تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۹
ورود اتباع خارجی غیر مجاز همان مهمانان های ناخوانده ای که حالا برای خودشان یک پا میزبان شده اند، آنهایی که اگر توانستند از راه قانونی و اگر نتوانستند از راه های قاچاق خودشان را به مرزهای ایران رسانده اند.
تشکیل کارگروه ورود و خروج اتباع بیگانه غیرمجاز امری ضروري دراستان/ نسبت ارتکاب جرایم این اتباع در مقایسه با اهالی استان بالاست
به گزارش عصرهامون به نقل از دادمردان، مساله اقامت اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان چه به صورت مجاز یا غیرمجاز و معضلاتی که این حضور ناموزون فرهنگ‌ها در کنار هم به دنبال خواهند داشت، قصه‌ای کهنه است که هر روز با رنگی تازه، موضوعی نو و چالشی جدید مطرح شده و همچنان در حال بحث و بررسی و پیگیری است. معضلاتی از سکونت غیرمجاز، ازدواج‌های غیررسمی، تولد هزاران فرزند بی‌هویت و آمار بالای جرایم این اتباع گرفته تا نفوذ سایه‌وارشان به بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی و دامن زدن به معضلات بیکاری آن هم در شرایطی که آمارها خود حاکی از عدم تناسب تعداد روبه‌رشد متقاضیان کار و رو به کاهش فرصت‌های شغلی است.
 
ورود اتباع خارجی غیر مجاز همان مهمانان های ناخوانده ای که حالا برای خودشان یک پا میزبان شده اند، آنهایی که اگر توانستند از راه قانونی و اگر نتوانستند از راه های قاچاق خودشان را به مرزهای ایران رسانده اند.
 
استان سیستان وبلوچستان که مرز بین دوکشور افغانستان و پاکستان است امروزه  ورود این مهمانان ناخوانده یکی از مشکلات استان به شمار می آید واقعیت آن است که وضع اشتغال کشور در پی حضور غیرقانونی اتباع بیگانه و نیروی کار غیرمجاز چندان مطلوب نیست که در این میان بیشترین ضرر متوجه کارگر ایرانی است که دغدغه جایگزین شدن با نیروی کار ارزان را دارد.
 
 در همين رابطه معاون رئیس کل دادگستری استان در گفت و گو با دادمردان، اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با عنایت به همجواری با کشورهای مجاور شرقی و دارا بودن بیش از یک هزار و دویست کیلومتر مرز زمینی و دریایی پیشانی ورود اتباع بیگانه به کشور محسوب می گردد.
محمدعلی حمیدیان در ادامه با آسیب شناسی وضعیت موجود استان ابراز کرد: فقدان مزمت های اشتغال در جامعه مبدا، همگرایی مذهبی و قومیتی و پایین بودن شاخص های امنیت اجتماعی از انگیزه های اساسی مهاجرت اتباع بیگانه به استان می باشد، فرایندی که بعضاً بواسطه عدم جذب این گروه های اجتماعی در جامعه مقصد به شکل گیری سکونت گاه های غیررسمی و مشاغل زیرزمینی منجر می گردد. وی با انتقاد از وضعیت موجود افزود: متأسفانه آمار صحیح و معتبری در خصوص حجم و فراوانی اتباع بیگانه غیرمجاز در استان وجود ندارد و این امر خود بر دشواری اتخاذ برنامه های جامع و کاربردی با رویکرد پیشگیرانه در این حوزه می افزاید.
این مسئول با اشاره به پیامدهای اجتماعی ، حضور و اقامت اتباع بیگانه در استان گفت: ازدواج اتباع بیگانه غیرمجاز با دختران ایرانی، اشغال فرصت های اشتغال و کسب و کار استان و افزایش آمار بیکاری اهالی بومی، نسبت بالای ارتکاب جرایم این اتباع در مقایسه با اهالی استان، تشکیل و گسترش حاشیه نشینی در شهرهای استان و برخی از مسائل و پیامدهای امنیتی-انتظامی تنها گوشه ای از معضل حضور گسترده اتباع بیگانه غیرمجاز در استان می باشد.
حمیدیان مهم اقدام پیش رور در این حوزه را شناخت وضعیت موجود استان عنوان نموده و افزود: فقدان اشراف اطلاعاتی خصوصاً داده های آماری و اطلس جغرافیایی ورود و اقامت اتباع بیگانه غیرمجاز در استان را یک ضرورت اجتناب ناپذیر عنوان نموده ، فرایندی که در صورت عدم تحقق مدیریت و کنترل اجتماعی بر این گروه های اجتماعی را دشوار و بعضاً محال می سازد.
وی در انتها با تأکید بر ضرورت تشکیل کارگروه ورود و خروج اتباع بیگانه غیرمجاز با رویکرد پیشگیرانه گفت: در سال 1395 این کارگروه با حضور نهادها و سازمان های متولی راه اندازی شده و با تحقق الگوی مدیریت بحران از پیامدهای حضور اتباع بیگانه غیرمجاز به نحو محسوسی در استان پیشگیری خواهد شد.
انتهاي پيام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjiteo.uqexyzsffu.html
منبع : دادمردان
نام شما
آدرس ايميل شما