ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> سودی که به جیب دلالان خرما می رودنبود صنایع بسته بندی و فرآوری کشاورزان نخیل کار، نیاز به حمایت دولت دارند | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۶
محصول خرمای کشاورزان در جنوبشرق کشور را دلالان و واسطه های خرما با قیمتی بسیار پایین از کشاورزان خریداری می کنند.
سودی که به جیب دلالان خرما می رود/نبود صنایع بسته بندی و فرآوری/ کشاورزان نخیل کار، نیاز به حمایت دولت دارند
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، همه ساله با آغاز برداشت محصول خرما در جنوب شرق کشور و به خصوص در استان سیستان و بلوچستان، کشاورزان با دغدغه ای به اسم قیمت خرما دست و پنجه نرم می کنند، محصولی را که کشاورزان بعد از چند ماه زحمت بدست می آورند، دلالان خرما با قیمتی معادل یک سوم یا کمتر از کشاورزان خریداری و آن را به سایر واسطه ها در شهرهای دیگر به فروش می رسانند. این به قصه تلخی برای کشاورزان جنوبشرق و به خصوص کشاورزان استان سیستان و بلوچستان تبدیل شده است.

کشاورزان نخیل کار نیاز به حمایت دولت دارند
دادمحمد بامری کشاورز دلگانی در گفتگو با خبرنگار ما بیان اینکه خرمای ما را دلالان به قیمت بسیار پایین خریداری می کنند اظهار کرد: تاکنون جهاد کشاورزی و تعاون روستایی به صورت تضمینی خریداری نکرده است.
وی با اشاره به اینکه محصولی را که با مشقت و سختی از آن مواظبت می کنند افزود: اما سود حاصل از فروش خرما را دلالان و واسطه ها بدون کمترین زحمتی به جیب می زنند.
این کشاورز دلگان با بیان اینکه تا بحال هیچ اقدام عملی در جهت مقابله با این معضل در دلگان و در استان سیستان و بلوچستان انجام صورت نگرفته است تصریح کرد: این مقابله اساسی و برنامه ریزی شده جهاد کشاورزی و دولت را می طلبد.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزان به حمایت اساسی دولت نیاز دارند اضافه کرد: اگر نظاراتی بر فروش محصولات خرمای کشاورزان این منطقه صورت می گرفت، قطعا با این معضل چند ساله مواجهه نبودیم، معضلی که دود آن به چشم کشاورزان نخیل کار می رود.
دادمحمد بامری نبود سردخانه محل نگهداری، صنایع بسته بندی و فرآوری خرما در استان سیستان و بلوچستان را یکی دیگر از معضلات کشاورزان دانست و بیان کرد: اگر این امکانات در منطقه و در شهرستان دلگان باشد دیگر کشاورزان مجبور نیستند که محصول خود را به قیمت پایین به دلالان به فروش برسانند، بلکه با نگهداری و در فصل هایی که نیاز بازار وجود دارد آن را عرضه می کنند.

سودی که به جیب دلالان خرما می رود
م.عبداللهی یکی دیگر از کشاورزان در گفتگو با خبرنگار دلگان پرس با بیان اینکه چرا محصولی را که ماه ها و سالها زحمت آن را می کشیم به جیب دلالان و واسطه های خرما برود گفت: حسرت کشاورزان هنگام فروش محصولات خرما تنها نصیب نخیلکاران می شود.
وی افزود: اگر صنایع بسته بندی خرما در شهرستان دلگان راه اندازی شود بسیاری از جوانان بیکار در این کارگاه ها مشغول به کار می شوند افزود: ما کشاورزان هم محصول خود را به یک سوم یا یک چهارم به دلالان نمی فروشیم.
این کشاور سیستانی و بلوچستانی با اشاره به اینکه محصول خرمای این منطقه از دیر باز توسط دلالان و واسطه ها به فروش می رسد اظهار کرد: تاکنون اقدامی در جهت مقابله با این افراد صورت نگرفته است.
عبداللهی دلالان با زد و بند قیمت نهایی خرما را در منطقه جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان تعیین می کنند خاطر نشان کرد: هیچکدام از دلالان به قیمت بالاتری که با هم مصوب کرده اند خریداری نمی کنند.
وی تصریح کرد: قیمت هایی که جهاد کشاورزی تعیین می کند، هیچکدام از دلالان به آن قیمت خریداری نمی کنند و فقط این را می طلبد که محصول خرمای کشاورزان بصورت تضمینی توسط دولت خریداری شود.
 

یارمحمد بامری رئیس جهاد کشاورزی  دلگان  در گفتگو با خبرنگار ما با بیان ایینکه قیمت های محصول خرمای ربی و مضافتی این شهرستان تعیین شده است گفت: قیمت پیشنهادی محصول خرمای این شهرستان هرکیلو 17 هزار ریال است که از کشاورزان خریداری می شود.
وی افزود: اما در بازار به قیمت خرید و فروش نمی شود و قیمت هایی است که بین کشاورزان و خریداران انجام می شود.
گزارشی از مجید بامری
انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcftcdc.w6dv1agiiw.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما