تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۱
شهید مصطفی جنگی زهی منادی وحدت شیعه و اهل سنت در جنوب شرق کشور بود که ساعتی پس از اقامه اخرین نماز جمعه در راه بازگشت به منزل توسط ایادی استکبار ترور شد.
شهیدی که دغدغه ای جز ایجاد وحدت نداشت/ تاکید بر پیروی از ولایت فقیه، آخرین خطبه نماز شهید قبل از شهادت
به گزارش عصر هامون؛ به نقل از پاپایا، اول بهمن ماه 1390 خبری کوتاه در رسانه ها پیچید که همزمانی آن با ایام عزاداری حضرت محمد(ص) و امام حسن مجتبی (ع) باعث برانگیختن احساس ملت شریف ایران شد و خبر شهادت، شهید مولوی مصطفی جنگی زهی امام جمعه اهل سنت راسک که همچون هزاران مومن پاکباخته ای گمنام و بی ادعا در گوشه ای از این کشور پهناور سرگرم طاعت خدا و خدمت به خلقش بود تیتر اول خبرها شد.
هرچند این شهید عزیز صاحب شهرت نبود ولی شهادت مظلومانه وی که پس از عمری تلاش در راه اعتلای دین مبین اسلام و  شکوفایی آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه مورخ سی ام دی ماه 1390 پس از اقامه نماز پر فضیلت جمعه، در مسیر بازگشت به منزل، همراه با شهید خاکساری توسط ایادی استکبار با حمایت مستقیم عربستان، قطر و برخی علمای وهابی به فیض عظیم شهادت نایل آمد، عطر مردان ناب خدایی را در جای جای ایران شهید پرور پراکند تا در راه ماندگان نشانه ای از حجت تمام شده خدا برای بندگان را در یابند.
زندگینامه شهید مولوی "مصطفی جنگی زهی"
مولوی شهید مصطفی جنگی زهی فرزند احمد در 16 مرداد 1333 در روستای تیغ آب پشامگ از توابع شهر راسک شهرستان سرباز به دنیا آمد.
وی تحصیلات ابتدایی خود را نزد پدرش گذراند و با علاقه‌ای که به تحصیل علوم دینی داشت، برای ادامه تحصیل به پاکستان رفته و پس از کسب مدرک مولویت در بازگشت به ایران جهت انجام خدمت سربازی اقدام نمود و دوران سربازی‌اش را در ژاندارمری گذراند.
این شهید بزرگوار همواره برای وحدت مذاهب اسلامی تلاش می کرد از جمله فعالیت‌های وی می توان به، تدریس دروس عقیدتی در پایگاه‌های بسیج، اعم از مساجد و ادارات و همچنین سخنرانی وحدت آفرین در مراسمات مختلف ملی و مذهبی اشاره کرد.
مولوی مصطفی به جهت بلاغت در سخن و هدایتگری مردم، در سال 1389 از طرف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت به سمت امامت جمعه دائم مسجد الخضراء راسک منسوب گردید.
ساده زیستی، شجاعت، تقوا، خدمت به محرومین، عشق به جهاد در راه خدا و برای انقلاب و نظام، زبان حق طلب و از همه مهمتر شهادت طلبی و پاکباختگی از جمله ویژگیهای شخصیتی این شهید بود که در حیاتش هرگز این ارزشها را بامتاع دنیوی معاوضه نکرد.
 منزلش اگر ساده ترین و محرومانه ترین منزل موجود در شهر نباشد لااقل از ساده ترین منازل بود. هرچند از تمکن دنیوی، به واسطه ارث پدری اش برخوردار بود، همه را برای ساخت ورزشگاه و پایگاه بسیج اهدا کرد. هیچوقت تسهیلات و امکانات دولتی را که مسئولین به او تعارف می کردند نپذیرفت و در مواردی آنها را به مردمی دیگر از شهر و منطقه اش بخشید.
با الگو گیری از زندگی امیر مومنان(ع) زندگی بسیجی را بی آلایش ترین و صادقانه ترین نوع زیستن می دانست و همواره در کسوت بسیجی مسئولیت‌های محوله را به عنوان مسئول یک واحد نظامی به جا می آورد و در پاسداشت و حفظ مرزهای وطن از هیچ کوششی مضایقه نمیکرد و همواره در مناطق مرزی و در مصاف با اشرار بارها به دل آتش زده و پیروزمندانه بازگشته بود.
مولوی شهید جنگ زهی چه کرد که شهید شد؟
مولوی جنگی زهی بارها علی‌رغم تهدیدهای گروه‌های مختلف وهابی در سیستان و بلوچستان و خارج از کشور اعلام کرده بود که شهادت را در راه انقلاب اسلامی یک افتخار بزرگ برای خود می‌داند و از افشاگری درباره وهابیت و عوامل ضد وحدت در سیستان و بلوچستان کوتاه نخواهد آمد و حتی پس از ربودن پسرش به دست عوامل وهابی نیز حاضر به کوتاه آمدن در دفاع از انقلاب اسلامی نشد.
 
در عین حال، سخنرانی‌های مولوی جنگی زهی تنها به افشاگری در مورد وهابیت و گروهک ریگی محدود نبود و ایشان افشاگری درباره آل سعود و آل خلیفه را نیز جزو وظایف علمای اهل سنت در ایران می‌دانست.
 
مولوی جنگی زهی در دوران فعالیت شهید شوشتری در سیستان و بلوچستان رابطه نزدیکی با این شهید برقرار کرده بود و با وی در مناطق مختلف بلوچستان از جمله سرباز و راسک و پیشین همکاری‌های گسترده‌ای داشت و از منادیان فعال وحدت شیعی و سنی در جنوب شرق بود و تنها راه حفظ وحدت در سیستان و بلوچستان را اطاعت کامل از رهبری می‌دانست.
 
وی در آخرین مصاحبه خود قبل از شهادت نیز گفته بود که "اطاعت از رهبری در نزد اهل سنت یک واجب شرعی است." همچنین در یکی از سخنرانی‌هایش گفته بود: «امروز ما رهبری داریم که بر همه چیز آگاه است و مسائل سیاسی منطقه را به خوبی رصد می‌کند و همین آگاهی امام خامنه ای است که ما را از شر شیاطین حفظ کرده است.»
نکته جالب اینکه مولوی جنگی زهی همواره خود را یک بسیجی برای نظام معرفی می‌کرد و با وجود اشتغالات فراوان از جمله امام جمعه بودن و تربیت طلاب دینی و تدریس در حوزه‌های علمیه، فرمانده یکی از پایگاه‌های مقاومت بسیج شهرستان راسک بود و خود شخصاً برای جذب جوانان اهل سنت منطقه به بسیج فعالیت می‌کرد.
شهید جنگی زهی، شهید بصیرت بود
مولوی شیردل حسین زهی از دوستان شهید جنگی زهی در خصوص خاطرات آن شهید بزرگوار به خبرنگار پاپایا، گفت: من و مولوی جنگی زهی در زمان کودکی در پاکستان در مسجد مدینه مشغول به تحصیل بودیم. او برای ادامه تحصیل به دارالعلوم کراچی رفت و در آنجا فارغ التحصیل شد و به سرباز بازگشت و بعد از مدتی در دوران حکومت ستم شاه به خدمت سربازی در شهرستان خاش رفت و بعد از اتمام دوران سربازی به شهرستان سرباز بازگشت به عنوان امام جمعه در یکی از مساجد این شهرستان مشغول به تبلیغ دین اسلام شد و در کنار آن به مشکلات مردم نیز رسیدگی می کرد.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شهید مصطفی جنگی زهی در سپاه مشغول به همکاری شد و پایگاه بسیج طلاب را تشکیل داد.
وی با بیان این مطلب که یاد و خاطره آن شهید بزرگوار همواره در دلهای مردم میماند، تصریح کرد: هنوز هم وقتی که مردم عکس های شهید جنگی زهی را نگاه می کنند و به یاد او می افتند اشک از چشمانشان جاری می شود، چراکه  او شهید بصیرت است و تنها فکر او وحدت میان امت های اسلامی و امنیت کشور زیر سایه اتحاد و هم دلی بود.
شهید جنگی زهی یک شخصیت ولایت مدار بود
عبدالغفار جنگی زهی برادر شهید مولوی مصطفی جنگی زهی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: این شهید بزرگوار فردی با اخلاق نیکو بود و با آن اخلاق حسنه همیشه اماده خدمت رسانی به مردم منطقه، و دستگیری از مستمندان بود، که این رفتار شهید جنگی زهی باعث جذب مردم شده بود به گونه ای که از محبوبیت بالایی در بین مردم سرباز برخوردار بود
وی با تاکید بر این مطلب که شهید جنگی زهی یک شخصیت ولایت مدار بود، اظهار داشت: اخرین جملات شهید مصطفی جنگی زهی در ساعتی قبل از شهادت وآخرین نماز جمعه اش "اطاعت از ولایت فقیه" بود و در این نماز بیان کرده است که اطاعت از ولایت فقیه در نزد اهل سنت یک امر واجب است.
برادر شهید بیان داشت: مولوی جنگی زهی همیشه دنبال انسجام، وحدت و یکپارچگی بود و علاوه بر اینکه در منسب امام جمعه ای قرارداشت مسئولیت فرمانده دسته رزمی بسیج را نیز بر عهده داشتند و همیشه بر وحدت و هم دلی شیعه و سنی تاکید می کرد.
وی گفت: شهید جنگی زهی همیشه بر بسیجی بودن خود افتخار می کرد و تاکید داشت که هدف ما این نیست که تنها اسلحه بر دوش بگیریم بلکه هدف من از اینکه علاوه بر امام جمعه بودن، فرمانده دسته رزمی شده ام خدمت به خلق الله است، و این تنها یک پایگاه فرهنگی است.
شهید جنگی زهی منادی وحدت اهل سنت و شهید بصیرت استان است
امام جماعت مسجد حضرت ابراهیم (ع)زاهدان نیز در بیان خصوصیات این شهید بزرگوار، تصریح کرد: شهید جنگی زهی دلسوز رهبر و نظام بود، و همواره  تکیه بر خدا و انقلاب اسلامی داشت.
وی اظهار داشت: شهید جنگی زهی فردی بود که خود را بسیجی می دانست و در راستای وحدت اقدامات مفید و موثر بسیار زیادی انجام داد او شهید منادی وحدت اهل سنت وشهید بصیرت استان است که این افتخاری بزرگ برای اهل سنت است.
مولوی گرگیچی با اشاره به وصیت نامه شهید جنگی زهی، گفت: رسالت ما ادامه دادن راه این شهید و عمل کردن به وصیت اوست، وصیتی که همواره بر پیروی از ولایت فقیه، وحدت و بصیرت اشاره شده و ما نیز باید همچون این شهید بزرگوار در راستای اهداف انقلاب و فرامین مقام معظم رهبری گام برداریم.
آرزوی شهادت تنها خواسته شهید جنگی زهی بود
مولوی عنایت الله رسولی زاده در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: شهید جنگی زهی یکی از علمای بزرگ منطقه سرباز بود که همواره به اخلاق نیکو و چهره خندان جوانان را به وحدت و پیروی از ولایت فقیه تشویق می کرد.
وی با اشاره آرزوی شهادت این شهید بزرگوار، اظهار داشت: هر گاه با ایشان سخن می گفتم از آرزوی شهادت در راه دین و ولایت می گفت، تا جایی که من به شهید جنگی زهی گفتم؛ "مولوی چرا چنین آرزویی دارید ما مردم شهرستان سرباز به شما نیاز داریم" ولی ایشان در پاسخ گفتند  همانگونه که اسلام و مردم به جنگی زهی نیاز دارند، به خون جنگی زهی هم نیاز دارند.
رسولی زاده با تاکید براین که هزاران جنگی زهی در استان وجود دارد، افزود: دشمنان تصور نکنند با ترور شهید جنگی زهی راه این بزرگوار ادامه پیدا نخواهد کرد زیرا جوانان و علمای اهل سنت هرکدام همانند این شهید بزرگوار برای وحدت و ولایت تاپای جان ایستادگی می کنند.
 پیروی از فرمایشات رهبری و دینداری از خصویات بارز شهید جنگی زهی بود
سرپرست سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان سرباز با اشاره به خصوصیات شهید مصطفی جنگی زهی، اظهار داشت: ولایت مداری، پیروی از فرمایشات رهبری و دینداری از خصویات بارز شهید جنگی زهی بود.
حجت الاسلام علی بامری افزود: در طول چهار سال آشنایی با این شهید عزیز بارها با ایشان همکاری داشتم و می دیدم که با چه تلاش و اخلاص برای تحکیم وحدت و پرورش جوانان ولایت مدار در شهرستان سرباز فعالیت داشت.
وی با اشاره به ترس دشمنان از شهید جنگی زهی، بیان کرد: دشمنان وقتی فعالیت های آن شهید را مشاهده کردند و ایشان را همچون سدی محکم در مقابل زیاده خواهی های خود می دیدند، و به همین دلیل دست به ترور این بزرگوار زدند.
بامری تصریح کرد: دشمنان انقلاب نه تنها نتوانستند خط و سیره شهید جنگی زهی را نابود کنند بلکه باعث شدند راه این شهید تا ابد ادامه پیداکند و جوانان شهرستان سرباز با پیروی از ایشان در مسیر ولایت مداری قدم بردارند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcb58bw.rhb0spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما