تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۵
اکثر شهرهای سیستان و بلوچستان فاقد سالن سینما جهت نمایش فیلم های سینمایی هستند.
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، صنعت سینما به عنوان هنر هفتم از جمله ابزارهای مهم فرهنگی و تاثیرگذار در جذب مردم بویژه جوانان و نوجوانان به حساب می آید. امروز رفتن به سینما به همراه خانواده و یا به تنهایی نوعی تفریح به حساب می آید. اما این تفریح فرهنگی در اکثر شهرهای استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد. نه اینکه بگوییم سینما در شهرهای این استان افتتاح شده و به دلیل عدم استقبال تعطیل شده اند، بلکه اصلا سینمایی در آن ساخته نشده است. جوانان و نوجوانان سیستانی و بلوچستانی تفریح دیگری ندارند که بگوییم جای سینما را برای آنان پر می کند. فیلم های روزی که بر صفحه سینماهای سایر شهرهای کشور به نمایش داده می شود، مردم این استان از دیدن آن محروم هستند.
در سیستان و بلوچستان سینما وجود ندارد
رضا  جوانی سیستانی و بلوچستانی در این خصوص به خبرنگار ما با بیان اینکه تابحال از نزدیک سینما را ندیده است اظهار کرد: از فیلمهای سینمایی فقط تبلیغات آنها را در تلویزیون می بینیم و نمایش فیلم صحنه ناآشنایی برای ما است.
وی با اشاره به اینکه هیچ سینمایی در شهر دلگان وجود ندارد افزود: در شهرهای همجوار هم سینمایی وجود ندارد که برای تماشای فیلم های سینمای به آنجا برویم.
رضا بامری اضافه کرد: شاید در زاهدان 1 یا 2 سالن جهت نمایش فیلم های سینمایی وجود داشته باشد ولی فاصله ارتباطی در این استان و هزینه ها آنقدر بالا است که عطای سینما را باید به لقایش بخشید.
بامری با اشاره به اینکه سینما می تواند به عنوان یکی از ابزارها و ملزومات مبارزه با فرهنگ غربی باشد تصریح کرد: مردم این دیار از این صنعت جهانی محروم هستند.
این شهروند سیستانی و بلوچستانی مسئولان فرهنگی و اداره ارشاد سیستان و بلوچستان نسبت به برطرف نمودن این معضل فرهنگی اقدام کنند بیان کرد: مسئولان وزارت ارشاد باید توجه داشته باشند که به غیر از تهران شهرهای دیگری هم هستند که نیاز به توجه ویژه آنها دارند.

 جای خالی هنر هفتم در جوان ترین استان کشور
دانیال عبداللهی یکی دیگر از شهروندان دلگانی در گفتگو با خبرنگار دلگان پرس سینما را یکی از ملزومات رشد فرهنگی در شهرها عنوان کرد و گفت: سینما به دلیل مخاطبان بسیار زیادی که دارد می تواند به یکی از پایه های فرهنگی و اجتماعی هر شهری محسوب شود.
وی با اشاره به اینکه جوانان با رفتن به سینما از روی آوری آنان به سمت تفریحات ناسالم و مضر جلوگیری می کند افزود: این نقش بسزایی در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی در جامعه دارد.
این شهروند دلگانی با تاکید بر اینکه نبود سینما باعث شده است که بسیاری از مردم فیلمهای هالیوددی و بالیوددی را با قیمت جزیی خریداری کرده و آنها را در خانه تماشا کنند اضافه کرد: فیلم هایی که در خود این کشورهایی که آن را را تولید می کنند چندین برابر آن به فروش می رسد.
عبداللهی با اشاره به اینکه بعضی از فیلمهایی ایرانی که بر پرده نمایش هستند نسخه کپی آن به سهولت یافت می شود و این ضررهای بسیاری برای تولیدکنندگان دارد تصریح کرد: شاید اگر سینما در شهرهای استان سیستان و بلوچستان وجود داشت این خسارتها به وجود نمی آمد.
وی بیان کرد: مسئولان استان سیستان و بلوچستان باید به صورت ویژه در خصوص افتتاح سالن های سینما در این استان پهناور که بیشترین جمعیت آن را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهد، تدبیری داشته باشند.

یکی از هنرمندان سیستان و بلوچستان فعال در حوزه فیلم و عکس در گفتگو با ایرنا در خصوص نبود سینما در این استان اظهار کرد: استقبال کم مردم از سینما به دلیل نداشتن شناخت کافی از این هنر، گسترش رسانه های تصویری و وجود کاستی های تبلیغاتی در این زمینه از عوامل موثر نبود سینما در این استان است.

'حسین سالار' با اشاره به نقش سینما به عنوان مرکز فرهنگی اندیشه ها افزود: می توانیم با تبلیغات گسترده و اعمال تخفیف در بهای بلیط ها مردم را هرچه بیشتر به سوی سینما جذب کنیم.

وی خاطر نشان کرد: وقتی شخص یک بار در محیط سینما با کیفیت مطلوب و جو آرام قرار گیرد برای همیشه جذب آن می شود اما در سیستان و بلوچستان این اعتماد سازی هنوز انجام نشده است.

حسین مسگرانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در گفتگو با 7 سینما مهمترین مشکل استان سیستان و بلوچستان را نبود سینمای خصوصی دانست و اظهار کرد: از سال ۸۵ که تنها سینمای خصوصی استان بسته شده است، استان فاقد سینمای خصوصی است.
وی با بیان اینکه مردم زاهدان در سالن های غیر استاندارد مجبورند فیلم ها را تماشا کنند خاطر نشان کرد: در آینده امیدواریم با سرمایه گذاری بخش خصوصی سالنی در خور شان مردم استان سیستان و بلوچستان فراهم کنیم. 
انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcaeona.49nim15kk4.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما