تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۲
رئیس پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت:از آنجاییکه استان سیستان و بلوچستان یک استان اقلیم بیابانی است باید تدابیری اندیشیده شود که سیستم ها و اکوسیستم ها از آسیب پذیری نجات یابد.
ارزش تالاب هامون پس از تبدیل شدن به ذخیره گاه افزایش یافته/ تحقق خواسته های یونسکو در گرو ارتقا محیط زیست زابل به ادراه کل است
غلامرضا نوری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون با بیان اینکه ذخیره گاه زیست کره سیستان دوازدهمین ذخیره گاه در کشور و شانزدهمین ذخیره گاه مرزی جهان است، اظهار داشت: تالاب هامون یکی از تالاب های بین المللی در گذشته بوده که به سه بخش هامون پوزک، صابری و هیرمند تشکیل شده است که اداره ای تحت عنوان محیط زیست این خدمات را انجام می داده و در سال 94 با پیگیری های صورت گرفته تالاب هامون به ذخیره گاه زیست کره  ارتقاء پیدا کرد.
وی ادامه داد: برای تبدیل شدن یک منطقه به ذخیره گاه زیست کره باید سه شاخص در نظر گرفته شود یکی حفظ منابع طبیعی، گونه ها و تنوع ژنتیکی، گزینه بعد استفاده بهینه فرهنگی و اکولوژیکی و توسعه اقتصادی و مورد آخر ایجاد زمینه قانونی برای تحقیق، مطلالعه و ارائه نتیجه که تالاب هامون هر سه شاخص را دارا بود.
 نوری وجه تمایز ذخیره گاه زیست کره و پارک ملی را روش برنامه ریزی و مدیریتی خواند و افزود: در ذخیره گاه نقش کلیدی رو باید مردم  با مشارکت و در کنار سیاست های دولتمردان ایفاء نمایند.
رئیس پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید اداره محیط زیست زابل به اداره کل محیط زیست ارتقاء یابد،  تصریح کرد: از آنجائیکه ارزش هامون پس از تبدیل شدن به ذخیره گاه ارتقاء یافته است توقعات یونسکو نیز بیشتر شده لذا توقعات با چارت اداری در سیستان همخوانی ندارد و باید همراه با اتفاقات میدانی ، تشکیلات اداری هم رشد پیداکند یا اگر تشکیلات تصویب نمی شود سازمان یا چارت اداری در حد اداره کل ارتقاء پیدا کند  تا بتواند نیاز ها و در خواست های یونسکو را براورده نماید در غیر اینصورت مسئله ابتر می ماند.
وی در ادامه گفت: این موضوع می طلبد که اداره محیط زیست زابل به صورت مستقیم با راس کشور و سازمان محیط زیست در ارتباط باشد تا روند اداری کوتاه و سرعت تصمیم گیری افزایش یابد و از سوی دیگر ارتقاء این اداره به اداره کل سبب اعتبارات و اختیارات متفاوت می شود تا بسیاری از مشکلات تالاب به ثمر برسد.
نوری در ادامه در خصوص بحث انتقال آب دریای عمان به استان افزود: از آنجاییکه استان سیستان و بلوچستان یک استان اقلیم بیابانی است و میزان بارندگی کم و تبخیر زیاد می باشد لذا باید تدابیری اندیشیده شود که سیستم ها و اکوسیستم ها از آسیب پذیری نجات یابد.
وی با بیان اینکه استان ما یک استان وابسته به کشاورزی و دامپروری است،  ادامه داد: 2 راه برای مدیریت آب وجود دارد یکی کاهش محصولات کشاورزی و حرکت به سمت خدماتی همچون گردشگری که با ایجاد قطب گردشگری دریایی ایران در چابهار این امر محقق و سبب اشتغال هزاران نفر و افزایش سبد در امدی مردم استان می شود.
نوری اضافه کرد: راه حل دوم حذف محصولات زراعی پر آب می باشد که برای تحقق این امر نیاز به تغییر الگوی کشت داریم به طوری که درآمد خانوارها حفظ شود.
وی با بیان اینکه سد های استان جوابگوی نیاز کلی استان نیست، گفت: به خصوص در سیستان که نیاز به آب برون مرزی دارد.
رئیس پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه در خصوص پروژه پتروشیمی چابهار افزود: از آنجایی که وزارت نفت هیچ تجربه ای در زمینه احداث پتروشیمی  یا نفت سنگین در ساحل دریای عمان نداشته است لذا باید احتیاط بیشتری در این خصوص شود که در جلسات شورای محیط زیست استان که با حضور پیمانکاران و مشاوران این پروژه صورت گرفت نتوانستند جواب قانع کننده ای به نماینده اداره محیط زیست دهند لذا این اداره در مصوبات خود تا رفع نواقص با این طرح مخالفت کرد.
نوری با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان جوانترین استان از نظر زمین شناسیت ، تصریح کرد: آسیب پذیری در زمینه صنایع سنگین یک و دو ساله نخواهد بود و این کار را سخت ترمی کند لذا هر فعالیتی که در سواحل دریای عمان بخواهد انجام شود باید منفعت زیست محیطی در نهایت و پایداری مستمر اکوسیستم را به دنبال داشته باشد در غیر اینصورت هیچ منفعتی برای مردم ندارد.
 
انتهای پیام/9031
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjxxeo.uqeihzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما