تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۱
این روزها در هر فروشگاه یا مغازه ای که در سطح شهر وارد میشوی حداقل یک کالا با ضرب مهر سرزمین چشم بادامی ها به چشم می خورد. اجناس چینی در چند سال اخیر با سرعت باور نکردنی نه تنها بازار ایران بلکه بازار دنیا را تسخیر کرده است.
تسخیر بازارهای جنوب شرق توسط چشم بادامی ها
به گزارش  عصرهامون به نقل از پایگاه خبری تحلیلی سیب و سوران ،این روزها در هر فروشگاه یا مغازه ای که در سطح شهر وارد میشوی حداقل یک کالا با ضرب مهر سرزمین چشم بادامی ها به چشم می خورد. اجناس چینی در چند سال اخیر با سرعت باور نکردنی نه تنها بازار ایران بلکه بازار دنیا را تسخیر کرده است.
کالاهای کم کیفیت چینی در ایران جای خود را به تولیدات داخلی داده تا این روزها کمر کارآفرینان و صنعت گران زیر بار کالاهای چینی خم شود.
از سوی دیگر افزایش واردات رسمی و غیررسمی کالاهای بی کیفیت موجب شده تا پس از تسخیر بازار مصرف داخل توسط کالاهای بنجل وارداتی چینی، اکنون تولید کنندگان و کارشناسان با گلایه از سیر صعودی واردات، این روند را بلای جان تولید کنندگان داخلی و مسبب اصلی بیکاری جوانان قلمداد کنند.
این آمار و ارقام نشان دهنده این موضوع است که چین اندک اندک جای پای خود را در عرصه اقتصادی جهان محکم تر می کند و کم کم به رقیب قدرتمندی برای قدرت های اقتصادی نخست دنیا همچون آمریکا و ژاپن تبدیل می شود. در حال حاضر معدود کشورهایی را می توان یافت که در بازارهای آنها کالاهایی با مارک چین و نام (Made in China) وجود نداشته باشد.
چندی پیش مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان کشور بر توجه جدی به تولید و مصرف کالای داخلی تاکید کردند و از همه بخصوص دولت خواستند تا خرید و مصرف کالاهای خارجی را که نمونه آن در داخل تولید می شود را متوقف کنند.
رهبر انقلاب فرمودند:” به نظر من یکی از قلم‌های مجاهدت اقتصادی مردم این است که سراغ کالاهای داخلی و ساخت داخل بروند”
مهم ترین دلیل افزایش حجم واردات از چین، آزادشدن اولویت واردات کالاهای مصرفی و لوکس است.
اگر این رویه اصلاح نشود و واردات به همین منوال ادامه پیداکند ، تولیدکنندگان دست از کار میکشند و واردکننده میشود ؛ این خطر بسیار بزرگ است ؛ گرچه این اتفاق اکنون افتاده ولی باید جلوی سرعت و انتشار آن را گرفت .
چرا کالاهای چینی این قدر ارزان و کالاهای مشابه ایرانی این قدر گران تمام می شود؟
عوامل متعددی در این داستان نقش دارند؛ هزینه مواد اولیه، نرخ پایین دستمزدها، نسبت ارزش یوان چین در مقابل دلار و … از جمله عواملی بوده اند که تقریبا در همه جا به آنها اشاره شده و در مورد آنها صحبت شده است.
اما قطعا بخش مهمی از این داستان به سیاست دولت های ایران و چین در مدیریت نرخ ارز برمی گردد.سیاست ارزی دولت ایران درست در نقطه مقابل سیاست ارزی دولت چین قرار دارد.
دولت چین به طور مداوم درآمدهای ارزی چین را انباشت می کند و از تزریق آن به بازار ارز خودداری می کند تا جلوی کاهش نرخ ارز را بگیرد.
چین نرخ ارز خود را نسبت به دلار بالا نگه داشته است و ایران نرخ ارز خود را نسبت به دلار پایین نگه داشته است. کنار هم قرار گرفتن این دو سیاست موجب شده است که کالاهای چینی در ایران بسیار ارزان تر از کالاهای مشابه ایرانی عرضه شوند.
 
شهرستان سیب و سوران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به دلیل نزدیک بودن به بنادر کنارک و چابهار حتی بیشتر نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. در طی سال های اخیر بازار بسیار مناسبی برای چینی ها بوده ، زیرا دارای جمعیت جوان و مصرف کننده ای وسیع است و بازارهای آن تشنه کالای ارزان و مردم پسند است
از خلال دندان و ماژیک رنگی گرفته تا ماشین آلات سنگین مورد استفاده در کارخانجات از نوع چینی را می توان در بازار مشاهده کرد.
چند تن از کسبه در گفتگو با خبرنگار ما اذعان داشتند:
در بخش صنایع نساجی، شاهد کاهش تولیدات داخلی و واردات به طور چشمگیری هستیم .
واردات پتوهای چینی باعث شدند کارخانه های تولید پتو در داخل ، توان رقابت خود را از دست بدهند.
بازار لوازم خانگی نیز از کالاهای چینی یا کالاهایی پرشود که با نام مشابه برندهای مطرح اروپایی تولید شده و شباهت نام آنها با این برندها موجب گرایش مصرف کنندگان ایرانی به خرید این کالاها شده است.
تقریبا نیمی از لوازم یدکی خارجی موجود در کشور از طریق قاچاق و از مبادی غیررسمی وارد بازار می شود که اکنون بازار قطعه خودرو کشور در اختیار قطعات چینی بی کیفیت قرار گرفته است.

انتهای پیام/9507 https://www.asrehamoon.ir/vdca0mna.49nmi15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما