تاریخ انتشار :شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۵۳
مدیر کل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان:

حل مشکل ریزگردها در منطقه سیستان نیازمند ارائه راهکارهای علمی است

مدیر کل مدیریت بحران استان سیستان وبلوچستان گفت: راهکار های پیشنهادی و ارائه شده برای رفع مشکل ریزگردها و گرد و غبار باید کاملا علمی و دقیق باشند.
حل مشکل ریزگردها در منطقه سیستان نیازمند ارائه راهکارهای علمی است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون غلامرضا اربابی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزا ری مهر اظهارداشت: به دلیل حساسیت خاص تالاب هامون و تاثیر گذاری آن بر منطقه باید تمامی راهکار های پیشنهادی و ارائه شده برای رفع مشکل ریزگردها و گرد و غبار کاملا علمی و دقیق باشند.

مدیر کل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان یکی از دلایل اصلی ایجاد پدیده گردو غبار در استان را خشکی تالاب هامون و خشکسالی ۱۸ ساله در استان دانست و اظهار داشت: یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد ریزگردها خشکسالی حاکم بر استان است که سبب کاهش آورد رودخانه هیرمند و تشدید گرد و غبار در استان و منطقه سیستان است.

وی  در خصوص راه حل های پیشنهادی برای حل مشکل ریزگردها اذعان داشت : در بحث ریزگردها جلسه کارگروه تالاب هامون به ریاست استاندار و دبیری سازمان محیط زیست استان تشکیل شده است و با توجه به جلسات متعدد هم اندیشی برای رفع کردن مشکلات ریزگردها و خسارات ناشی از آن، برای مواجهه با این پدیده ، سازمان محیط زیست استان را مکلف به ارائه برنامه جامع سند راهبردی مقابله با ریزگردها کرده ایم همچنین به دلیل حساسیت خاص تالاب هامون به دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان علمی ترین مرجع دانشگاهی استان ، ماموریت شناسایی کانون های بحران و ارائه راهکارهای مواجهه و اعلام این راهکار ها به دستگاه های اجرایی محول شده است که در مرحله نهایی و ارائه کانال های بحرانی و راهکارهای عملیاتی و اجرایی ماندگار در منطقه قراردارد.

اربابی خاطر نشان کرد: در بحث ریزگردها , ماندگاری جمعیت در منطقه سیستان و اشتغال، از اهمیت خاصی برخوردار است از این رو دو موضوع اشتغال پایدار مردم و بهداشت و سلامت ساکنین منطقه سیستان در دستور کار قرار دارد.

وی در خصوص بحث اشتغال تاکید کرد: برای رفع مشکلات ناشی از بیکاری در منطقه در خصوص بحث اشتغال دو اقدام انتقال آب به ۴۶ هزار هکتار از مراتع کشاورزی که ایجاد درآمد و اشتغال برای ۴۶ هزار خانوار کرده و بحث دیگر تصویب منطقه آزاد سیستان در کمترین مدت ممکن و پیگیری های مکرر نمایندگان مجلس در استان و استاندار به منظور تسریع در اشتغالزایی در منطقه صورت گرفته است .

مدیر کل بحران استان افزود:تدوین سند راهبردی مقابله با ریزگردها , با تشکیل کارگاه ها در سیستان و  مشارکت همه دستگاه های اجرایی , سازمان های مردم نهاد و جوامع محلی و مردم برگزار شده و راهکارهای علمی برای مواجهه و برخورد با این پدیده از سوی خود مردم و کارگروه ها ارائه شده است.

اربابی در بحث بهداشت و سلامت مردم با اشاره به عدم وجود درمانگاه های تخصصی برای رفع مشکلات تنفسی در این منطقه اضافه کرد: بمنظور رفع این مشکل سال گذشته مبلغ ۷ میلیارد تومن از اعتبارات استان برای ساخت بیمارستان تخصصی تنفسی به دانشگاه علوم پزشکی استان اختصاص داده شد که تا آخر امسال اقدامات ساختمانی آن به اتمام می رسد، همچنین مبلغ ۳ میلیارد تومن به منظور رفع مشکلات مردم منطقه در شرایط اورژانسی , به سازمان هلال احمر استان تخصیص یافته است.

وی در خصوص نقش سازمان هلال احمر و سایر ارگان ها در بهبود مشکل ریزگردها اظهار داشت: با توجه به رسالت مدیریت بحران, به محض اعلام وضعیت جوی از سوی سازمان هواشناسی استان به صورت اخطاریه و یا اطلاعیه , ادارات آب و برق استان ، راه و شهرسازی، هلال احمر،بیمارستان ها و اورژانس را در درحالت آماده باش قرار می دهیم تا در لحظات بحرانی در کنار مردم بوده و اقدامات لازم جهت رفع مشکلات مردم را انجام دهند .

مدیر کل بحران یکی از مهمترین اقدامات با مشارکت سازمان منابع طبیعی استان در رفع ساختن مشکل ریزگردها را اختصاص ۷۰۰۰ هکتار به بخش سیلاب و آبیاری ، ۱۷۰۰ هکتار را بمنظور کاشت درختان در سال ۹۴ و ۳۰۰ هکتار درختکاری در سال جاری دانست .

وی در پایان مشارکت مردمی در حل این مشکل را بسیار تاثیر گذار دانست و تاکید نمود: مردم منطقه سیستان و استان با کاشت نهال و درختان در منازل و حاشیه مزارع خود می توانند نقش مهمی در بهبود شرایط فعلی استان ایفا کنند .
انتهای پیام/۹۰۳۱
https://www.asrehamoon.ir/vdcjxmeo.uqemmzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما