ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> سیر صعودی سل در جنوب شرق از هر 100 هزار نفر، 78 نفر مبتلا می شوند | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۰
گزارش عصرهامون از وضعیت شیوع بیماری سل در ایران؛

سیر صعودی سل در جنوب شرق/ از هر 100 هزار نفر، 78 نفر مبتلا می شوند

سیر صعودی بیماری سل در سیستان و بلوچستان در سال های اخیر روند رو به رشدی به خود گرفته است به طوری که از هر 100 هزار نفر سیستانی و بلوچ ، 78 نفر به این بیماری مبتلا می شوند.
سیر صعودی سل در جنوب شرق/ از هر 100 هزار نفر، 78 نفر مبتلا  می شوند
به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت عصرهامون، خشکسالی، طوفان های گرد و خاک سال های اخیر و همسایگی با کشورهای پر خطر دستاورد هایی چون بیکاری، مهاجرت، بیماری و نا امنی را برای سیستان به ارمغان آورده است با این وجود یکی از دستاورد های بزرگی که سبب شده تا در سال های اخیر در هر دقیقه 3 سیستانی و بلوچ فوت کنند شیوع بیماری سل در استان بوده است.
بنا بر اظهارات جواد اکبری زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان زابل به دلیل هم مرزی با کشورهای بیماری خیز افغانستان و پاکستان، از هر 100 هزار نفر سیستانی و بلوچ، 78 نفر مبتلا به سل می باشند.
 
از هر 100 هزار نفر، 78 نفر به سل مبتلا  می شوند
به گفته وی: سل و سوتغذیه 2 معضل اساسی در سیستان و بلوچستان به شمار می رود که در راستای مبارزه با آن در طی سال های اخیر تلاش های وافری انجام گرفته است.
اکبری زاده افزود: در 10 سال گذشته به طور میانگین از هر 100 هزار نفر، حدود 120 نفر در سیستان و بلوچستان به بیماری سل مبتلا بوده که متاسفانه با آمار بالایی مواجه بوده است.
وی ادامه داد: با تلاش های انجام شده در طی سال های اخیر آمار ابتلا به سل در استان به 78 نفر در هر صد هزار نفر رسیده است که با این وجود نسبت به سایر نقاط کشور از آمار بالایی برخوردار است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل تصریح کرد: به دلیل هم مرزی با 2 کشور افغانستان و پاکستان که دارای بدترین وضعیت بهداشتی هستند و همچنین به خاطر خشکسالی های اخیر و ریزگردها که عامل مستعد کننده در بحث سل می باشد با وجود اقدامات ارزنده آمار سل در استان بالاست.
 
سیستان رکوردار وضعیت بد تغذیه ای
وی با بیان اینکه، هرچه وضعیت تغذیه ای پایین تر باشد سل گسترش بیشتری دارد افزود: عدم همکاری و عدم مراجعه برخی از شهروندان با توجه به اینکه بیشتر خدمات آزمایشگاهی رایگان می باشد افزایش سل را در برداشته است.
وی با اشاره به اینکه، مشکل راه اندازی بخش رادیولوژی در سیستان برطرف شده است، عنوان کرد: مراکز شبانه روزی موجود در مراکز بهداشتی روستایی پنج شهرستان سیستان به بیماران سرپایی، خدمات ارایه می کنند.
اکبری زاده افزود: کشور به هفت منطقه سوءتغذیه ای تقسیم شده است که در این راستا سیستان و بلوچستان با خشکسالی های اخیر و عدم توان مالی مردم با فاصله بسیار در بدترین وضعیت تغذیه ای قرار دارد.
 
عوارض سل مقاوم به درمان
علی اکبر ولایتی رئیس هفتمین کنگره بین‌المللی بیماری های ریوی، در نشست خبری هفتمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ریوی، مراقبت‌های ویژه و سل  با بیان اینکه همه کشورها کمابیش گرفتار بیماری سل هستند، گفت: البته در این زمینه پیشرفت‌هایی در کشور صورت گرفته و در حال حاضر میزان بیماری سل کمتر از میزان آن در اوایل انقلاب است؛ بطوریکه در اوایل انقلاب میزان ابتلا به سل به ازای هر ۱۰۰ هزار جمعیت بیش از ۴۰ نفر بود. اما این عدد اکنون به زیر ۲۰ نفر ابتلا در این جمعیت رسیده که البته باید کمتر شود و وزارت بهداشت در این زمینه اقداماتی را انجام می‌دهد. کاهش ابتلا به سل جز با مراقبت‌های بهداشتی محقق نمی‌شود.
وی با اشاره به برنامه‌ای با عنوان DOST که سازمان بهداشت جهانی آنرا دنبال می‌کند، گفت: وزارت بهداشت نیز به دنبال اجرای این برنامه است که عنوان آن درمان سل و مراقبت مستقیم است. به این صورت که بیمار به خانه‌های بهداشت مراجعه کرده و در آنجا دارو را به بیمار می‌دهند تا مطمئن شوند که آنرا مصرف می‌کند. این نوع درمان، درمان موفقی است و از بروز سل مقاوم به درمان جلوگیری می‌کند.
 
هر دقیقه ۳ نفر به علت بیماری سل فوت می کنند
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: درمان بيماری سل که در گذشته ۲ سال طول می کشيد اکنون حداقل ۶ ماه زمان نياز دارد اما عامل مهم برای درمان، همکاری بيماران برای تداوم معالجه است.
محمدرضا مسجدی افزود: اگرچه بيماري سل در صورت مراجعه به موقع بيمار و تشخيص به موقع در بيش از ۹۰% موارد قابل درمان و علاج قطعي مي باشد، اما ضعف برنامه هاي ملي و عدم تمکين صحيح بيماران به درمان موجب بروز موارد مقاوم اين بيماري شده است.
وی افزود: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني در سال ۲۰۱۴، از ۴۸۰ هزار مورد سل مقاوم، ۴۰درصد آنها فوت نمودند. به همين جهت سازمان‌هاي حامي در سطح بين المللي از تحقيقات در زمينه کشف داروهاي موثر براي علاج موارد مقاوم اين بيماري به طور وسيع پشتيباني مي کنند. پژوهش هاي انجام شده بر روي بيش از هزار بيمار مبتلا به سل MDR و XDR در کره جنوبي و چين اثربخشي داروي Linezolid را نشان داده است.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه با اينکه بيماري سل قابل پيشگيري و درمان است، گفت: اما هر دقيقه سه نفر در دنيا به علت اين بيماري فوت مي کنند. در کشورهاي در حال توسعه، به علت ضعف سيستم هاي بهداشتي و درماني و عدم توجه به برنامه هاي ملي کنترل سل، بیماری سل بیشتر  مشهود است. با شرايط فعلي که ميزان بيماري ۱/۵ درصد در سال کاهش مي يابد، پايان بيماري در سال ۲۰۳۰ قابل دسترسي نمي باشد.
انتهای پیام/9031
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcepe8v.jh8exi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما