تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۱
استفاده از ظروف یکبار مصرف علاوه بر تهدید سلامت غذایی افراد یکی از معضلات زیست محیطی هم به شمار می رود زیرا دفع زباله های تولید شده از این مواد معضل بزرگی است که این روند پزشکان و کارشناسان محیط زیست را نگران تر از گذشته کرده است.
توزیع غذای نذری با طعم سرطان/ 118 نوع بیماری دستاورد ظروف یکبارمصرف برای ایرانیان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، یادش بخیر روزگاری که همه اهالی منزل بر سر سفره نشسته و از دست پخت و هنرنمایی خانم خانه تعریف و تمجید می کردند. روزگاری که از هر بند انگشت زنان یک هنر نمایان بود و تجملگرایی محک با سلیقه بودن و هنرنمایی آنان نبود.
روزگاری نه چندان دور که سفره های ایرانی مزین به ظروف گل قرمز چینی بود و امروز نوبت به ظروف پیرکس، آرکوپال و سرامیک هم رسیده البته تغییر و تحول به همین جا ختم نشد و بجای دست پخت خانم خانه این روزها غذاهای آماده از ماست وسالاد گرفته تا انواع خورشت و دسر همه در فروشگاه های مواد خوراکی در ظرف های رنگارنگ یکبار مصرفی مهیای پذیرایی و استقبال از میهمانان است.
 
این روزها دیگر در اکثر خانه ها خبری از سفره های خوش رنگ و لعابی که با سلیقه خانم خانه چیده و برای آن ساعت ها وقت گذاشته می شد نیست بلکه سفره و ظروف یکبار مصرف کار را برای عده ای از خانم ها راحت کرده بگونه ای که این راحتی و تنوع طلبی در صورتی به مزاج اهالی خانه جا خوش کرده که سلامتی آنها در ظروف یکبار مصرف به تاراج گذاشته شده چرا که تحقیقات نشان می دهد در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف  118 نوع بیماری را انسان می بلعد.
در ادامه باید گفت که استفاده از ظروف یکبار مصرف نه تنها سلامت غذایی افراد را تهدید می کند بلکه یکی از معضلات زیست محیطی هم به شمار می رود زیرا دفع زباله های تولید شده از این مواد خود معضل بزرگی است که این روند پزشکان و کارشناسان محیط زیست را نیز نگران تر از گذشته کرده است.
 
از طرفی شهروندان نیز در حالی از این ظروف استفاده می کنند كه اغلب ازخطرات و موارد استفاده از آن آگاهی و اطلاعات لازم را ندارند لذا ضروری است اطلاعات مربوط به موارد مجاز استفاده و ممنوعيت‌هاى آن به صورت برچسب روى محصول درج شود چرا که این روزها در اکثر محافل و مکان ها خصوصا در هنگام توزیع و پخش غذای نذری به‌ ویژه در ماه های رمضان، محرم و صفر، آبميوه و بستنی ‌فروشی ها، ساندويچ فروشی ها، رستوران‌ها و حتی اداره ها و دانشگاه‌ها نيز از اين ظروف استفاده می شود.
 
در این راستا كارشناس نظارت بر مواد غذايی معاونت غذا و دارو با اشاره به اینکه ظروف یکبار مصرف انواع مختلفی دارند که برای مواد غذایی متفاوتی هم بکار می روند، گفت: بيشتر ظرف‌های موجود كه مواد غذايی در آن‌ها نگهداری می‌شود، ظروف پلی‌استايرن با علامت " پی اس" هستند و ضمن دارا بودن محدوديت حرارتی، تنها دمای 65 درجه را تحمل می‌كنند.
موسی‌ ظهيری نژاد با اشاره به سرطان زا بودن ظروف پلاستیکی بیان کرد: در صورتی كه غذايی با دمای بالاتر از 65 درجه سانتی‌گراد به مدت بيش از 15 دقيقه در اين ظرف نگهداری شود، مواد شيميايی موجود در ظرف وارد مواد غذايی شده و اين مواد شيميايی در بافت‌های بدن ذخيره و می تواند باعث ایجاد سرطان در افراد ‌شوند.
این کارشناس افزود: شهروندان هنگام خريد ظروف يكبار مصرف بايد حتما به شماره پروانه ساخت درج شده بر روی بسته بندی، علامت كف ظرف، نام شركت سازنده، مثلثی كه در آن نوع جنس پلیمر نوشته شده و علامت گرید غذایی(قاشق و چنگال) که در كف ظرف مورد نظر حک حرارتی شده باشد توجه کنند.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdchxqn6.23nmmdftt2.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما