تاریخ انتشار :شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۳
بخشدار لادیز گفت: 3 منطقه پلی متال کلک، خارستان و دربیابان در بخش لادیز واقع شده است که در این مناطق انواع کانی های فلزی از جمله طلا وجود دارد .
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون،به نقل از پایگاه خبری لادیز؛ احسان الله ریگی در گفت و گو با خبرنگار لادیز اظهار کرد: واژه لادیز یک کلمه مربوط به دوره اشکانی به نام «لادژ » بوده که بعد از ورود اعراب به ایران این لفظ از لادژ تبدیل به لادز شده  و در واقع واژه لادیز به معنای دره ای است که در وسط آن قلعه ای واقع شده است که مقصود همان قلعه لادیز می باشد.
وی افزود: بخش لادیز دارای 3 دهستان شامل دهستان های لادیز، جون آباد، تمین  و همچنین 200 پارچه آبادی است و بخش لادیز به واسطه قدمت تاریخی  و قرار گرفتن در دامنه کوه تفتان دارای موقعیت منحصربفردی است.
بخشدار لادیز با اشاره به پیشینه تاریخی لادیز، خاطرنشان کرد: در سال 1966 تحقیقی توسط باستان شناسان معروف دنیا درباره پیشینه لادیز انجام شده است و طبق گفته باستان شناسان ، قدمت لادیز به 70 تا 170 هزار سال قبل و به اوایل دوران یخبندان مربوط می شود.
وی تاکید کرد: در کاوش هایی که در اطراف رودخانه لادیز صورت گرفته است، دست سازه هایی در این منطقه کشف شد که نظیر آنها در هیچ جای دنیا دیده نشده و این دست ساخته ها برای اولین بار در لادیز کشف شده است، بنابراین در ادبیات باستان شناسی دنیا به ابزارهای لادیزی مشهور هستند، این قدمت تاریخی باعث شده تا آثارتاریخی دیگری مانند قلعه لادیز معماری صخره ای تمین قبرستان هفتاد ملا را در منطقه داشته باشیم.
وی اذعان کرد: با توجه به تحقیقات باستان شناسی انجام گرفته، پیشرفت منطقه بین النهرین مدیون معادن موجود در ایران است چراکه بین النهرین فاقد معادن فلز بوده و فلزات از معادن ایران به بین النهرین منتقل می شدند که از جمله این مناطق ، منطقه ای معروف به کمربند تایتان است که از کرمان گذر گذشته و وارد سیستان و بلوچستان و سپس میرجاوه و لادیز می شود.
ریگی با اشاره به وجود معادن غنی در بخش لادیز، بیان کرد: 3 منطقه پلی متال کلک، خارستان و دربیابان در بخش لادیز واقع شده است که در این مناطق انواع کانی های فلزی از جمله طلا در این مناطق یافت می شود و سه معدن طلای کلک، خارستان و دربیابان در این منطقه وجود دارد، کار اکتشاف معدن طلای کلک توسط شرکت ایمیدرو انجام شد و به عیارهای مطلوبی نیز دست پیدا کردند که در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمام پوزولان مصرفی سیمان سیستان از بخش لادیز تامین می شود و روزانه 50 تا 100 کامیون پوزولان از لادیز بارگیری و به مقصد سیمان سیستان ارسال می شود و همچنین معادنی مانند سنگ گرانیت، کرومیت ،منگنز،  پالت و مس در این منطقه وجود دارد که  در حال اکتشاف هستند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjoyeo.uqeihzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما