تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۲
استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) بر ضرورت فرهنگ سازی گفتمان اقتصاد مقاومتی در جامعه تاکید کرد.
لزوم فرهنگ سازی گفتمان اقتصاد مقاومتی در جامعه
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمد نعمتی افزود: اقتصاد مقاومتی باید به یک گفتمان عمومی و فراگیر در جامعه رواج پیدا کند بنابراین در این میان رسانه های نقش بی بدیلی در گفتمان سازی اقتصادی دارند .

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) به مقوله فرهنگ سازی گفتمان اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: نکته ای که در این خصوص بایستی توجه شود این است که موضوع اقتصاد مقاومتی چیست؟

وی افزود: موضوع اقتصاد مقاومتی نمی تواند متفاوت از دانش اقتصاد باشد و این دانش چیزی جزء ساماندهی اموری همچون مقوله منابع طبیعی و ثروت های عمومی جامعه، کالاهای خصوصی،کالاهای عمومی و پول نیست.

نعمتی اظهار داشت: بطور کلی دانش اقتصاد ساماندهی تولید و توزیع چهار مقوله مزبور را بر عهده دارد و هدف اقتصاد مقاومتی ساماندهی این مهم به گونه ای که جامعه با توجه به توانمندیها و ظرفیت های خود به تولید و توزیع بپردازد و کمترین وابستگی را به خارج داشته و در مقابل تکانه های خارجی مقاوم باشد و بتواند واکنش نشان دهد.

وی تاکید کرد: حاکمیت ( قوه مجریه، مقننه و قضائیه ) برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید ملی باید نگاه خود را بر روی این چهار مقوله مهم و اساسی متمرکز کند.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع )گفت: متاسفانه امروز تعداد موانع در کشور برای کسب و کارهای جدید به حدی زیاد است که دیگر تولید خصوصی در جامعه توجیه اقتصادی نداشته و به صرفه نیست از این رو می طلبد فضای کسب و کار در جامعه تغییر کند.

وی افزود: شعار اقتصاد مقاومتی گویای این است که دولتمردان تاکنون با سیاست های اقتصادی، حمایتی، نظام پولی ، قوانین و مقررات موجود نتوانسته انداقتصاد کشور را ساماندهی کنند بنابراین برای شکوفایی اقتصادی بایستی طرحی نو در انداخت.

نعمتی تصریح کرد: متاسفانه قوانین مزاحم و بروکراسی کاذب اداری روند رونق کسب و کار را در جامعه فلج و هزینه های تولید را به شکل سرسام آوری افزایش داده است.

وی در ادامه با اشاره به این جمله که "فضاهای قانونی و نهادی برای رونق اقتصادی و تولید در کشور مطلوب نیست "، گفت: متاسفانه اتکای اقتصادی ایران به درآمدهای نفتی هر روز بیشتر شده است و همواره بودجه کشور بوی نفت می دهد و این زیبنده اقتصاد یک کشور اسلامی نیست.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در مصاحبه با رادیو اقتصاد  گفت: در حوزه نظام پولی، کشور با مشکلات جدی مواجه است که باید راهکارهای مناسبی برای برون رفت از این مشکلات طراحی و تنظیم شود.

وی افزود: کشور در ساماندهی منابع طبیعی و ثروت های عمومی جامعه، کالاهای خصوصی،کالاهای عمومی و پول به شدت دچار نابسامانی است.

نعمتی اظهار داشت: در ایران موقعیت های اقتصادی فراوانی وجود دارد که هنوز شناخته نشده است بنابراین می طلبد مردم و دولت در چارچوب شناخت عرصه های بکر اقتصادی این مملکت قدم های موثری بردارند.

وی در پاسخ به اینکه چرا از ظرفیت های اقتصادی کشور بهره برداری اصولی نمی شود، گفت: قواعد بازی به گونه ای در اقتصاد کشور طراحی شده است که بازیگران خاصی می توانند در آن بازی کنند به همین دلیل در بحث شکوفایی مزیت های اقتصادی و تولید، مشارکت عمومی در جامعه وجود نداشته و از طرفی مقوله کارآفرینی در کشور مهجور واقع شده است.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع)گفت: حاکمیت باید قواعد بازی را به گونه ای طراحی کند که مردم این احساس را داشته باشند در این بازی اگر شرکت نمایند منصفانه بهره مند می شوند.

وی افزود: در حال حاضر بستر بازی برای مردم فراهم نیست بنابراین تا بستر بازی فراهم نباشد مشارکت عمومی در جامعه شکل نخواهد گرفت.

نعمتی اظهار داشت: ساختار اقتصاد دولتی، متمرکز و فراگیردر کشور وجود دارد که بیشتر در تصدیگری های اقتصادی وارد شده و از طرفی سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی هنوز به سامان نرسیده است.

وی گفت: حاکمیت خود تصدی تولید کالاهای خصوصی را در کشور بر عهده دارد بنابراین در چنین فضا و بستری هیچ وقت نباید مشارکت عمومی را به انتظار نشست.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: مزیت های اقتصادی زیادی در سطح استان های کشور وجود دارد که متاسفانه از این موقعیت های اقتصادی هیچگونه بهره برداری صورت نمی گیرد.

انتهای پیام/7473
https://www.asrehamoon.ir/vdcfcydc.w6djtagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما