انتقال موادمخدر از دستگاههاي پرتاب كننده بهره مي گيرند و اين مواد خانمان سوز را از داخل خاك افغانستان با اين قبيل دستگاهها به داخل خاك ايران پرتاب كرده و قاچاقچيان اين سوي مرز آنها را جمع آوري و مخفيانه وارد شهرها و روستاها مي كنند.
يكي از روستاييان شهرستان هيرمند به خبرنگار ايرنا گفت: پس از بسته شدن مرز گمان مي شد حداقل جلوي ورود مواد مخدر گرفته شود اما قاچاقچيان مواد مخدر هر روز روش هاي جديدي براي انتقال مواد پيدا مي كنند.
دوست علي براهويي ادامه داد: معمولا اينگونه عمليات مخفيانه از غروب آغاز و تا صبح ادامه دارد و صداي برخورد بسته هاي مواد مخدر به زمين نيز در حاشيه مرز به گوش مي رسد.
وي افزود: نيروهاي نظامي و انتظامي بخصوص بسيج با اينگونه فعاليت ها برخورد مي كند اما مرز ايران و افغانستان در شمال سيستان و بلوچستان بسيار وسيع است و نمي توان به راحتي از تمام موارد جلو گيري كرد.
وي تصريح كرد: همچنين در زمان پرآبي رود مشترك، قاچاقچيان با استفاده از وسيله هاي انتقال آبي، مواد مخدر را منتقل مي كنند.
يكي از ساكنان روستاي سنجراني واقع در نقطه صفر مرزي ايران و پاكستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا خاطرنشان كرد: هنگامي كه ديوار مرزي وجود نداشت بسياري از مردم مواد سوختي، آرد و ساير اقلام را بصورت سنتي به افغانستان انتقال مي دادند.
وي كه از ذكر نامش خودداري كرد افزود: همچنين در آن زمان مقدار زيادي مواد مخدر به ويژه ترياك و نيز ساير اقلام همچون چرخ خياطي و دستگاه هاي الكترونيك، پارچه و ظروف چيني و شيشه اي از اين مرز وارد مي شد، اما اينك ديوار مرزي جلوي ورود تمام اقلام را بجز مواد افيوني گرفته است.
وي به نقل از برخي قاچاقچيان گفت: در مرز شمال استان برخي نقاط ديوار مرزي به گونه اي است كه امكان عبور از آن وجود دارد و تنها از طريق دوربين كنترل مي شوند، در زماني كه شرايط جوي نامناسب و گرد و خاك هوا زياد باشد مي توان برق اين دوربين ها را قطع كرد و مواد مخدر و كالاها را عبور داد.
وي بيان كرد: البته بسياري از خودروهاي سنگيني كه از افغانستان وارد ايران مي شوند نيز ممكن است مواد مخدر را بصورت جاساز وارد كنند.
 
**مرزباني با تمام قدرت مرز را تحت نظر دارد
فرمانده مرزباني سيستان و بلوچستان اظهار داشت: مرزباني اين استان با تمام قدرت مرز را تحت نظر دارد و با شناسايي نقاط مختلف آن اقدام به بستن مرز كرده است.
سردار رهام بخش حبيبي بيان كرد: مرزهاي سيستان و بلوچستان از طريق ايجاد ديوار مرزي، حفر گودال و سيم خاردار بسته شده اند و در جاهايي كه امكان وجود هيچ يك از اين موارد نيست گشت هاي 24 ساعته بصورت شيفتي فعاليت دارند.
وي افزود: با وجود تمام تدابير، يكي از روش هاي جديد قاچاقچيان براي انتقال مواد مخدر پرتاپ كردن آنها از روي موانع ايجاد شده، است.
وي تصريح كرد: آنها با استفاده از آهن هاي نبشي و تيوپ تاير خودرو نوعي منجنيق ساخته كه براي پرتاپ 10 كيلو مواد مخدر تا فاصله يك يا 2 كيلومتري كاربرد دارد كه بسياري از اين منجنيق ها توسط مرزباني كشف و ضبط شده است.
فرمانده مرزباني سيستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: عمده كار قاچاقچيان از غروب آفتاب آغاز و تا صبحگاه ادامه دارد.
سردار حبيبي ادامه داد: هم اينك هيچگونه تهديد امنيتي در مرزهاي سيستان و بلوچستان وجود ندارد.
 
**توسعه تجهيزات الكترونيك سبب جلوگيري از فعاليت قاچاقچيان مي شود
فرماندار شهرستان مرزي هيرمند در شمال سيستان و بلوچستان اظهار داشت: توسعه تجهيزات الكترونيكي پيشرفته در نقاط مرزي و نيز استفاده از X-Ray (ايكس ري) در گمرك ميلك مي تواند سبب جلوگيري از فعاليت قاچاقچيان شود.
محمدعلي پيري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: گاهي در شرايط جوي خاص قاچاقچيان اقدام به قطع برق سامانه هاي الكترونيكي و اپتيكي در مرز مي كنند كه براي جلوگيري از اين اقدام بايد از سامانه تامين برق خورشيدي استفاده شود.
وي با اشاره به رفت و آمد زياد وسايل نقليه از مرز ميلك اين شهرستان ادامه داد: تعداد زيادي خودرو از مرز ميلك تردد مي كنند و از آنجائي كه احتمال جاسازي مواد مخدر و اقلام قاچاق در خودروها وجود دارد بايد از سامانه هاي X-Ray براي كنترل اين خودروها استفاده شود.
وي افزود: با وجود بستن مرزهاي شمالي سيستان و بلوچستان شماري از قاچاقچيان، مواد مخدر را از فاصله اي دورتر بوسيله برخي دستگاه هاي پرتاب كننده (منجنيق) از آنسوي مرز به داخل خاك ايران پرتاب و برخي نيز از طريق آب رودخانه اقدام به انتقال اين مواد مي كنند.
فرماندار شهرستان مرزي هيرمند در شمال سيستان و بلوچستان تصريح كرد: اين شهرستان هيچگونه معتاد پرخطري ندارد و در سال قبل كلاس هاي آشنايي با مضرات مواد مخدر در طرح اوقات فراغت برگزار شد.
شهر دوستمحمد مركز شهرستان هيرمند در 240 كيلومتري شمال زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان و در همسايگي ولايت نيمروز افغانستان قرار دارد.
البته بسياري از مردم منطقه با ايجاد ديوار مرزي موافق نيستند و معتقدند اين ديوار كار و معيشت آنها را با مشكل رو به رو كرده در حالي كه از ورود مواد مخدر به طور كامل جلوگيري نكرده است. 
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfmxdc.w6djyagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما