تاریخ انتشار :چهارشنبه ۹ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۰
شب قدر یکی از بزرگترین و ارزشمندترین شب ها در طول سال به شمار می رود که در این راستا سفارشات ویژه ای در دین مبین اسلام نسبت به گرامیداشت آن شده است.
شب قدر، شب تعیین سرنوشت/ شب قدر بزرگترین موهبت پروردگار به انسان ها
به گزارش عصرهامون شب قدر موهبتی بزرگ از سوی پروردگار است که از طریق آن انسان ها بتوانند با استفاده از آن به سمت پروردگار هستی بخش بازگردند بنابراین خوشا به سعادت آنان که از این شب بیشترین بهره را ببرند.

سرنوشت انسان در طی یک سال آینده در شب قدر مقدر می شود

رییس سازمان تبلیعات اسلامی شهرستان زابل اظهار داشت: قدر در لغت به معنای اندازه و اندازه گیری است و در اصطلاح اندازه و محدوده وجودی هر چیزی را قدر می نامند.

حجه الاسلام و المسلمین محسن عارفی به خبرنگار اوشیدا گفت: براساس حکمت الهی در نظام آفرینش هر چیزی اندازه خاصی دارد و هیچ چیزی بی حساب و کتاب نیست در قرآن کریم می خوانیم ( والذی قدر فهدی) خداوند آن کسی است که تقدیر کرده پس هدایت می کند) البته انسان چون موجودی آگاه و با ارداه است لذا انتخاب سعادت با شقاوت و نیز راه رسیدن به آن دو به ارداه او واگذار شده است.

عارفی افزود: شب قدر شبی است که همه مقدرات یک ساله انسان با ملاحظه اراده و اختیار و قابلیت ها و ظریفیت های وجودی اشخاص مقدر می گردد.

وی تصریح کرد: شب قدر شب مقدرات است، شب نزول قران کریم بر قلب پیغمبر و بشریت نیز می باشد، قران کریم به دو شکل دفعی و تدریجی بر پیامبر رحمت (ص) نازل شد نزول تدریجی قران کریم در طول ۲۳ سال پس از بعثت و متناسب با شرایط و وقایع تاریخی بر پیامبر(ص) نازل شد و یک بار هم در شب قدر بصورت دفعی بر آخرین فرستاده خود نازل کرد.

در تمام سال شبی با عظمت و بافضیلت تر از شب قدر وجود ندارد
رییس سازمان تبلیغات شهرستان زابل بیان داشت: در تمام سال شبی با عظمت و فضیلت تر از شب قدر نیست و عمل در این شب و روز برابر است با عمل نیک و ثواب در هزار ماه و در روایات بسیاری از معصومین (ع) به آن اشاره شده است.

وی اذعان داشت: شب قدر شب توبه و استغفار و شب آمرزش گناهان است بنابراین با توجه به عظمت شب قدر جا دارد که برای نحوه بهره گیری و بهره برداری بیشتر از فضیلتهای معنوی آن با اعمال وارد شده این شب که عمدتا در مفاتیح الجنان ذکر شده است آشنا شویم.

اعمال شب قدر

الف: غسل شب قدر است که بهتر است در وقت غروب آفتاب و قبل از اذان مغرب انجام گیرد.

ب: عبادت و شب زنده داری است در تاکید است معصومین بالاخص پیامبر الکرم (ص( آمده است کسی که شب قدر را زنده بدارد عذاب تا سال آینده از ویروی می گرداند.

ج: حضور در مسجد، معصومین (ع) بالاخص پیلامبر گرامی اسلام به پاس این شب بزرگ در دهه پایانی ماه مبارک رمضان در مسجد معتکف می شدند.

د: خواندن دو رکعت نماز که بعد از حمد هفت مرتیه سوره توحید را تلاوت کند و بعد از سلام نماز هفتاد مرتبه ذکر استغفر اله و اتوب الیه را بخواند که پیامبر گرامی اسلام فرمود هر کسی این عمل را بجا آورد خداوند متعال او و پدر و مادرش را بیامرزد و خداوند فرشتگان را مامور می کند تا سال آینده برای وی حسنات بنویسند.

و: انجام قران سر گرفتن است که امام صادق (ع) بر آن بسیار تاکید داشت.

ن: برپایی نماز جماعت که پیامبر(ص) فرمود کسی که از اول تا پایان ماه مبارک در نماز جماعت حاضر شود بهره ای از شب قدر گرفته است و هیچ گاه و در هر شرایطی معصومین (ع) نماز جماعت شب قدر را ترک نمی کردند.

ی: خواندن زیارت امام حسین(ع)

ر: خواندن صد رکعت نماز

ز: افطاری دادن و اطعام نمودن ، امیر المومنین (ع) در شب های قدر و شب های ماه مبارک رمضان مردم را اطعام می کرد و آنها را موعظه می نمود و در خطبه اش می فرمود بدانید ملاک کارهای شما دین است و نگه دارنده شما تقوا و زیننت شما ادب و دژهای آبروی شما حلم است.

البته اعمال مختصه هر شب ماه مبارک رمضان و شب های محتمل ۱۹ و ۲۱ و ۲۳ بعنوان شب قدر در مفاتیح الجنان آورده شده است

انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdciuuav.t1aqw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما