تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۴
استفاده بیش از حد شبکه‌های اجتماعی تعاملات رو در رو را کاهش می دهد و موجب کاهش تمرکز افراد بر روی اهداف اساسی زندگی حقیقی خواهد شد.
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون،به نقل از پایگاه خبری لادیز، فضای مجازی در مقام یک پدیده نوظهور امکان خواندن، دیدن و شنیدن سهل‌الوصول را به کاربر می‌دهد و به وسیله ای برای گذران وقت تبدیل شده است و از سوی دیگر به نسبت دیگر سرگرمی‌ها ارزان است و نظارت چندانی هم بر آن صورت نمی‌گیرد، متأسفانه گسترش نفوذ شبکه‌های اجتماعی مجازی در کشور مشهود است در ارتباط‌های روزانه با دوستان و آشنایان کمتر کسی را می‌توان دید که در یکی از شبکه‌های اجتماعی مجازی عضو نباشد و این آغازگر ماجرا و واقعه‌ای است که در آینده‌ای نه چندان دور، گریبان‌گیر می‌شود.
شاید در برخی از موارد شبکه‌های اجتماعی مفید بوده و برخی از امور به سهولت انجام می‌شود اما باید دانست که همگان درست استفاده کردن از این فضاها را نیاموخته و به گونه‌ای از آسیب‌های آن ناآگاه هستند، نهان کردن شخصیت اصلی افراد در شبکه‌هایی چون تلگرام، واتس‌آپ و… نمایاندن خود با چهره و شخصیتی فریبنده یکی از آفات این شبکه‌ها است، از سوی دیگر برخی به دنبال مسائل و موضوعاتی دیگر و گاه مخالف با اخلاق در این ارتباط‌گیری‌ در شبکه های اجتماعی هستند و متأسفانه بسیاری از افراد  به‌ ویژه  بانوان به دلیل فراغت بیشتر غافل از این ترفندهای شیطانی به سهولت در شبکه‌ها عضو شده و حتی در پاره‌ای موارد با انتشار عکس‌های خود به سادگی فریب دیگران را می‌خورند.
فضای مجازی هم درست مانند دنیای حقیقی، قواعد و قوانین خاص خود را دارد که عدم پایبندی به آنها در نهایت موجب آسیب رسانی به خود و دیگری می شود، یکی از ویژگی های این فضا امکان داشتن هویت های مجازی و غیر واقعی برای افراد است از این رو یک شخص می تواند با حساب های کاربری مختلف در قالب هویت های متفاوتی ظاهر شود؛ بدون آنکه کسی او را بشناسد و گاهی ساعت ها حضور در شبکه های اجتماعی گوناگون و گشت زدن در فضای مجازی موجب می شود تا کاربران به خصوص جوانان و نوجوانان مرز بین فضای مجازی و حقیقی را گم کنند.
افراد به دلایلی از قبیل میل به نوجویی و هیجان خواهی، میل به محبوبیت و خود شیفتگی، حفظ ارتباط با دیگران درعین تنهایی، برای فرار از محرک‌های تنش آور بیرونی، قابل احترام بودن با استفاده از پوشش هویت دوم، چشم و هم چشمی... فارغ از اشراف کامل به محیط شبکه‌های اجتماعی به عضویت این شبکه‌ها در می آیند.
استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی تعاملات رو در رو را کاهش می دهد و موجب کاهش تمرکز افراد بر روی اهداف اساسی زندگی حقیقی خواهد شد و همچنین احساس نیاز به توجه و خطر ابتلا به افسردگی را به شدت افزایش خواهد داد چرا که  به جهت مقایسه پیوسته خود با دیگران اعتماد به نفس افراد را تقلیل داده و سبب ایجاد نارضایتی از خود می شود، با ایجاد هیجانات کاذب خواب افراد دچار اختلال شده و انظباط زندگی فردی و اجتماعی آنها مختل خواهد شد، گشت و گذارهای بی هدف ، بهره وری مغز از دریافت کنش‌های پیرامون را ضعیف کرده و کاهش واکنش سیستم‌های حسی فرد را به دنبال خواهد داشت بنابراین به یقین می توان گفت حضور بیش از حد در شبکه‌های اجتماعی نابود کننده خلاقیت کاربران بویژه نوجوانان است.
خطری که همه کاربران شبکه‌های اجتماعی فارغ از سن، جنسیت، تحصیلات، طبقه اجتماعی و ملیت را تهدید می کند نفوذ به حریم خصوصی آنها است، اگرچه کاربران با نام مستعار و یا هویتی مجازی در این شبکه‌ها حضور یابند باز هم تفاوتی در نفوذ به حریم خصوصی آنها نخواهد داشت. برای حفظ حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی، هر کاربر ابتدا باید خود حریم خصوصی خویش را رعایت کند، چنانچه کاربر برای حریم شخصی و خصوصی خود ارزش قائل نشود نباید توقع داشته باشد کاربران دیگر ارزشی برای حریم خصوصی وی قائل شوند.
برای مصون ماندن از آسیب های فضای مجازی در وهله اول باید در سطح خانواده‌ها فرهنگ‌سازی کرد و به آنها آموخت فقط در زمان فراغت به فضای مجازی بپردازند و در عین حال، یک سیستم نظارتی هم باید در خانواده‌ها پیاده و اجرا شود، در وهله دوم، سازمان‌ها، ادارات و نهادهایی که اینترنت رایگان و نامحدود دارند باید نوعی محدودیت زمانی را برای استفاده از این فضا اعمال کنند. در کشوری مثل فرانسه این اتفاق افتاده است، تا زمانی که اینترنت بی‌نهایت است و محدودیت زمانی هم وجود ندارد، نت‌گردی‌های بی‌هدف طبیعی خواهد بود.
در حوزه ملی اهتمام مسولین در ایجاد شبکه ملی اطلاعات می تواند از مهمترین راه حل‌ها جهت کاهش آسیب‌ها باشد که در بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین این شبکه ملی شکل گرفته و آنها را نه تنها نسبت به تهدیدهای خاص موسسان فضای مجازی از جمله آمریکا مصون ساخته، بلکه سبب ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و منفعت ملی شده است.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcceeq4.2bq0o8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما