تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۹
گزارشی از غربت ورزش های زورخانه ای در مهد پهلوانان؛

نبود امکانات سدی استوار بر سر راه ورزش های زورخانه ای در سیستان

ورزش های زورخانه ای و پهلوانی از دیرباز در ایران باستان از نمود بالایی برخوردار بوده به طوری که پهلوانان باستانی کار از لحاظ ارزش و احترام بالایی برخوردار بوده و هستند.
نبود امکانات سدی استوار بر سر راه ورزش های زورخانه ای در سیستان
به گزارش عصرهامون اخلاقیات و دینداری از مهم ترین ارکان ورزش های زورخانه ای به شمار می رود که در آن علاوه بر تجلی روح، سلامت جسم را نیز در بردارد.

با توجه به مهد پهلوان سیستان در کشور، ورزش های بومی و باستانی باید از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد که در این راستا وجود تنها یک زورخانه زیبنده نام سیستان نمی باشد که در این راستا مسولان مربوطه جهت ایجاد تعداد بیشتر زورخانه ها و همچنین ترغیب جوانان و نوجوانان به این ورزش ملی همت گمارند.

۷۰ باستانی کار در زورخانه ی شهرستان زابل فعالیت دارند

یکی از ورزشکاران باستانی کار شهرستان زابل عنوان کرد: در حال حاضر تعداد ۷۰ باستانی کار در تنها زورخانه ی این شهر در ۲ شیفت صبح و عصر مشغول به فعالیت هستند.

احمد کاظم پور به خبرنگار اوشیدا گفت: به رغم اینکه استارت ورزش زورخانه ای در استان ابتدا در شهرستان زابل خورده است اما متاسفانه تنها این شهرستان تنها دارای یک زورخانه می باشد در حالی که در سایر نقاط استان بعضی شهرستان ها حتی دارای سه زورخانه می باشند.

وی با عنوان اینکه، ورزش زورخانه ای یکی از ورزشهای باستانی، ملی و مذهبی در منطقه سیستان به شمار می رود افزود: ورزش های پهلوانی و زورخانه ای الگویی برای دیگر ورزش ها به شمار می رود چرا که آنچه در گفتار و احادیث، ٖپیامبران و امامان گفته شده در این ورزش نموده پیدا می کند بنابراین اگر کسی واقعا خواهان مرامٖ، معرفت، مهربانی، وفاداری و مردم داری می باشد می تواند آن را با استفاده از ورزش های پهلوانی و زورخانه ای در خود بیدار کند.

ورزش باستانی مبتنی بر هشت اصل است

باستانی کار سیستانی با بیان اینکه، "افتادگی آموز اگر طالب فیضی- هرگز نخورد آب زمینی که بلند است" اولین شعار ورزش زورخانه ای به شمار می رود ابراز داشت: ورزش باستانی بر مبنای هشت ستون استوار است که اولین اصل آن مبتنی بر اصالت و قدیمی بودن این ورزش ملی و ٖمذهبی است به طوری که در ایران در انجام آن از گذشته های دور تاکید شده است.

وی با اشاره به اصل دوم این ورزش مبنی بر ولایت اهل بیت در تمامی زمان انجام این ورزش اضافه کرد: قوانین و ضوابطی که سبب نظم در ورزشکار می شود اصل سوم این رشته ورزشی به شمار می رود.

کاظم پور خاطرنشان کرد: روابط اصل چهارم ورزش های زورخانه ای به شمار می رود به طوری که با استفاده از این اصل می توان با ارتباطات بسیاری از مشکلات مردم را در زورخانه ها رفع کرد.

وی در ادامه اصول هشت گانه ورزش های زورخانه ای عنوان کرد: حق بگوٖ، حق بشنو، حق ببین و حق بگیر چهار ارکان اصلی دیگر ورزش پهلوانی به شمار می رود که نمود یک پهلوان می باشد.

ورزش باستانی غریب است

کاظم پور تصریح کرد: متاسفانه ورزش باستانی غریب است به طوری که علیرغم تلاش ها در سیستان مهد پهلوانان و دلیران، تاکنون نسبت به جذب جوانان به این رشته ورزشی موفق نبوده ایم که در این راستا حمایت همه جانبه مسولان مورد نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سالانه تعداد ۱۲ تا ۲۰ مراسم در زورخانه شهرستان زابل جهت کمک به نیازمندان برگزار می شود.

وی با عنوان اینکه، متاسفانه مکان ورزشگاه بسیار کوچک است و ورزشکار به راحتی در آن نمی تواند فعالیت کند افزود: امکانات موجود بسیار اندک و ناچیز می باشد به طوری که همین تعداد اندک وسایل موجود نیز توسط خود ورزشکاران تهیه و متعلق به چندین سال قبل می باشد.

کاظم پور تصریح کرد: امکانات موجود در زورخانه بسیار کهنه، غیر استاندارد و غیرقابل استفاده می باشد که این موضوع در شان ورزش زورخانه ای سیستان که مهد پهلوانان و دلیران می باشد نیست .

وی ادامه داد: از مسولان خواهان اختصاص زمینی به ورزش زورخانه ای هستیم تا با همکاری و همراهی مردم و مسولین بتوانیم یک باشگاه زورخانه دیگر که در شان مردم سیستان باشد راه اندازی شود.

ورزشکاران باستانی کار گمنام هستند

باستانی کار سیستانی اظهار داشت: ورزشکاران باستانی بسیار متواضع هستند به طوری که مانند فوتبالیست ها شناخته نمی شوند و این از فروتنی و متواضع بودن این ورزشکاران به شمار می رود.

کاظم پور خاطرنشان کرد: از امام جمعه و فرماندار زابل خواهان ایجاد زورخانه ای دیگر در شهرستان زابل هستیم چرا که زورخانه معروف به مسجد دوم و خانه صلوات است به طوری که ورزشکار با وضو وارد و با هر حرکت یک صلوات می فرستد.

وی در ادامه ابراز داشت: ورود به ورزش زورخانه ای شرایط خاصی ندارد به طوری که کودک هفت ساله تا پیرمرد حداقل ۷۰ ساله به راحتی در آن می توانند به ورزش بپردازند که یکی ازبزرگترین مزایای این رشته ورزشی به شمار می رود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcauina.49nio15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما