ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> واردات گدا زیر چتر قاچاقچیان انسان لکه زشت تکدی‌گری بر چهره شهرهای سرزمین نخل و کویر | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۴
در حالی این روزها معضل گدایان وارداتی یا غيربومی به پدیده ای آزاردهنده بدل شده و این شهروندان به ظاهر ژنده پوش احساسات مردم را به زیر تیغ برده اند که لکه زشتی نیز بر چهره شهر وارد کرده اند.
واردات گدا زیر چتر قاچاقچیان انسان/ لکه زشت تکدی‌گری بر چهره شهرهای سرزمین نخل و کویر
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، شاید اگر این روزها بخواهید به خیابان های شهر برای خرید و یا کاربانکی و یا پشت چراغ قرمز بروید نخستین چیزی که توجه افراد را به خود جلب می کند وجود کودکان سیاه چرده با لباس های پاره است که بدنبال شهروندان می دوند و از آنان پول می خواهند.
کودکانی که از لهجه شان مشخص است ایرانی نیستند. این گداهای خبره نه تنها بهتر از هرایرانی زمان واریز یارانه را می دانند و در کنار عابر بانک ها چنبره می زنند بلکه چای نخورده پسر خاله شده اند و آسایش را از شهروندان برای تردد در خیابان های سطح شهر سلب کرده اند.
با این حال با وجود محرومیت ها و معضلات فراوان اجتماعی و اقتصادی در سیستان و بلوچستان، حضور بی شمار متکدیان پاکستانی در شهرهای این استان مشکلات اجتماعی شهرهای این استان به ویژه زاهدان را 2 چندان و چهره این شهرها را ناخوشایند کرده است به طوری که به دلیل نبود نظارت کافی و فراهم بودن شرایط برای این فعالیت غیرمجاز در این استان مرزی، این روزها شاهد افزایش متکدیان و جولان آن ها در شهر زاهدان به عنوان مرکز این استان هستیم.
مردم از کمک کردن به متکدیان خودداری کنند
محمدتقی اوکاتی در این زمینه در گفت وگو با دادمردان اظهار داشت: ساماندهی تمامی متکدیان توسط سازمان‌های متولی در حال انجام است، اما وظیفه اصلی جمع‌آوری آنها بر اساس مصوبات بر عهده شهرداری است. 
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان  افزود: شهرداری‌ها با همکاری ناجا مسئول جمع‌آوری متکدیان و کودکان کار هستند پس از جمع‌آوری، در ستاد ساماندهی متکدیان نمایندگانی از تمامی دستگاه‌های مربوطه گرد‌هم آمده و این افراد را دسته‌بندی و تحویل  مراکز ذیربط می‌دهند. 
وی یکی از دلایل افزایش متکدیان در استان را رفعت مردم عنوان کرد و گفت: تعداد زیادی از این افراد معتاد هستند و این پول را صرف مواد مخدر می کنند لذا بهتر است شهروندان از کمک کردن به این افراد خودداری کنند. 
متولی دستگیری متکدیان خارجی نیروی انتظامی است
وی در زمینه چگونگی دسته‌بندی این متکدیان اظهار داشت: از بین این متکدیان، افراد بالای ۶۰ سال که توانایی انجام کار ندارند، به کمیته امداد امام خمینی معرفی می‌شوند، ‌افرادی هم که قادر به انجام فعالیت و کار هستند به اداره کار و امور اجتماعی معرفی و اداره کار ‌با توجه به مهارت‌هایشان آنها را به کارفرمایان معرفی می‌کند و کودکان زیر ۱۸ و معلولین به بهزیستی معرفی می شوند. 
اوکاتی در ادامه بیان کرد: در صورتی که این متکدیان مهارتی نداشته باشند آنها را به آموزش فنی و حرفه‌ای ارجاع داده و بعد دوباره به اداره کار معرفی می‌شوند. 
مردم به جای پول به متکدیان، از کودکان کار حمایت نمایند
این مسئول خاطر نشان کرد: متکدیان شهرستانی هم با حمایت ستاد ساماندهی به شهرهای خودشان روانه خواهند شد. 
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان افزود: حضور اتباع خارجی به ویژه متکدیان در منطقه غیر قانونی است و تنها نیروی انتظامی متولی دستگیری آنها است و پس از دستگیری به سازمان امور اتباع خارجه برای انتقال به کشورشان ارجاع داده می شوند. 
وی در پایان سخنانش متکدیان را عامل زشتی شهرها عنوان کرد و از مردم خواست با کمک بی جا به این متکدیان که همه می دانیم پول را صرف چه کاری می کنند به جلوه زشت بخشیدن به شهر و استان خود کمک نکنند و به جای پول دادن به متکدیان همین مبلغ را از کودکان گل ، روزنامه و …که برای فروش دارند بخرند تا این افراد حداقل مزد کار خود را دریافت کنند نه پول تکدی گری. 
تکدی گری جرم است 
معصومه نوری کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی با بیان اینکه حقوق مستمندان واقعی با پدیده گدائی‌ پایمال می شود، اظهار داشت: بر اساس قانون مجازات اسلامی، هرکس تکدی گری و گدایی را وسیله امرار معاش قرار دهد و یا طفل صغیر و افراد غیر رشید را وسیله تکدی قرار دهد، مجرم شناخته شده و مرتکب، علاوه بر استرداد مال به حبس محکوم می شود.
تکدی گری، از جمله فعالیت های غیرمجازی است که برخی برای دست یابی آسان و بدون زحمت به پول به آن مشغول هستند.
با این حال اضافه شدن متکدیان خارجی به جمع متکدیان داخلی، نه تنها باعث تشدید بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی و زشت‌تر‌شدن چهره شهرها می‌شود، بلکه گاهی با شیوع برخی بیماری‌ها در کشور نیز همراه است. به طوری که بارها از سوی مسئولین در گزارش های آماری اعلام شده است که بسیاری از بیماری ها چون وبا و مالاریا از آن سوی مرز وارد می شود. با این وجود امیدواریم مردم با شناخت دقیق‌ از نیازمندان و مستمندان واقعی به پرداخت کمک‌های نقدی و غیر نقدی خویش اقدام کنند، تا مورد سوء استفاده متکدیانی که به صورت سازماندهی شده و یا با استفاده از اهرم تحریک احساسات و عواطف انسانی شهروندان، به کسب درآمدهای این چنینی می پردازند، به نحو قابل توجهی کاهش پیدا کرده و با فرهنگ سازی مناسب جامعه ای بدون وجود متکدی را تجربه کنيم.
 
انتهای پیام/9031
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaoona.49ny615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما