تاریخ انتشار :جمعه ۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۶
امروزه صنایع دستی جای بیشتری در زندگی مردم پیدا کرده است و به منبع درآمدی برای بانوان هنرمند بلوچ تبدیل شده است.
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون ، به نقل از پایگاه خبری لادیز، سوزن دوزی هنرسر پنجه دستان بانوان بلوچ با قدمتی دیرین است که از گذشته تاکنون تمام بانوان و دخترکان بلوچ با آن انس و الفت دارند، در خانواده های بلوچ نمی توان دختری را پیدا کرد که با این هنر آشنا نباشد، طرح های زیبای سوزن دوزی را می توانید بر روی لباس بانوان و دختران بلوچ و حتی بر روی لوازم منزل مشاهده کنید.
اما امروزه صنایع دستی جای بیشتری در زندگی مردم پیدا کرده است و به منبع درآمدی برای بانوان هنرمند بلوچ تبدیل شده است و بانوان با آموزش و انتقال این هنر نه تنها به ماندگاری این هنر کمک می کنند بلکه به نوعی از آن به عنوان منبع درآمد استفاده می کنند.
فاطمه گمشادزهی یکی از این بانوان هنرمند شهرستان میرجاوه و ساکن روستای رنگرزان است که با هنر سوزن دوزی خویش توانسته به فردی مستقل تبدیل شود و به اقتصاد خانواده کمک کند.
اگرچه بانوان روستایی با واژه کار ناآشنا نیستند و به طرق مختلف از کشاورزی گرفته تا پرورش دام، قدم به قدم با مردان خود همراه و همگام هستند و به اقتصاد خانواده کمک می کنند اما امروز صنایع دستی نیز به منبع درآمدی دیگر برای این بانوان تبدیل شده و به این طریق روزی رسان خانواده خویش شده اند.
هرچند مسئولان و دولتمردان هنوز در ابتدای راه اقتصاد مقاومتی لنگ لنگان پیش می روند اما واژه اقتصاد مقاومتی برای بانوان بلوچ که دوش به دوش مردان در عرصه تولید پیشگام هستند، واژه غریبی نیست.
فاطمه می گوید: اقتصاد مقاومتی همین تلاش شبانه روزی کشاورزان و روستاییان برای کمک به تولید کشور و تامین مایحتاج خانواده خویش است، مگر مقام معظم رهبری چه کار سختی بر عهده مسئولین گذاشته که سردر گم هستند، بانوان روستایی می توانند راه عملی شدن اقتصاد مقاومتی را به مسئولین بیاموزند، تحقق اقتصاد مقاومتی تنها همت می خواهد.
 

 
وی ادامه می دهد: سوزن دوزی را از کودکی آموختم و حتی به دوستانم نیز آموزش می دادم، وقتی شنیدم می توانم با استفاده از وام های اقتصاد مقاومتی بسیج، هنرم را گسترش دهم، به بسیج سازندگی سپاه شهرستان میرجاوه مراجعه کردم و با وام 6 میلیون تومانی کارم را گسترش دادم و اکنون نیز از درآمد آن راضی هستم.
وی بیان می کند: بسیاری از دختران روستا برای آموزش به من مراجعه می کنند و با کمک هم توانستیم سفارشات بیشتری گرفته و درآمدمان را افزایش دهیم.
 

 
امروزه با نگاهی گذرا به فعالیت های بانوان در عرصه های اقتصادی به روشنی نقش زنان را در فعالیت های اقتصادی و کسب درآمد درک خواهیم کرد و درمی یابیم که زنان علاوه بر نقش مادری و همسری ، به خوبی از عهده فعالیت های اقتصادی نیز برآمده و الگویی بی بدیل برای توسعه فعالیت های اقتصادی هستند.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcefv8v.jh8nfi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما