تاریخ انتشار :پنجشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۳
جمهوری اسلامی ایران با برخی کشورها روابط دیپلماتیک ندارد به همین جهت به صورت مستقیم برای ایرانیانی که قصد سفر به این کشورها دارند ویزا صادر نمی شود.
آیا اخذ ویزا از طریق کشور ثالث درخور شان یک ایرانی است؟
به گزارش سرویس سیاسی عصرهامون، رواديد(ویزا) اجازه مخصوصي است که كنسولگري هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور پس از کسب موافقت وزارت امورخارجه جهت اتباع خارجي به منظور مسافرت به ايران براي مدت محدود و معینی صادر مي کنند. 
 
اخذ ویزا از طریق کشور ثالث درخور شان یک ایرانی است؟

اگر بخواهیم بدانیم کدام کشورها با انعقاد موافقتنامه، به اتباع ایرانی ( همه اتباع و نه صرفا مسئولان و همراهانشان ) اجازه داده‌اند که به این کشورها سفر کنند باید بگوییم: سوریه، کردستان عراق، ترکیه، هائیتی، بولیوی، نیکاراگوئه و گرجستان در این لیست جای می‌گیرند و بقیه کشورها وضعیت‌های متفاوتی دارند که در جدول زیر به تفکیک قاره مشاهده می‌شود. برخی گزارش‌ها هم حاکی از این است که هم‌اکنون فهرست 19 کشور از قاره‌های مختلف که قرار است تفاهم نامه لغو روادید با هدف گسترش ارتباطات بین ملت‌ها با مقامات آنها امضاء شود در دستور کار وزارت امور خارجه قرار دارد. 
 
لغو روادید نشانه خوبی است از وضعیت سیاست خارجی کشور و تا آن اندازه مهم است که همه ساله توسط موسسه Henley & Partners فهرستی منتشر می‌شود که در آن معتبرترین پاسپورت‌ کشورها لیست می‌شود. در آخرین نسخه این فهرست که مربوط به سال 2011 است کشور ایران در رده 94 قرار دارد. در این رده‌بندی کشور دانمارک در صدر قرار دارد و شهروندان دانمارکی می‌توانند بدون روادید به 173 کشور جهان سفر کنند. 

اما گزینه دیگری هم وجود دارد، تعدادی از کشورها هستند که به دلایل مختلف جمهوری اسلامی ایران با انها روابط دیپلماتیک  ندارد به همین جهت به صورت مستقیم برای ایرانیانی که قصد سفر به این کشورها را دارند ویزا صادر نمی شود. 

درست است که در صورت نبودن روابط دیپلماتیک با سازوکار های مختلف  هم چون حافظ منافع موضوعات مختلف میان دو کشور پیگیری می شود اما در صورت سفر مردم، دو کشور هیچ تضمینی برای امنیت افراد وجود نداشته و مسئولیت از کشور مبدا سلب خواهد شد. 

اما آیا اخذ ویزا از طریق کشور ثالث درخور شان یک ایرانی است؟ 

بدون شک جمهوری اسلامی ایران روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و .. خود را با دیگر کشورها را بر اساس منافع و آسایش ملت خود تنظیم کرده و در هرگونه رابطه حفظ شان و خطوط قرمز را مد نظر قرار خواهدد داد به همین جهت نداشتن رابطه و قطع رابطه با یک کشور به دلیل نبودن و حفظ نشدن یکی از موارد اشاره شده است. 

با توجه به انچه گفته شد در شان یک ایرانی نخواهد بود که برای سفر به کشورهایی که با انها روابط دیپلماتیک نداشته و یا در تنش ساسی حاد هستیم بخواهد از طریق کشور ثالث اقدام به اخذ ویزا کرده و متحمل سختی های بسیاری که در این راه وجود دارد شود البته  منکر آزادی های فردی نشده و هر کس مختار است برای زندگی خود تصمیم بگیرد و در این زمینه بار حقوقی ای نیز بر گردن کسی نیست اما هدف از تذکر این نکته تنها حفظ ارزش و آسایش ایرانیان در مواجهه با دیگر کشورها است. 


به هر حال با توجه آنچه به بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی گفته می شود، باید در کنار مسئولان و دستگاه دیپلماسی نیز هموطنان هم در تحقق این امر کوشا باشند. 

انتهای پیام/7473 https://www.asrehamoon.ir/vdcep78v.jh8npi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما