تاریخ انتشار :يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۹
برنامه جامعی برای مقابله با گرد وغبار وجود ندارد، بحران کم آبی در خاش همچنان ادامه دارد و آزادی زندانیان با گرفتن پول زور از عده ای خاص را در عصرهامون بخوانید.
برنامه جامعی برای مقابله با گرد وغبار وجود ندارد/ بحران  کم آبی در خاش همچنان ادامه دارد/آزادی زندانیان با گرفتن پول زور از عده ای خاص
به گزارش خبرنگار عصرهامون، پایگاه خبری عصرهامون گزیده مهمترین اخبار رسانه های سیستان و بلوچستان  را در قالب بسته خبری به مخاطبان عرضه می کند.
 
برنامه جامعی برای مقابله با گرد وغبار سیستان و بلوچستان وجود ندارد
ایرنا نوشت: رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: برنامه جامعی برای مقابله با گرد و غبار سیستان و بلوچستان وجود ندارد و هر سازمان و نهادی به طور جداگانه در زمینه کاری خودش مطالعه کرده است.
خداکرم جلالی در نشست بررسی اقدامات مقابله با گرد و غبار استان سیستان و بلوچستان که عصر دیروز (شنبه) برگزار شد، تاکید کرد: با توجه به وضعیت بحرانی منطقه سیستان و بلوچستان و سختی مردم، الزامی است یک مشاور قوی تعیین تا تمام برنامه ها و مطالعات انجام شده در دستگاه های مختلف را در قالب یک برنامه جامع تجمیع کند.
وی اظهار کرد: بروز گرد و غبار در منطقه بحرانی است و این مساله باید خودش را در اعتبارات نشان دهد ، بعد از انقلاب یک میلیون هکتار از تالاب های کشور به بیابان تبدیل شد این به آن معنا است که حقابه آنها تامین نشده است که باید فکری اساسی برای این مساله کرد.
*** نهالکاری 7 هزار هکتار از سطح استان سیستان و بلوچستان 
همچنین پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری گفت: کل سطح دریاچه هامون بیش از 500 هزار هکتار است که بخشی از آن به منشاء گرد و غبار و ورود آن به شهر زابل و روستاهای اطراف تبدیل شده است.
اقدامات خوب اما ناکافی دولت یازدهم برای گرد و غبار سیستان
مهر نوشت:
 معصومه ابتکار با بیان این که رنج مردم سیستان از پدیده گرد و غبار موضوعی نیست که دولت نادیده بگیرد گفت: دولت با وجود محدودیت‌ها اقدامات خوبی انجام داده که قطعا کفایت نمی‌کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست بررسی وضعیت گرد و غبار سیستان و بلوچستان و تالاب هامون گفت: با توجه به اهمیت و اولویتی که در سیستان و بلوچستان و مساله هامون بود ضروری دیدیم دستگاه های ذیربط گزارشی از اقداماتی که تاکنون صورت گرفته و برنامه هایی که برای آینده دارند ارائه کنیم.
معصومه ابتکار افزود: رنج مردم سیستان و آسیبی که از پدیده گرد و غبار بر مردم وارد می شود موضوعی نیست که دولت نادیده بگیرد. در دولت یازدهم از ابتدا با نگاه برنامه ای و سیاست گذاری به این موضوع ورود کرده ایم که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد.
وی طرح های توسعه کشاورزی در ۴۶ هزار هکتار همراه با اصلاح الگوی آبیاری و حفاظت بهتر از منابع آب تا طرح های احیای تالاب را بخشی از این اقدامات دانست و گفت: عملا موانع ورود آب به هامون از مسیرها برداشته شده و باعث شد وضعیت هامون بهتر شود. طرح جامع اقدام برای سیستان و بلوچستان به زودی نهایی خواهد شد و طرح حفظ محیط زیست هامون در استان انجام شده، اینها گام های خوبی است اما شاید کافی نبوده باشد زیرا شدت و ابعاد واقعه خیلی بزرگ بوده و سال های متمادی مردم را متاثر کرده است.
برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.
 
تجلی اقتصادمقاومتی با پرورش شترمرغ در زاهدان
زاهدانه نوشت: نبود مکان مستقل برای پرورش شترمرغ و عدم حمایت دولت برای تاسیس کارگاهی در جهت ذبح این پرنده از عمده مشکلات کارآفرین زاهدانی در عرصه تولید می باشد.
این روزها که مردم با مشکلات زیادی از قبیل بیکاری و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند شاهد آنیم که رهبر انقلاب بارها در بیانات خود تاکید بر خود کفایی و محقق کردن اقتصاد مقاومتی دارند چرا که اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی علاوه بر نقش موثری که در شکوفایی اقتصاد کشور دارد زمینه اشتغالرایی را برای اکثر جوانان فراهم می کند.
در این راستا بسیج سازندگی نیز با ارائه تسهیلات به کارآفرینان به منظور اشتغالزایی و کاهش بیکاری از این افراد حمایت کرده تا بتواند از ظرفیت افراد در عرصه های پرورش زنبور عسل، پرورش دام و طیور، آبزیان و غیره در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و رفع معضل بیکاری استفاده کند.
 
 
از طی کردن مسافت های طولانی در مسیرهای صعب العبور تا کمبود امکانات اولیه زندگی در بخش تلنگ
چهاربهاران نوشت: بخش تلنگ از توابع شهرستان قصرقند یکی از محرومترین بخش های جنوب استان است بطوریکه ازخدمات اولیه زندگی همچون آب آشامیدنی سالم، خدمات بهداشتی، ارتباطی و اینترنت محروم مانده است.
نایب رئیس شورای اسلامی بخش تلنگ در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران، زیر ساخت های مخابراتی و ارتباطی بخش تلنگ را بسیار ضعیف عنوان کرد و گفت: در این بخش فقط  یک دکل روستایی وجود دارد که شش ماه است که با اختلال همراه بوده اما تاکنون هیچ اقدامی دررفع مشکل آن صورت نگرفته است.
اکرم بلوچ افزود: مردم این بخش برای استفاده از خدمات اینترنت مجبورند به روستای عورکی در 15کیلومتری تلنگ و مردم روستاهای کهن و شارک نیز مسیر 30 کیلومتری را طی کنند.
وی درادامه بیان کرد: افت ولتاژ برق در این روزهای گرم سوزان که با خشکسالی همراه است موجب خسارت به لوازم برقی و سرمایشی مشترکان برق این بخش و روستاها شده است.
برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.
 
آزادی زندانیان با گرفتن پول زور از عده ای خاص
ندای هیرمند نوشت: 
در راستای برگزاری جشن گلریزان بسیاری از صاحبان ماشین آلات سنگین و همچنین نانوایی ها از شرکت کردن در این مراسم با دادن پول زور و اجباری ناراضی بودند.
در این بین جشن  گلریزان که در ماه مبارکـ رمضان ودر راستای کمک به آزادی زندانیان  اجراء می گردد نمونه ای بارز از این نیات خیرخواهانه و انسان دوستانه است که در این سالها توانسته است اثرات مطلوب وماندگاری را به دنبال داشته باشد که در این بین مشارکت نهادها ، سازمانها وادارات به هر شکلی از نکات حائز اهمیت در این حرکت پسندیده است و طی برنامه ای خاص تحت عنوان جشن گلریزان  با جمع آوری کمک های خیرین در راستای آزاد سازی برخی از زندانیان کم بضاعت و خانواده دار برگزار می شود  وجمع کثیری  از نیکوکاران با علاقه شخصی خود در این جشن شرکت می نمایند.
برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.
 
 سوگواره بحران خشکسالی و کم آبی در خاش همچنان ادامه دارد
تفتان ما نوشت: خشکسالی و بحران کم آبی در شهرستان خاش رفته رفته سبک زندگی مردمان این شهرستان را نیز تغییر داده و در این بین روستاییان بیشترین تاثیر را از این بحران و طعم تلخ بی آبی می چشند و از شغل کشاورز به کارگران ساختمانی تبدیل می شوند.
در این روزهای گرم تابستان همانطور که نیاز به آب بیشتر می شود و کمبود آن نیز  بیشتر محسوس است. در  کشور ما بخاطر موقعیت جغرافیایی و کمبود نزولات آسمانی آب همیشه یک دغدغه بوده، ولی هرگز برای آب مدیریت و تدبیر متناسب با این شرایط وجود نداشته!؟
در سیستان و بلوچستان کمبود آب بیشتر از دیگر نقاط کشور است و سالهاست که خشکسالی های متناوب آب را دارد تبدیل به یک بحران کرده و بعضاً با صدور مجوز های غیر کارشناسی در حفر چاه و برداشت بی رویه از سفرهای آبی صدها قنات خشکید و سفره های آبی که بسیار غنی هم نبودند در حال تمام شدن و  آب این مایه حیات در حال تبدیل شدن به یک بحران بزرگ است.
مسئولان در تخیلات غیر کارشناسی خویش صحبت از استخراج آب از اعماق ژرف زمین و یا شیرین کردن آب دریا را می پرورانند! و این در حالی است که ساحل نشینان از کمبود در رنج اند آن هم برای شرب نه کشاورزی! ولی هرگز از مدیریت و تدبیر درست و علمی آب صحبت زیادی نمی شود.
برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.
 
 ماراتن تکدی گری و بیکاری در دیار آب و آفتاب
اوشیدا نوشت:
 یکی از معضلات موجود در شهرستان زابل پدیده تکدی گری است به طوری که حتی در ورودی شهر زابل نیز به وفور این افراد قابل مشاهده است.
شهردار زابل عنوان کرد: متکدیان مشکلات فراوانی در شهر ایجاد می کنند که در این راستا با همت و همکاری مردم می توان تا حدودی از آن کاست.
حمیدرضا نوری به خبرنگار اوشیدا گفت: با توجه به نبود کار و اشتغال تعداد متکدیان در شهرستان زابل همانند سایر نقاط استان بالاست اما متاسفانه افراد متکدی و دوره گرد اکثرا مبتلا به اعتیاد هستند که در این راستا بایستی با نگاه ویژه به آن ها نگریسته شود.
شهردار زابل تصریح کرد: دستگاه های ذیربط به ویژه بهزیستی باید متکدیان را ساماندهی کنند همچنین کمیته امداد، بهزیستی و شهرداری با دست در دست هم قرار دادن و همکاری شایسته این معضل را با یکدیگر رفع کنند.

وضعیت بازارچه های مرزی سیستان در حد مطلوب نیست
اوشیدا نوشت: 
فرماندار ویژه شهرستان زابل گفت: وضعیت بازارچه های مرزی هنوز در حد مطلوب قرار ندارد به طوری که در این راستا اقدامات ویژه ای در دست اقدام است.
هوشنگ ناظری در گفتگو با اوشیدا عنوان کرد: مشکلات موجود در بازارچه های مرزی با پیگیری در حال برطرف شدن است به طوری که علاوه بر رفع موانع، آسیب شناسی نیز انجام می شود.
فرماندار زابل افزود: هنوز وضعیت بازارچه های مرزی به وضعیت مطلوب و مد نظر نرسیده است که در این راستا دلیل آن تنها عملکرد فرمانداری و دستگاه های مربوطه در سیستان نمی باشد بلکه، به نحوه برخورد در سطح کشور در خصوص بازارچه ها باز می گردد چرا که تجارت یک موضوع کاملا دوطرفه می باشد.
وی رضایت دو طرفه میان خریدار و فروشنده را در تجارت در بازارچه های مرزی را بیان کرد و افزود: در بازارچه های مرزی سیستان آمادگی کامل جهت صادرات کالا وجود دارد.
برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.
تحقق اقتصاد مقاومتی با لاستیک کهنه خودرو
شستون نوشت: سواس یا همان صندل بلوچی در قدیم ازبرگ درخت داز یا خرمای وحشی برای مردان تهیه می شد. گفته می شود خار و خاشاک در این نوع صندل به راحتی راه نفوذ نمی یابد. از سواس بیشتر در مناطق صحرایی و مناطقی که دارای آب و هوای گرم و خشک است استفاده می شود.حال با گذشت زمان سواس در منطقه بلوچستان دستخوش تغییرات شده است و در این برهه از زمان با خلاقیت و اندک تغییرات، در شهرستان سراوان هم برای مردان و هم برای بانوان تهیه می شود.
محمد امین چاکر ی زاده جوان خوش ذوق و خلاق سراوانی در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه کارش را با یک تایر پوسیده شروع کرده می گوید: از اوایل ماه مبارک رمضان با یکی از دوستانم که در مسیر خانه بودیم، لاستیک ماشین کهنه ای نظرم را به خود جلب کرد و این آغازی برای شروع این کار شد.
برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.
 
 سایه سنگین فضای مجازی بر روابط دنیای واقعی
لادیز نوشت: 
استفاده از اینترنت یکی از جلوه های آشکار دنیای مدرن و ابزاری مهم برای آموزش نسل نو به شمار می آید، اینترنت در همه جا حضور دارد در خانه، مدرسه و حتی در مراکز خرید و کاربران زیادی بی هدف و از این صفحه  پر رمز و راز دوخته و روی عادت و پر کردن وقت خود، زمان طولانی را پشت کامپیوتر نشسته و در دنیای بی انتهای اینترنت وبگردی می کنند.
به هرحال پدیده اعتیاد اینترنتی همزمان با افزایش دسترسی روزانه مردم به منابع آن لاین، شایع تر می شود، وب اطلاع دهنده مفید و دارای منابع غنی و سرگرم کننده است اما بسیاری از افراد و مردمی به آن معتادند و این منافع در حال تبدیل شدن به آسیب ها و ناهنجاری های روانی و رفتاری است.
بنا به اعتقاد روانشناسان، اعتیاد اینترنتی افراد را به انسان هایی رها شده تبدیل کرده و بر روابط اجتماعی آنها تاثیر می گذارد، بهره وری و بازده کاری کاربران اینترنت در نتیجه استفاده بیش از حد از اینترنت پایین می آید، اعتیاد به هر چیزی مضر است چه اعتیاد به اینترنت یا شبکه های اجتماعی باشد یا حتی تلوزیون و کامپیوتر و ...
شبکه های اجتماعی با وجود گوشی های اندروید فرصتی منحصربفرد برای تفریح و سرگرمی ایجاد کرده است و این فرصت دامنه وسیع تری در اختیار جوانان و کاربران داده که با توجه به کاستی هایی که در زمینه پر کردن اوقات فراغت و تفریحات سالم داریم کاربران به این سمت و سو جذب می شوند در واقع فضای مجازی یک واقعیت غیرقابل انکار است که بدون اجازه وارد منزل ما شده است و بخش عظیمی از فراغت جوانان را به خود اختصاص داده است.
برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcceeq4.2bqem8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما